• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlıklı beslenme ve fit olmak sadece bayanlar için değil

Sağlıklı beslenme ve fit olmak sadece bayanlar için değil
Günümüzde erkeklerin de kendi bakımına ve estetiğine önem verdiğini belirten haberler görmeye başladık. Bu ilgi ve bilinç çok hızlı bir şekilde yaygınlaşmakta ve artmaktadır.

 

 

 

“Kırmızı Et Yerine Balık ”

Yemek kültürümüzde kebap ve kırmızı etin ayrı bir yeri vardır. Bu alışkanlığın en az haftada iki kez kırılarak balık tüketilmesinin kazanımları yüksektir. İş yemeklerinde ve sosyal hayatta erkelerin tercihi kırmızı etten yana olmaktadır. Yaz ayları ile birlikte balık tüketiminin de arttığı bilinen bir gerçek. Balık eti, düşük enerji ve doymuş yağ içeriğinin yanı sıra, A vitamini, fosfor ve omega-3 yağ asitleri nedeni ile son derece sağlıklı bir besindir. Omega-3 yağ asitleri, kalp sağlığı ve bilişsel performans açısından oldukça önemlidir. Kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkileri dışında, omega-3 yağ asitleri bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde ve hafızanın güçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Haftada en az 1-3 kez balık tüketiminin sağlanması, omega -3 yağ asitlerinin ve diğer yararlı aktif bileşenlerin vücuda alınması için önemlidir. Daha güçlü bir hafıza ve daha sağlıklı bir beden için, ızgara, buğulama veya fırında pişirilmiş olan balık türleri tercih edilmelidir. Çünkü kızartma metodu ile pişirilen balığın omega-3 içeriği azalmaktadır. Bu yaz sıklıkla balık tüketme alışkanlığı kazanarak ve bu alışkanlığı yıl içerisine taşıyarak, omega-3’ten zengin diğer besin kaynakları olan fındık, fıstık, badem ve cevize de beslenme planında yer vererek, kısa zamanda sağlığınızda ve iş performansınızda yaşayacağınız olumlu gelişmelere tanık olacaksınız.

 

 

 

“İşverenler  Kilolu Değil, Fit ve Sağlıklı Çalışanlar İstemektedir.

Birçok işletme personelinin görünümüne, sağlığına, enerjik olmasına önem vermektedir. Gittikçe de bu anlayış yaygınlaşmaktadır. Sağlıklı, fit, yaşam kalitesine önem veren ekip arkadaşları istemektedir. Bunu işletme ortamında sağlamaya yönelik çalışmalar yapan işletmeler de artmaya başlamaktadır. Çalışanlarına sunulan yemeklerin sağlıklı olması için Diyetisyen desteği almaktadırlar. Ayrıca sağlıklı beslenmeyi öğretmek ve kilo verimini sağlamak için de Diyetisyen desteği alan işletmeler vardır. Bununla birlikte bazı işletmeler spor yapılmasını teşvik için işyeri bünyesine spor salonu bulundurmaktadır. İş dünyası artık sağlıklı beslenmenin şirket çalışanlarına yapacağı katkının doğrudan işletmeye de büyük katkı oluşturacağının bilincindeler.

 

                                                        NİL ŞAHİN GÜRHAN

                                                        Beslenme ve Diyet Uzmanı

                                                        www.nildiyet.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 13363 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim