• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlıklı beslenmek ve kilo almamak için işte size birkaç öneri...

Sağlıklı beslenmek ve kilo almamak için işte size birkaç öneri...
Yoğun iş temposundan dolayı evinizde yemek yapamıyor ve sıklıkla dışarıda mı yemek yiyorsunuz? O zaman büyük ihtimalle fazla kalori alıyorsunuz.

Yoğun iş temposundan dolayı evinizde yemek yapamıyor ve sıklıkla dışarıda mı yemek yiyorsunuz? O zaman büyük ihtimalle fazla kalori alıyorsunuz. Peki daha fazla kilo almamak için dışarıda yemek yemeyecek miyiz? Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, işte bu sorunun cevabını ve dışarıda yemek yemenin püf noktalarını anlatıyor! 

 

 

Zamansızlık nedeniyle dışarıda yemek yemek, bazen evde yemek yemekten çok daha pratik olabiliyor. Porsiyonların daha büyük olması, geniş menü seçenekleri, pişirme tekniklerinin farklı olması ve sunum çeşitliliği gibi nedenlerle dışarıda yemek yediğimizde daha fazla kalori alıyoruz.

 

Dışarıda yemek yediğinizde aşırıya kaçmak istemiyorsanız Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir’in önerilerine kulak verin.

 

İşte size dışarıda yemek yemenin püf noktaları;

 

       Ana yemekten önce hafif bir çorba içmeniz, yemeğin geri kalan kısmında daha az kalori almanızı sağlayacak.

 

       Yemeğinizin nasıl yapıldığını sormaktan çekinmeyin. Çok yüksek kalorili yiyecekler kullanılıyorsa hemen o yemekten vazgeçin.

 

       İsteyeceğiniz yemeğin sizin için daha az yağ kullanılarak yapılmasını rica edin. Unutmayın siz müşterisiniz ve müşteri her zaman haklıdır.

 

       Aperatifler yerine salataları tercih edin. Ancak salatanızı sipariş ederken yağsız ve sossuz olarak istediğinizi belirtmeyi unutmayın. Salatanız, masanıza geldikten sonra yağı, limonu ve sirkeyi kendiniz ayarlayın.

 

       Başlangıçları arkadaşınız ile paylaşmayı deneyin.

 

       Kırmızı et dışında bir başlangıç tercih edin.

 

       Yemeğe çıkmadan birkaç saat önce meyve, grisini veya küçük bir kepekli sandviç gibi bir ara öğün tüketirseniz, yemekte çok aç olmayacağınız için aşırıya da kaçmayacaksınız.

 

       Eğer tatlı yiyecekseniz, seçiminiz kesinlikle sütlü veya meyveli hafif tatlılardan biri olmalıdır. Şerbetli tatlıları hayatınızdan çıkarmanın vakti çoktan geldi.

 

       Yanınızda sürekli diş fırçanızı ve diş macununuzu taşıyın. Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalarsanız daha fazla bir şey yemek istemeyeceksiniz. İşe yaradığını göreceksiniz.

 

       Eğer gittiğiniz yerde çok da sağlıklı seçenekler yoksa porsiyonlarınızı küçültmeyi deneyin.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3498 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim