• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlıklı cinsel ilişki ömrü uzatıyor

Sağlıklı cinsel ilişki ömrü uzatıyor
Yarım saatlik seks ömrü uzatıyor, kanser dahil pek çok hastalık için de ilaç yerine geçiyor.

Seksolog ve psikolog olan, "Mutlu İnsanların Seks Hayatı" adlı bir kitap da yazan Pascal de Sutter'ın bu tezi bilim dünyası tarafından da desteklendi. Sekselog Sutter yarım saatlik seksin hafıza, cilt ve zeka üzerinde önemli etkileri olduğunu iddia etti. Sutter, yarım saatlik seks sırasında 200 ila 300 kalori harcandığını, belleğin güçlendiğini, toksinlerin vücuttan atıldığını ve cildin parladığını kaydetti. Seksin kan dolaşımını hızlandırırken, kalp ve damar sisteminin güçlenmesini sağladığını da vurguladı.

SEVGİLİNİN TERİ İLAÇTIR!
Pascal de Sutter'in iddiasına göre; aktif seks hayatı olanlar çok daha uzun süre yaşıyor. Seks hayatı bitenler daha hızlı yaşlanıyor. Tabiatta da damızlık olarak kullanılan hayvanların çok daha uzun süre yaşadıklarına dikkat çeken araştırmacı, sevişirken çiftlerin terlerinin birbirine geçtiğini, bunun bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara karşı aşı etkisi gördüğünü savundu. Sutter, seks hayatı aktif olanların prostat ve meme kanserine, hatta nezleye bile yakalanma riskinin düştüğünü belirtti.

TEK EŞLİLİK ESAS
Ancak bu konudaki veriler tek partnerle seksi ısrarla savunuyor. Çok partnerle seks yapanların, vücutlarındaki ter dahil, sıvı alışverişi zararlı oluyor. Terlerin birbirine karışması bu durumda toksik etki yapıyor ve ölüm riskini artırıyor. Cinsel hastalıkların bulaşma ihtimali artıyor. Sekse 17-18 yaşından daha erken başlayanlar ise hayatlarına boyunca ciddi sağlık sorunları ile karşılaşıyorlar. Bu nedenle erken yaşta seks önerilmiyor. Bilim adamları da bu yorumları destekliyor ve düzenli seksin ömür uzattığı konusunda birleşiyor.

HEYECANIN FAZLASI ZARAR
Cinsel Sağlık Ens. Der. Genel Başk. Dr. Cem Keçe: Seks sırasında salgılanan mutluluk hormonu kişinin stresini azaltır, kendisini daha iyi hissetmesini sağlar, kan dolaşımını artırır, kalbi ve bağırsakları çalıştırır. Zihinsel ve fiziksel performans da artar, bir iyilik hali yayılır. Düzenli seks kişinin ömrünü uzatır. Psikolojik olarak da bir kişiye ait olmak, beğenilmek, arzu edilmek, karşı cinsin sıcaklığını hissetmek, bedenini sevdiğin biriyle paylaşmak, sevdiğin kişiyle bir bütün olmak gibi olumlu özellikleri vardır.

ÇOKEŞLİLİK KANSERE DAVETİYE
Prof. Dr. Tuncay Özgünel: Özellikle tekeşli seks sağlık için çok yararlıdır. Ancak çiftlerin mutlu olması gerekir. Tekeşlilik 60 yaşındaki adamla 18 yaşındaki birini evlendirmek de değildir. Mutlu olan ve düzenli seks hayatı olanların yaşam kalitesi artar. Stres ve bunalım, seks hayatı aktif olan insanlarda çok daha azdır. Çok partnerli kadınların kansere yakalanma riski çok fazladır. Özellikle serviks kanseri riskleri artar. Düzenli seks hayatı metabolizmanın hızını ve kalori tüketimini artırır.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2902 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim