• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlıklı Kentler’in geleceği Eskişehir’de konuşulacak

Sağlıklı Kentler’in geleceği Eskişehir’de konuşulacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başkanı olduğu Türkiye Sağlık Kentler Birliği’nin 7. yıl konferansı, 22 – 24 Eylül tarihlerinde Eskişehir Tepebaşı’nda gerçekleştirilecek.

Şehirlere Sağlıklı Dokunuş” sloganıyla Türkiye’de yaşanabilir kentler oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Sağlıklı Kentler Birliği, 22-24 Eylül tarihleri arasında Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ‘7. Yıl Konferansı’nda bir araya geliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dobruca Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, konferans hakkında bilgiler verdi. Sağlıklı Kentler Birliği’nin 2005 yılında 10 üye belediyeyle yola çıktığını söyleyen Başkan Altepe, bugün 41 üye belediyeye sahip olan birliğin, çalışmalarını katılımcılık ilkesiyle ve özveriyle sürdürdüğünü söyledi.

KENT SAĞLIĞI...

Sağlıklı Kentler Birliği’nin ayrıcalıklı ve özel bir birlik olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Sağlıklı Kentler Birliği gibi yerel yönetimlerin kent sağlığından yola çıkarak insan sağlığı için bir araya geldiği başka bir birlik yoktur. Birlik üyesi yerel yönetimler olarak biz sağlığın ne demek olduğunu biliyoruz ve hizmetlerimizle sağlıklı yaşama ne kadar büyük katkı yaptığımızın farkındayız. Sağlıklı Kentler Birliği olarak Sağlıklı Şehirler Projesiyle kazandığımız bu bakış açısıyla kentlerimize katma değerler sağlamaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda, üye belediyelerimize Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlıklı Şehirler Projesi çerçevesinde belediyecilik, sağlık, planlama, çevre, konut, ulaşım, eğitim, güvenlik ve sağlıklı kent konularıyla ilgili tecrübe, bilgi, belge ve proje deneyimleri aktarıyoruz” diye konuştu.

Her yıl farklı bir belediyenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirvelerin, uluslararası katılımlı konferanslarla birikimleri artırdığını belirten Başkan Altepe, Sağlıklı Kentler Birliği’nin 22-24 Eylül tarihlerinde, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan 7. Yıl Konferansı, DSÖ Avrupa Bölge Ofisinin Sağlık 2020 vizyonu çerçevesinde gerçekleşeceğini belirtti.

GÜNDEM 2020 VİZYONU...

DSÖ Avrupa Bölge Ofisi’nin ‘Sağlık 2020’ vizyonunun tüm insanların tüm sağlık potansiyellerine ve esenliklerine ulaşmada desteklendiğini kaydeden Başkan Altepe, “Ülkelerin hem tek tek hem de toplu olarak Avrupa bölgesinde sağlıktaki eşitsizlikleri azaltma doğrultusunda çalıştığı bir DSÖ Avrupa Bölgesi’nin oluşturulmasını içeriyor” dedi.

Sağlık 2020’nin DSÖ Avrupa Bölgesi genelinde sağlığı ve esenliği geliştirme hareketinin bir çerçevesi olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Sağlık 2020 tüm toplumun hedeflendiği ve sağlık için yönetişim konusunda artan öneme sahip bir rol üstlenen yerel yönetimler, özel sektör, bağımsız kuruluşlar, akademik kurumlar, uzman kuruluşlar ve konuyla ilgilenen vatandaşlar da dahil olmak üzere çok geniş çaplı kurum ve bireylerle etkileşim içerisinde olan bir yaklaşımdır. DSÖ, haziran ayında düzenlediği yıllık çalışma ve teknik konferansı sırasında Sağlık 2020 politikaları ve yerel yönetimlerin rolünü masaya yatırmıştır. Yüze yakın Avrupa kentinin yer aldığı Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı’nda 15 üye kentle ülkemizi temsil eden Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin de “Sağlık 2020” programını irdelemesi, masaya yatırması ve kentlerin gündemine taşıması gerekir” şeklinde konuştu.

KONFERANS PROGRAMI...

Başkan Altepe, 7. yıl konferansının “2020 Sağlıklı Politikaları ve Yerel Seviyede Sağlığın Yönetimi” başlığında 4 ayrı oturumda gerçekleştirileceğini belirterek, konferansın Türkiye’de Sağlık 2020 politikalarının ve stratejilerinin belirlenmesi ve yol gösterici olmasını amaçladığını vurguladı. Başkan Altepe, belediye başkanları, DSÖ uzmanları ve Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin ÇOM’un da katılacağı ilk oturumda liderlik, vizyon ve değerler üzerinde tartışılacağını, Sağlık 2020’yi Türkiye’ye adapte etmek için ortak bir yol belirleneceğini anlattı.

Konferansta, sağlıklı kentsel çevrelerin oluşturulması, katılımcılık ve yönetişim, sağlığın sosyal belirleyicileri üzerinde farklı bakış açıları ve uygulamalarının değerlendirileceğini anlatan Başkan Altepe, birliğin 15. olağan meclis toplantısının da Tepebaşı’nda yapılacağını ve üye kentleri teşvik etmek amacıyla verilen “Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri”nin burada sahiplerini bulacağını dile getirdi.

Bu haber toplam 1900 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim