• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlıklı verilen kilolar geri alınmıyor

Sağlıklı verilen kilolar geri alınmıyor
Kaplumbağa ile tavşanın hikayesindeki gibi; kısa sürede hedefe ulaşmak yerine, küçük ama sağlam adımlarla yürüyenlerin kilo vermedeki başarısı daha kalıcı oluyor. Sağlıklı verilen kilolar geri alınmıyor

 

PSİKOLOGLARIN DESTEĞİ DE ALINMALIDIR!
Endokrinolog tarafından yapılan muayene, biyokimyasal bulgular, metabolizma hızı, yağ, su, kas oranlarını gösteren detaylı vücut analizi ve yaşam şekli göz önüne alınarak, kişiye özel bir beslenme programı çıkarılmalıdır.
Diyetin devamlılığını sağlamak ve kişinin motivasyonunu artırmak için psikologlardan; doğru egzersiz programı için de fitness danışmanlarından destek alınmalıdır.

MUCİZE YOKTUR
Optimal beslenmeyi bir yapboza benzetebiliriz. Tüm besin grupları; karbohdihrat, protein, yağ, su, vitaminler, bu yapbozun en önemli parçalarıdır. Yeşil çay gibi dönem dönem ön plana çıkan ve mucize gibi sunulan bazı önerilerse, yine bu yapbozun minik parçaları olmaktan öteye gidemez. Çünkü hiçbir öneri mucize yaratamaz. Her öğünde, tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli miktarlarda tüketmek gereklidir.

DİYET GÜNLÜĞÜ TUTARAK YEDİKLERİNİZİ NOT EDİN!
Memorial Şişli Hastanesi Kilo Kontrolü (KİLOM) Merkezi'nden Diyetisyen E. Yasemin Sancak, sağlıklı beslenme ve kilo kontrolüyle ilgili şu önerilerde bulundu:
Az yağ eklenmiş sebze, yağsız beyaz et, balık, kurubaklagiller, yağı azaltılmış süt-yoğurt, meyve ve tam tahılları tüketerek sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanın.
Düzenli fiziksel aktivitelerle hareketli olmaya özen gösterin. Günde 30 dakika orta seviyede egzersiz yapın.
Ana ve ara öğünleri kesinlikle atlamayın.
Günde 2-2.5 litre su için.
Toplam enerjinin yüzde 55-60'ı karbonhidratlardan, yüzde 12-15'i proteinlerden ve yüzde 30'u yağlardan gelmelidir.
Karbonhidratlar, ana ve ara öğünlerin temelini oluşturur. Tam tahıllı ekmek, tam tahıllı kahvaltılık gevrekler, esmer pirinç pilavı, kepekli makarna, tam buğday eriştesi, bulgur, sebze ve meyveler; basit olmayan, doğru karbonhidrat kaynaklarıdır.

YASAK BESİN YOKTUR!
Günde yedi-dokuz porsiyon sebze ve meyve tüketin. Aşırı yağ ve şekerden kaçının. Aldığınız ürünlerin etiketlerini okuyun.
Yaşam kalitenizi artırmak ve beslenmenizdeki problemleri saptayabilmek için, diyetisyeninizle paylaşacağınız bir günlük tutun.
Kızartma yerine, fırın, ızgara, haşlama gibi yöntemleri kullanın.
Yavaş yemeye dikkat edin.
Canınız tatlı istediğinde meyveleri tercih edin.
Haftada bir kilodan fazla ağırlık kaybetmeyi hedefleyen diyetlerin sağlıklı olduğunu unutmayın. Yasak veya mucize besin yoktur, dengeli veya dengesiz diyet vardır.

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6010 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim