• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlıklı yaşamın anahtarı gerçekçi hedeflerde

Sağlıklı yaşamın anahtarı gerçekçi hedeflerde
ABD’nin Ohio eyaletindeki Cleveland Clinic’ten uzmanlar, kilo vermekten daha gerçekçi hedeflerle sağlıklı yaşama kavuşmanın en temel yollarını ortaya koydu.

İşte öncelikleri değiştirerek istenilen forma daha kolay ulaşılması için her gün uyulması gereken 12 yol:

1- Günde en az sekiz ila dokuz saat gece uykusu almak öncelik listesinin en başında yer almalı. Uzmanlar, uykunun en az spor veya sağlıklı beslenme kadar önemli olduğunu açıkladı. Zira uykusuzluk, kalp hastalıkları, hafıza kaybı, dikkatsizlik, yüksek tansiyon, felç ve obezite gibi birçok sağlık sorununu tetikleyebildiği gibi iş verimini de düşürüyor.

2- Düzgün ve dik oturma şekli, vücudu romatizma, sırt ağrısı, kas tutulmaları ve omurga eklemlerinin gevşemesine kadar birçok sorundan kurtarıyor.

3- Plansızlıktan ertelenerek yıl sonuna kadar ihmal edilen tatil günlerini kullanmak gerekiyor. ABD’de yapılan bir araştırmada, yıl sonunda en az 3 izin gününün kullanılmadığı ortaya çıktı.

4- Diyet veya normal fark etmeksizin asitli içecek alışkanlığından tamamen vazgeçilmeli. Şekerli içecekler sağlık için zararlıysa diyet içecekler de bel çevresinde genişletiyor, kan şekerini yükseltiyor.

5- Doğru nefes almayı alışkanlık haline getirmek beyni rahatlattığı gibi enerji seviyesini de kontrol altına alıyor.

6- Düşünmeden abur cubur tüketimi günde ortalama 600 kalori fazla alınmasına yol açıyor. Bu yüzden atıştırmaların gerçekten açken veya yemek yiyemeyecekken tüketilmesi gerekiyor.

7- Makyajı çıkarmadan uyumak, cilde sayısız zarar veriyor. Pudra ve diğer ciltteki ürünlerin yastıkla teması cilt iltihaplanmalarına, göz makyajı kalıntıları ise kirpiklerin kurumasına yol açıyor.

8- Günde 10 dakika meditasyon uygulamak meme kanseri, felç, romatizma, bel ağrısı gibi ağır hastalıkları önleyici işlev görüyor.

9- Haftada en az bir gün işe yürüyerek veya bisikletle gitmek, enerjiyi yükseltiyor, stresi azaltıyor ve hastalanma riskini düşürüyor.

10- Gerekmedikçe hiçbir şey için özür dilenmemeli; zira hiçbir işe yaramıyor.

11- Yüksek topuklu ayakkabılardan vazgeçilmeli. Çünkü sürekli kullanımı halinde alt bacak kasılmaları, ayak ve kalça ağrılarına neden oluyor.

12- Haftada bir günü, yalnızca içinizden gelen bir şeye ayırmak ruhsal denge için gerekli.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2866 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim