• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlıkta 95 milyon dolarlık imza

Sağlıkta 95 milyon dolarlık imza
GE Sağlık Türkiye Genel Müdürü Colin: "Mersin ve Bilkent hastanesi projelerinin imzasını atmakla yaklaşık 5 bin hasta yatağına hizmet edeceğiz. 95 milyon dolarlık büyük bir projeye imza atacağız."

DİA Holding ve General Electric GE Sağlık, Türkiye'nin sağlık alanında faaliyete geçecek Kamu Özel Ortaklığı Projesini (PPP) hayata geçirmek için 95 milyon dolarlık stratejik teknoloji ve çözüm ortaklığı anlaşmasını imzaladı.

Cenevre'de düzenlenen 69. Dünya Sağlık Asemblesi sırasında gerçekleştirilen imza törenine, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş de katıldı.

İmza töreni öncesinde, GE Sağlık Türkiye Genel Müdürü Yelda Ula Colin, "Bugün burada Mersin ve Bilkent hastanesi projelerinin imzasını atmakla yaklaşık 5 bin hasta yatağına hizmet edeceğiz. 95 milyon dolarlık büyük bir projeye imza atacağız ve GE Sağlık olarak 3 binin üzerinde cihaz ve hizmetle sağlık sektöründe farklı bir rolümüz olacak." dedi.

Anlaşma ile GE Sağlık, uzun süreli hizmet kontratlarıyla, Manyetik Rezonans, Bilgisayarlı Tomografi gibi sistemleri tanı ve görüntüleme cihazlarının yanı sıra yaşam destek ünitelerini de içeren 3 bin üniteden fazla tıbbi cihaz ve çözümün kurulumunu sağlayacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş, Türkiye'nin nüfusunun devamlı şekilde çoğaldığını ve bu nedenle de diyabet, kalp hastalıkları ve kanser gibi bulaşıcı olmayan hastalıklar dahil olmak üzere sağlık ihtiyaçlarının arttığını ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"PPP'ler Türkiye'nin geniş ölçekteki sağlık dönüşüm stratejisi için mihenk taşlarıdır. Son yıllarda bu durum önemli politikalar ve mevzuat reformlarıyla sağlanmaktadır ve doğrudan yabancı yatırımlar artmış, kamu ve özel işbirliklerinin çoğalması için bir teşvik ortamı sağlanmıştır. Bu da sürdürülebilir bir sağlık gelişiminin yolunu açmıştır. DİA Holding ile çalışan dünyanın önde gelen sağlık tedarikçisi ve bu dönüşüm planındaki ortağımız olarak GE Sağlık'ın yetkinlik ve teminatlarına güvenimiz tamdır."

Türkiye'de yeni bir trendin başladığını ve Mersin'deki şehir hastanesi gibi çok modern hastanelerin yapılacağını ifade eden Gümüş, "Türkiye bugün itibariyle 96 bin yatağını yenileyen bir ülke ve şu an da dünyada en fazla kısa sürede yüksek düzeyde hastane yapan tek ülke." dedi.

Gümüş, "Türkiye'de modern kapasiteli hastanelere sahip olacağız. Çok ciddi düzeyde sağlık teknolojilerini bu hastanelere alacağız. Başta görüntüleme cihazları olmak üzere şehir hastaneleri ve bakanlığın yapmakta olduğu hastanelere yaklaşık 2 milyar dolarlık cihaz alacağız." bilgisini verdi.

Sağlık Bakanlığı'nın 15 milyar dolarlık sağlıkta dönüşüm stratejisinin bir parçası olan ve alanında dünyanın en büyük yatırımı olacak 29 Kamu Özel İş Birliği (PPP-Public-Private Partnership) projesi, Türkiye'nin gelişim planları doğrultusunda yaklaşık 41 bin hasta yatağı kapasitesine sahip olacak.

Bir seferde yapılmış en büyük tıbbi cihaz ihalesi olduğunu ifade eden DİA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çeçen ise, GE Sağlık ile böyle bir anlaşmaya, öncelikli olarak Türkiye'de üretmek şartı koyuyoruz. Anlaşmayla, Amerikan cihazlarının Türkiye'de üretilmesi ile ilgili şartı koyarak gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3224 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim