• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 28 °C

Sağlıkta Akreditasyon Semineri Kalite Geliştirme ve Performansı Yönetimi Çalıştayı

Sağlıkta Akreditasyon Semineri Kalite Geliştirme ve Performansı Yönetimi Çalıştayı
Kalite Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen, "Sağlıkta Akreditasyon Semineri Kalite Geliştirme ve Performansı Yönetimi Çalıştayı" 29-30 Mayıs 2008 tarihlerinde Akar Int. Hotel/Ankara'da yapılacaktır.

Kalite Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen, "Sağlıkta Akreditasyon Semineri Kalite Geliştirme ve Performansı Yönetimi Çalıştayı" 29-30 Mayıs 2008 tarihlerinde Akar Int. Hotel/Ankara'da yapılacaktır.

Kalite Geliştirme Derneği tarafından yapılan açıklamada;

"Son yıllarda Sağlık Kurumlarında Akreditasyon, Kalite ve Performans Uygulamaları oldukça gündemde olup, yapılması gerekenler ya da uygulamalar konusunda bilgi beklentisi de artmaktadır.
Daha çok kongre ve benzeri organizasyonlarla cevap verilmek istenen bilgi talebi, programların yoğun, çok başlıklı ve yüzeysel olmasından kaynaklı olarak, tam anlamıyla karşılanamamakta idi. Ortak eleştiri ise, daha çok teoride kalan ve kendini tekrarlayan bilgilerin daha çok tanımlamaya ait olmasında yoğunlaşıyordu. Katımcıların temel beklentisinin ise, tanımlamalardan ziyade, yapılması gerekenleri, gerekli mercilerden daha çok zamanda, gerçek uygulamaların aktarımı olduğu da belirlenmişti.
Ekte bulunan 2 günlük program tamamen bu tecrübe ve beklentilerin üzerine yapılandırılmıştır.Programın 1. kısmı Hastane Akreditasyonu adına Avrupa tarafında en önemli hastane akreditasyon kuruluşu olan CHKS uluslar arası direktörü “Helen Crisp” in tüm günlük seminer programı olup, kurum(CHKS) tarafından, katılımcılara sertifikasyon sağlanacaktır. Bu programın, dünyadaki diğer hastane akreditasyon kuruluşları, özelikle Avrupa tarafından temsilcileri vasıtası ile gerekleri ve yapılabilecekleri dinlemek adına önemli bir tecrübe olacağı düşünülmektedir. Seminerin aynı zamanda ISO ve Hastane Akreditasyonu ilişkilerine açıklık getirmesi beklenmektedir.
Programın ikinci kısmı ise Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş Kalite ve Performans Yönetimi uygulamaları adına multidisipliner bir çalıştay ile yürütülecektir ve tamamlanacaktır. Çalıştayın temel çıkış noktası ve yoğunluğu, Kalite / Performans Yönetiminin Gelecek Vizyonu ve Sağlık Kurumlarının Yapısına Göre(Eğitim Araştırma, Dal Hastaneleri, laboratuarlar v.b) Özelleşmesine Yönelik Düşünceler ve Mevcut Durumda Yaşanan Sorunlara Gerçek ve Pratik Çözüm Yöntemlerinin paylaşımıdır.
Çalıştay, planlayıcılar ile yürütücelerin eşit platformda çalışacağı bir altyapıda tasarlanmıştır. Çalıştayda Hastane Temsilcileri Kalite/Performans Yönetimi üzerinde gerekli görülen özelleştirme gayretlerinin daha anlamlı ve gerçekçi olması amacı ile beklentilerini, temsilcileri aracılığı ile aktarırken, Planlayıcı Kurum Temsilcileri ise beklentilere karşılık olan planları ve mevcut durumda gözlenen sorunlara çözüm yöntemlerini aktaracaklardır. Bir tam günlük çalışma, bugüne kadar kısıtlı zaman diliminde tartışılan konuların geniş açılımı yönünden, katılımcılar için önemli bir fırsat niteliğindedir. Kurumların beklentilerini ve sağlanabilecek katkıları önemseyen Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri adına verimlilik sağlaması da beklenmektedir. Çalıştayda, Kalite Performans Yönetimi denetimi sonuçlarında ortaya çıkan sonuçlar ve uygunsuzluklar özel bir yer almakta olup, uzmanlarca yapılabilecekler hakkında somut bilgiler sunulacaktır.
2 günlük program, bilgi ve uygulama içeriği yoğun olarak planlanmıştır. Organizasyon temel anlamda katılıcıların bilgi beklentilerini karşılamaya yönelik olduğundan dolayı maliyeti arttırıcı bilgi içeriği ile ilgili olmayan uygulamalara yer verilmemiştir. Eğitim katılım bedeli eğitmen, eğitim ortamı, iyi çeviri hizmetleri, eğitim materyalleri ara ikramlar ve yemek hizmetlerinin maliyetlerinin optimum katılımcı sayısı oranında paylaştırılması ile belirlenmiştir." denilmektedir.

Program ile ilgili detaylı bilgiye www.sagliktakalite.com adresinden ulaşılabilir.

 

Bu haber toplam 2813 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim