• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlıkta büyük atılım

Sağlıkta büyük atılım
Geçmişte sadece bir tane sağlık ocağı bulunan Esenyurt artık iki dev hastanesi ve13 yeni sağlık kuruluşuyla 4 yılda müthiş bir atılım gerçekleştirdi.Türkiye'de belediye kaynaklarıyla yapılan ilk hastane olan Esenyurt Devlet Hastanesi bölgenin sağlık açığı

Geçmişte sadece bir tane sağlık ocağı bulunan Esenyurt artık iki dev hastanesi ve13 yeni sağlık kuruluşuyla 4 yılda müthiş bir atılım gerçekleştirdi.Türkiye'de belediye kaynaklarıyla yapılan ilk hastane olan Esenyurt Devlet Hastanesi bölgenin sağlık açığını modern bir şekilde kapatıyor.

Esenyurt'a dev sağlık yatırımları hız kesmeden gerçekleştirildi. Geçmiş yıllarda sadece bir tane sağlık ocağına mahkum olan Esenyurt halkı artık iki dev hastane ve 13 polikliniğe kavuştu. Türkiye'de belediye kaynaklarıyla yapılan ilk devlet hastanesi olma özelliğini taşıyan Esenyurt Devlet Hastanesi halkın hizmetine sunuldu. Yatırımlar sadece bununla sınırlı kalmadı. Her mahalleye bir sağlık ocağı kuruldu. Binlerce vatandaş evinde muayene edildi. 2 yılda 13 bin 637 hastaya özel sağlık hizmeti verildi.

 

30 MİLYON YTL'LİK HASTANE

Geçen yaz hizmete açılan Esenyurt Devlet Hastanesi'nde 200 hasta yatağı, 30 yoğun bakım ünite yatağı olmak üzere 230 yatak bulunuyor. 3 blok halinde yapılan Esenyurt Devlet Hastanesi, 15 bin metrekare kullanım alanına sahip. Yapımına Nisan 2005'te başlanılan hastane 30 mwilyon YTL'ye mal oldu. Çevre ilçelerde ve beldelerde yaşayan vatandaşlara da hizmet veren hastanede, her türlü tedavi ve ameliyat gerçekleştiriliyor. Acil ve laboratuar bölümlerinin de bulunduğu hastanede check-up ve çeşitli testler yapılabiliyor.

 

HER MAHALLEYE BİR SAĞLIK OCAĞI

İlçedeki sağlık yatırımlarına özel bir önem veren Esenyurt Belediyesi ilçedeki tüm mahallelerde sağlık ocakları açtı. İşte Esenyurtlu'nun sağlığını güvenle emanet ettiği kuruluşlar:

Merkez Sağlık Ocağı

Saadetdere Sağlık Ocağı

İnönü Mahallesi Sağlık Ocağı

Örnek Mahallesi Sağlık Ocağı

Esenkent Nurten Öztürk Sağlık Ocağı

Mehterçeşme Sinan Başkan Sağlık Ocağı

Yenikent Sağlık Ocağı: Arsası Esenyurt Belediyesi'ne ait Yenikent Sağlık Ocağı'nın yapımına başlanıldı.

Esenyurt Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi: Mülkiyeti Esenyurt Belediyesi'ne ait olan merkezde kadın ve aile sağlığına yönelik çalışmalar yapılıyor.

Sosyal Hizmetler Merkezi: Sosyal Hizmetler Merkezi 65 yaş üzeri vatandaşlara evde sağlık hizmeti imkanını ücretsiz olarak sunuyor.

Hacı Nedret Köse Diş ve Ana Çocuk Sağlığı Polikliniği: Mülkiyeti Sağlık Bakanlığı'na ait olan poliklinik, Özel İdare ve Esenyurt Belediyesi işbirliğiyle yapıldı. Merkez Sağlık Ocağı'nın arkasında 500 metrekarelik alana kurulan Hacı Nedret Köse Diş ve Ana Çocuk Sağlığı Polikliniği kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı. Tüm donanımı Esenyurt Belediyesi tarafından karşılanan polikliniğin zemin katında anne çocuk sağlığı ünitesi, birinci katında ise diş hekimliği ünitesi bulunuyor.

Fahri Salman Kadın Doğum ve Ana Çocuk Sağlığı Merkezi: Merkezdeki sağlık ocağının yanında bulunuyor. Üç katlı ve bin 500 metrekare olarak projelendirilen sağlık ocağı Devlet Hastanesi'ne eklendi.

Verem Savaş Dispanseri: Merkez Mahallesi Sağlık Ocağı'nın arka kısmında hizmet veren Verem Savaş Dispanseri, 750 metrekare alan üzerine inşa edildi. Dispanser 2 yıldır hizmet veriyor.

Esenyurt Engelliler Rehabilitasyon Merkezi: 2 bin 800 engelli vatandaşın yaşadığı Esenyurt'ta kurulan rehabilitasyon merkezi 2 bloktan oluşuyor. Rehabilitasyon merkeziyle birlikte engelli vatandaşlar eğitim, sağlık ve kültürel etkinliklerle topluma kazandırılacak. Geçici yerinde bulunan merkezin yeni binasının yapımı tamamlandı. Çok yakında açılışı yapılacak.

 

Başbakan Erdoğan ilçeyi ziyaret etti

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendi adını taşıyan parkın açılışını yapmak üzere geldiği Esenyurt'taki değişimi beğeni ve takdirle izlediğini ifade etti. Ayrıca Esenyurt'taki bu büyük değişim ve dönüşümün yakın tanıkları olan siyaset, sanat ve spor dünyasının ünlü isimleri de ilçeye ziyarette bulundu. Başkan Necmi Kadıoğlu, alt ve üstyapısıyla yeniden imar ettiği Esenyurt'a verdiği emeklerinin karşılığını aldığını beğeni ve teşekkürlerin yeni projeler için azmini artırdığını belirtiyor.

 

Dev spor tesisleri

 

Esenyurt'ta müthiş bir değişim yaşanıyor. Belediye gençlerin hizmetine yepyeni tesisler sunmak için çalışmalara başladı. Mehterçeşme Mahallesi Gaziler Parkı içinde yapımına başlanan spor kompleksi 28 bin 750 metrekarelik alan üzerine kurulu. 5 bin seyirci kapasiteli dev spor kompleksinin içinde stadyum, futbol sahaları ve diğer oyun sahaları UEFA standartlarında planlandı. Açık ve kapalı tribünü, çevre düzenlemesi, gölet ve şelaleleriyle Türkiye'de örnek gösterilen bir tesis olacak. Spor kompleksi çevre koruma ve altyapı geliştirme projeleriyle birlikte Esenyurt ve çevre ilçelerde yaşayan halkın ihtiyaçlarına cevap verecek.

TEMELİ ÇOK YAKINDA ATILACAK

İncirtepe Mahallesi'nde yer alan İncirtepe Parkı içinde geniş kapsamlı bir stadyum yapılması planlanıyor. Yapılacak spor kompleksinin içinde 6 bin 500 kişi kapasiteli stadyumun yanı sıra tenis kortları, koşu parkurları ve bisiklet yollarıyla futbol, basketbol ve voleybol sahaları yer alacak. Yine spor kompleksinin içine inşa edilecek sentetik buz pistiyle Esenyurtlular sporun her dalında faaliyette bulunabilecek. Ayrıca inşa edilecek göletler ve şelalelerle stadyumun görselliği de düşünüldü. 400 araçlık yarı kapalı otopark, spor yapmaya ya da izlemeye gelecek vatandaşların hizmetinde olacak. Projelerin 2009'da tamamlanması öngörülüyor.

TÜM BÖLGE YARARLANACAK

İki dev spor kompleksi sayesinde gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulacağını söyleyen Başkan Necmi Kadıoğlu; "Esenyurt'u sosyal ve kültürel açıdan zengin bir şehir haline getirmek istiyoruz. Sadece Esenyurtlular değil diğer ilçelerden gelen halkın ihtiyaçlarını en yüksek düzeyde karşılayarak memnun olmalarını istiyoruz. Esenyurt'taki değişim ve dönüşümün öncüsü olmak amacındayız" diye konuştu.

 

İlçe sporun merkezi oldu

 

Gençlerin modern alanlarda spor yapması için çalışan Esenyurt Belediyesi'nin teşebbüsleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından , Esenyurt Lisesi ve Esenyurt İlköğretim Okulu'na spor salonu yapıldı. Ayrıca Esenyurt Belediyebi tarafından da Cumhuriyet mahallesine yaptırılan Altınyıldız Spor Salonu 2 yıldan beri mahalle halkının ve öğrencilerin hizmetinde. 800 metrekare olan Altınyıldız Spor Salonu 105 seyirci kapasiteli.

 

ARTIK HANIMLAR SPOR YAPIYOR

Esenyurt Belediyesi hanımların da spor yapması için imkanlar sunuyor. 2007'den beri hanımların spor yapmaları için yeni mekanlar tahsis edilirken spor aletleriyle donatılan parklarda aerobik eğitimleri yapılıyor. Spora ve sporcuya verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Esenyurt Belediyesi, bölgede bulunan okulların spor takımlarına malzeme yardımı yaptı. Toplam 2 bin öğrencinin malzemelerinin dağıtıldığı tören Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. 2005 yılından bu yana belediye tarafından organize edilen yaz spor okulunda binlerce öğrenciye spor malzemeleri ücretsiz dağıtılıyor.

 

GENÇLER YARINLARA HAZIRLANIYOR

Esenyurt'a önemli spor tesisleri kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizen Nemci Kadıoğlu; "Projelerimizle çağdaş bir kent inşa ediyoruz. Bu modern kentte ruhsal ve fiziksel olgunluğu yakalamış gençlerimizin yetişmesi için hepimizin çok çalışması gerekiyor. 2 stadın temelini attık. Esenyurt'ta kazandırdığımız sinema salonları, kütüphaneler, teknolojiyle donatılmış modern okullar, tiyatro salonları...Hepsi sizin için. Bu yıl 10 bin gencimize fidan vereceğiz. Bu fidanlara 3 ay siz bakacaksınız ondan sonra fidanları Esenyurt'a birlikte dikeceğiz" diye konuştu.

 

Kızılay Hastanesi iki yıldır hizmet veriyor

 

Zor günlerde Türk halkının yanı sıra dünyanın pek çok yerine de yardımı esirgemeyen Kızılay, Esenyurt'taki hastanesinde maddi imkanları olmayan hastalara özel, uygun koşullarda sağlık hizmeti veriyor.

 

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun özel önem verdiği sağlık projelerinden biri de Esenyurt Özel Hale İshakoğlu Kızılay Hastanesi. Yıllarca sağlık sorunları için tek bir sağlık ocağıyla yetinmek zorunda olan ya da yakın ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalan Esenyurt halkının yaşadığı yer artık bir sağlık üssü haline geldi. Esenyurt Özel Hale İshakoğlu Kızılay Hastanesi, Esenyurt Belediyesi'ne ait arsa üzerinde Esenyurt Belediyesi ve hayırsever Hale İshakoğlu tarafından yaptırıldı. 20 Mayıs 2007'de düzenlenen bir törenle açılan hastanedeki tüm tüm tıbbi cihaz ve malzemeler Esenyurt Beledilyesi tarafından temin edildi. Başkan Kadıoğlu'nun ikinci büyük sağlık yatırımı olan olan hastane, dahiliye, göğüs hastalıkları, doğum, cildiye, kadın ve çocuk hastalıkları, genel cerrahi, plastik cerrahi, üroloji, ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları, diş, 2 ameliyathane ve acil servisiyle hizmet veriyor. 30 yataklı hastanede 3 adet yetişkin yoğun bakım ünitesi yer alıyor. Ambulans hizmetinin de verildiği hastanede taşkırma, spiral tomografi de mevcut. Hastanede ayrıca emar hariç bilgisayar ortamında çekilen röntgen üniteleri de bulunuyor.

 

Esenyurt kültür ve sanata doydu

 

Esenyurt Belediyesi pek çok yeniliğe imza atıyor. Sinema salonu olmayan, kültürel etkinliklerden uzak bir ilçe olan Esenyurt şimdi 4 yeni kültür merkeziyle göz dolduruyor. Halk ise etkinliklere büyük ilgi gösteriyor

 

Esenyurt Belediyesi kültür merkezleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Pekçok yeniliğe imza atan belediye, sinema salonu olmayan, kültürel etkinliklerden uzak görüntüsünden artık kurtuldu. Esenyurt 4 yeni kültür merkeziyle göz dolduruyor. Böylece Esenyurt bölgenin gelişen ve değişen yüzü olmayı hedefliyor. Yeni kültür merkezlerinin inşasına da başlayacak olan belediye ilçede 8 kültür merkezi yapmak için projeler hazır.

 

İNTERNET DE VAR KÜTÜPHANE DE

2007'de hizmete giren Esenyurt Kültür Merkezi belediye binasının karşısında Esenyurt'un en işlek caddesi Doğan Araslı Bulvarı üzerinde oldukça merkezi bir bölgede yer alıyor. Dışarıdan bakıldığında modern mimarisiyle dikkat çeken yapının iç dekorasyonunda ise estetik unsurlar mevcut. İçinde üç sinema salonu, kafeterya, bowling salonu, bilgisayar sınıfı, üniversiteler derneği odası ve internet evi var. Binayı tamamen kapsayan internet yayını sayesinde özgürce internet kullanımının yanı sıra 750 kişilik çok amaçlı salon bulunuyor. Bünyesinde birçok hizmet birimi bulunan Esenyurt Belediye Kültür Merkezi'nin üst katında ise kütüphane yer alıyor. Sinemalarda vizyondaki filmler ücretsiz gösteriliyor.

 

TARİHİ MEKAN KÜLTÜRE AÇILDI

Esenyurt'ta modern şehirciliğin ilk örneklerinden Saadetdere Kiptaş Evleri bitişiğinde bulunan Saadetdere Kültür Merkezi 2007'den beri hizmet veriyor. Halk arasında kule olarak bilinen ve tarihi nitelik taşıyan bu bina belediye tarafından restore edildi ve kültür merkezine dönüştürüldü. Üç kattan oluşan Saadetdere Kültür Merkezi'nin üst katında Esenyurt Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi faaliyet gösteriyor. Orta katında çok amaçlı bir salon bulunuyor. Tarihi doku bu binada yaşatılmış ve pek çok araç-gereç bina içerisine yerleştirilmiş. Merkezde restoran, kafeterya, sergi odaları, sauna, şok havuzu, masaj ve aerobik salonları yer alıyor.

 

HEM BİLGİ VAR HEM DE SPOR

2007 yazında faaliyete başlayan Yenikent Kültür Merkezi, Doğan Araslı Caddesi üzerinde. Bilgi, kültür ve sağlığın merkezi olan bu binanın bahçesi tropik ağaçlarla süslü. İki katlı binanın üst katı şirin bir kitap kafeteryası. Merkezin bahçesinde ise halı saha ve jimnastik aletleri bulunuyor. Günde birkaç seans kadınlar burada spor yapıyor.

 

PARKIN İÇİNDE TİYATRO SALONU

Esenyurt'un prestij projelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Parkı içinde yer alan tiyatro salonu ilçe sakinlerinin hizmetinde. Üst katında Esenyurtlu hanımlara spor aletleriyle açık havada antrenman imkanı sunuluyor. 150 kişilik amfi tiyatrosu tüm Esenyurt halkına hitap ediyor. Tiyatro salonu, seminerlere de ev sahipliği yapıyor.

 

YENİ MERKEZ YAKINDA AÇILIYOR

İnönü Mahallesi'ndeki İnönü Parkı'nın içinde yapımı tamamlanan İnönü Kültür Merkezi yakında açılacak. Merkezde toplantı salonu, kütüphane, spor salonu, el sanatları atölyesi, müzik atölyesi, sergi salonu, tiyatro ve resim odası, satranç ve bilgisayar odası, fotoğraf odası ve düğün salonu yer alıyor.

 

Eğitimde uzun soluklu anlayış

 

Geçmişte İstanbul'un diğer ilçelerine göre eğitimde geride kalan Esenyurt'ta eğitim seferberliği başladı. Başkan Necmi Kadıoğlu'nun hedefi ilçede 2 bin derslik yapmak

 

Esenyurt Belediyesi 2 bin derslik yapmak için eğitim seferberliği çalışmalarına başladı. Aynı zamanda Esenyurt'un 30 yıllık eğitim planlaması da yapıldı. Anaokulundan ilköğretime, liseden üniversiteye ve hazırlık kurslarına kadar bölgenin bütün eğitim ihtiyacı için organize çalışmalar başlatıldı. Devlet, hayırsever vatandaşlar ve belediye imkanlarıyla ard arda okul temelleri atıldı. Birçok okulun iyileştirmesi çalışmalarına hız verildi. Daha önce yaptırılan devlet okullarının ihtiyaçları karşılandı. Okullara kütüphane, tiyatro salonu, fen laboratuarı yaptırıldı. Okuma-yazma kurslarında 5 bin kişiye eğitim verilirken 10 bin kişi de aile içi programlarından yararlandı. Eğitime destek kampanyası çerçevesinde her yıl 35 bin ilköğretim öğrencisinin ücretsiz okul ihtiyaçları temin edildi. Okulların bakım ve onarımı yapıldı. Bahçeleri ağaçlandırıldı ve yeşilliğe kavuşturuldu. ÖSS'ye ve SBS'ye hazırlanan öğrenciler de unutulmadı ve ücretsiz kurslar açıldı. Her yıl devam etmesi planlanan kurslar çerçevesinde binlerce ÖSS hazırlık kitabı dağıtıldı. Esenyurt Belediyesi İncirtepe Mahallesi'ne meslek lisesi ve meslek sanat lisesi,Mehterçme Fatih mahallerine Örnek Mahallesi'ne ticaret lisesi yaptırmak için projelerini hazırladı.

 

OKUL SAYISI ARTTI

Okullara yapılan hizmetlerin devam edeceğini ve ilçeye yeni okulların da kazandırılacağını söyleyen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; "Yarınlarımız olan çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri için çok daha iyi şartlarda eğitim almasını istiyoruz. Bunun için de yatırımlarımızı çoğaltmayı planlıyoruz. Esenyurt'un 30 yıllık eğitim planlamasını yaptık. Küçük yavrularımızın okuyabileceği, gençlerimizin üniversiteye ve çeşitli öğretim kurumlarına hazırlanabileceği okulların olması, yaz-kış rahatça bu okullara ulaşılabilmesi ve okullardaki seçkin eğitim kadrolarının çalıştıkları mekanların rahatlığı bizim ve çocuklarımızın geleceği için önemli. Sadece 19 okulu olan 80 kişilik sınıflarda okuyan çocuklarımız artık 23 yeni okulumuzla beraber rahat bir şekilde eğitim alacak" diye konuştu.

 

HEDEF ÜNİVERSİTE

Diğer yandan ilçede ikamet eden dar gelirli 4 bin 380 öğrenciye burs dağıtıldı. 4 bin 500 kişiye okuryazarlık kursu verildi. Başkan Kadıoğlu'nun başka bir hedefi de bölgeye üniversite kurmak

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; "4 yılda okul sayısını 23'e çıkardık. Bunun yanı sıra yeni okullar yapılacak. O beğenilmeyen, varoş tabir edilen Esenyurt'un okullarının öğrencileri arasında yarışmalara katılarak şampiyon olan öğrencilerimiz çıkmaya başladı. Yaptığımız eğitim yatırımları meyvelerini vermeye başladı. Öğrencilerimize 2 milyon 300 bin YTL burs verdik" dedi.

 

Kars'a Necmi Kadıoğlu Okulu

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Kars'a bir ilköğretim okulunu kendi imkanlarıyla yaptırdı. Kars'ın Çatak Köyü'ndeki bu okul 4 derslik olarak hizmet verecek. Başkan Kadıoğlu'nun yardımları bununla da sınırlı kalmadı. Öğrencilere malzeme yardımında da bulunan başkan Kadıoğlu köydeki çocukları da sünnet ettirdi.

Bu haber toplam 6282 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim