• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlıkta büyük şüphe!

Sağlıkta büyük şüphe!
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun milyonlarca vatandaşın özel sağlık bilgilerini ticari bir firmaya 72 milyon liraya sattığı iddia edildi. İddiayı ortaya atan Mersin Milletvekili

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun milyonlarca vatandaşın özel sağlık bilgilerini ticari bir firmaya 72 milyon liraya sattığı iddia edildi. İddiayı ortaya atan Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a istifa çağrısı yaptı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm Türkiye’nin mahrem olan kişisel sağlık bilgilerini bir firmaya 72 milyon liraya sattığı iddia edildi. İddiayı ortaya tan Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı. Satılan sağlık bilgileri arasında il il kişi bazında sahip olunan hastalıkların ve kullanılan ilaçların yer aldığını öne sürüldü. Meclis’te bu konuda bir basın toplantısı düzenleyen Atıcı, SGK’nın sattığını iddia ettiği bilgileri ele geçiren firmaların, doğrudan ürün satışı gibi yöntemlerle büyük kâr elde edeceğini savundu.

Yeni satışlar da gündemde
Sağlık Bakanlığı’nın da hastaların hamilelik, sağlık geçmişi, babanın kan grubu gibi bilgileri “sağlık net-2 sistemi” kapsamında tek bir merkezde toplamaya başladığını öne süren Atıcı, “AKP zihniyeti mahrem olan ilaç ve hastalık bilgilerimizi satarak, yine mahrem olan diğer sağlık bilgilerimizi de satacağının işaretini vermiştir” dedi. Atıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın istifa etmesini veya görevden alınmasını istedi.

Rant büyük
Milyonlarca kişinin hangi hastalığı olduğu ve hangi ilacı kullandığının yer aldığı mahrem sağlık bilgilerinin ticari şirketlere satılmasından çok büyük bir rant sağlanacağı tahmin ediliyor. Rant büyük olunca da acaba mahrem sağlık bilgileri yandaşlara peşkeş mi çekildi şeklinde şüpheler artıyor. Bu özel bilgilerin ilaç şirketlerinin eline geçmesi Türkiye üzerinden elde ettirleri büyük kârları kat kat artırmalarına olanak sağlayacak.

SGK’dan açıklama geldi
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı tarafından gündeme getirilen ‘SGK’nın vatandaşların kişisel sağlık verilerini firmalara sattığına’ dair iddialar üzerine Soyal Güvenlik Kurumu (SGK) açıklama geldi. Açıklamada, “İddia edildiği gibi dolaylı ya da doğrudan kişileri, sağlık hizmet sunucularını, firmaları, ürün veya marka isimlerini tanımlayan bilgilerin, noter onaylı muvafakatleri olmaksızın paylaşılması veya tek bir firmaya 72 milyon TL’ye tüm sağlık verilerinin satılmış olması söz konusu değildir” denildi.
 

Bu haber toplam 3325 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim