• BIST 9560.85
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlıkta Dev Ortaklık

Sağlıkta Dev Ortaklık
Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ve Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt,..

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ve Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, Samsun'da inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan ve 2011 yılının ilk aylarında hizmete girecek olan Medimarin Hastanesi'nin, "Medicana Samsun Hastanesi" olarak hizmet vermesini sağlayacak protokolü imzaladı.

Canik ilçesinde cezaevi karşısında Borsan Grup ve 7 doktorun ortaklığıyla 2006 yılının ortalarında yapımına başlanan Medimarin Hastanesi'nin, Medicana Hastanesi olarak hizmet vermesi için çalışmalar tamamlandı. 30 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen ve 220 yatak kapasitesi bulunan Medimarin Hastanesi, "Medicana Samsun Hastanesi" olarak 2011'in ilk aylarında 610 çalışanıyla faaliyete geçecek. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ve Medicana Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Hüseyin Bozkurt, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Borsan Genel Müdürlüğü'nde dev anlaşmayı sağlayacak protokole imza attı.

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Samsun için önemli bir günün yaşandığını, 3,5 yıl önce kendi alanlarında başarılı 7 doktorla çıkılan yolda büyük adımlar atıldığını söyledi. İlk önce yola çıkarken 3 bin 500 metrekare alanlık kardiyoloji hastanesi olarak başlandığını belirten Ölmez, "Türkiye, değişen sağlık koşullarında branş hastanelerinin artık geleceğinin sağlıklı olmadığını düşünerek, yapılan görüşme sonrasında Karadeniz Bölgesi'nin en büyük, 30 bin metrekare alan ile Türkiye'de ilk 5'e

girecek hacme sahip, otelcilik konforu yüksek hastanemizi bitirdik. İç dekorasyon ve medikal bölümü yıl içinde tamamlanacak, 2011 yılının ilk aylarında hizmete girecek. Karadeniz Bölgesi dahil, bölge ülkelerine sağlık hizmeti verecek ve sağlık turizmine önemli katkılar sağlayacak. Bunu sağlayacak altyapı ve teknolojik imkanlara sahibiz. Kalitesi dünyada kanıtlamış Medicana Grup ile ortak yatırım ve işletme sözleşmesi imzalıyoruz. Önemli bir grubu Samsun'a getirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Yaklaşık 20 yıldır sağlık sektöründe hizmet verdiklerini ifade eden Medicana Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt, "Toplam 3 bin 500 çalışanımız ile hizmet veriyoruz. Yeni tamamlanacak hastanelerimizle birlikte bu 5 bine çıkacak. Ankara, Samsun, Romanya ve Konya'da yeni yaptığımız yatırım tutarımız 500 milyon dolardır. Tıbbın tüm ileri bölümlerinde hizmet veriyoruz. İleri çocuk kalp cerrahisi, kanser, organ nakli ve tüp bebekte söz sahibi olan, tıbbin bütün dallarında çalışan bir

grubuz. Türkiye'de sağlık sektörü önemli noktaya geldi. Samsun bizim sevdamız, önceliğimiz olan illerden biri idi. Bu yatırımı gerçekleştirmenin mutluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, bölgeye büyük bir canlığın geldiğini, hükümet olarak sağlık sektörüne ciddi yatırımlar yaptıklarını, özel sektörün yatırımlarının ise küçümsenemeyeceğini belirtti. Yeni, Samsun-Çarşamba Uluslararası Havaalanı'na Adana, Hatay ve Suriye güzergahında hava yolu seferlerine dönük çalışmaların olduğunu, bunun hasta geliş ve gidişleri için ayrıca kolaylık sağlayacağını ifade etti. Hastanenin yer tahsisi konusunda destek veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise şehre

katkı sağlayacak projelerin hayata geçmesini önemsediklerini, yerel yöneticilerin, yatırım yapacak iş adamlarının önünü açması gerektiğini dile getirdi.

Daha sonra Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt ve Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, dev yatırımı resmiyete döken, ortak yatırım ve işletme sözleşmesine imza attı.

BORSAN VE MEDİCANA SAĞLIK GRUBU

Samsun'da 25 yıl önce kurulan Borsan Grup, hem ulusal hem de uluslararası olmak üzere 7 şirketle 5 ayrı sektörde faaliyet gösteriyor. 40 ülkeye ihracat yapan ve içinde Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında şirketi bulunan Borsan Grup'ta bin kişi istihdam ediliyor. Vergi rekortmenleri arasında yer alan Borsan Grup'un birçok alanda yatırımları, şirketleri bulunuyor. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük özel sektör yatırımı olan Medimarin Hastanesi, Borsan Grup iştirakleri arasında yer alıyor.

Medicana Sağlık Grubu, İstanbul'da 5, Ankara'da 1 olmak üzere toplam 6 adet hastane ile uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunan, 20 yıllık sağlık deneyimi sektörün önde gelen sağlık gruplarından biri. Grubun, Ankara ve İstanbul'daki iki hastanesi, 'A Tipi VIP Hastanecilik' alanında dünyanın sayılı özel sağlık kuruluşları arasında yer alıyor.

Haber Fx

Bu haber toplam 4262 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim