• BIST 9645.02
  • Altın 2417.719
  • Dolar 32.5718
  • Euro 34.8009
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlıkta eziyet hizmete döndü

Sağlıkta eziyet hizmete döndü
HASTALARA MORAL ZİYARETİ Özel Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, daha sonra hastanenin çeşitli bölümlerini gezerek, kemoterapi ünitesinde tedavi gören Emin Üyük adındaki hastayla bir süre sohbet etti.

HASTALARA MORAL ZİYARETİ Özel Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, daha sonra hastanenin çeşitli bölümlerini gezerek, kemoterapi ünitesinde tedavi gören Emin Üyük adındaki hastayla bir süre sohbet etti.

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete girdi. Açılışta konuşan Erdoğan, Türkiye’nin son 5.5 yıldır sağlık alanında tarihinin en önemli dönüşümlerinden birini yaşadığını söyledi. Bütün vatandaşların artık kendilerine en uygun sağlık kuruluşundan hizmet alabilme imkanına sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Eziyet veren sistem hizmete dönüştü. Zaman zaman bazı çatlak sesler çıkıyor. Bu ara yine aynı zihniyet, hastanelerin birleşmesine karşı olmaktan dem vuruyor. Niye? Bunlar buralardan nemalanıyordu, artık mama kaybolunca şimdi feryada başladı. Hatalar olabilir fakat vatandaşım halinden memnunsa, o zaman durmak yok, yola devam” diye konuştu.

RAHATA ALIŞTILAR
Doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının özlük haklarını iyileştirdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “5 yıldır bağırıyoruz, doktor ihtiyacımızın giderilmesi lazım diye. Aldığımız cevap, ‘nereden yetiştireceğiz?..’ olmuştur. Almanya’da bir profesöre 26 öğrenci, benim ülkemde 3.8 öğrenci düşüyor. Bunu aşmamız gerek. Bir öğretim üyesinin en büyük iftihar vesilesi, öğrenci yetiştirmektir. Onun varlık nedeni odur ama ne yazık ki rahata alıştık. Tıp fakültelerine öğrenci alma noktasında bariyerler konuluyor. Devletin eğitim hastaneleri var. Bu hastaneleri tıp fakültelerinin emrine veririz. Buralardan da süratle doktor yetiştirip açığımızı süratle kapatırız.”

DOKTORLARA UYARI
Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünü hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Bir insanın sağlıklı bir nefesi için, devleti feda edeceksin. Sağlık bu kadar önemlidir ancak sadece bizim işimiz değil, doktorların da işidir. Televizyon ekranlarında bazı olumsuzluklar görüyoruz, içimiz yanıyor. Halbuki bizden çok tababet yemini yapanların içinin yanması lazım. Her şey para değildir” dedi.



10 YILLIK SAĞLIK BİLGİLERİ BU KARTIN İÇİNDE
Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a, Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta tarafından “Medical Park Sağlıklı Yaşam Kartı” hediye edildi. Kartın içinde Başbakan Erdoğan’ın 1998’den bu yana bütün sağlık bilgileri yer alıyor. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi; 306 hasta yatağı, 11 ameliyathane, 47 yoğun bakım yatağı, 38 branşta uluslararası standartlarda hizmet verebilecek güçlü bir teknolojik alt yapıya sahip.

Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim