• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

"Sağlıkta farklı stratejik hedefler planlandı"

"Sağlıkta farklı stratejik hedefler planlandı"
"2023 hedeflerinde Türkiye, sağlık turizmi alanında, sağlık endüstrisinde farklı bir noktayı ve farklı stratejik hedeflere koşmanın stratejilerini planladı ve bunun alt yapısını yaptı"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Son günlerde istikrarı ve güvenli ortamı bozmak isteyenler her ne kadar dengemizi bozmaya çalışsalar da milli birlik ve beraberliğimiz, birbirimize olan sevgimiz, bu ülkeye ve bu millete olan aşkımız, inşallah bütün sorunların da üstesinden gelmeyi bizlere nasip edecektir" dedi.

Müezzinoğlu, yeni Malatya Devlet Hastanesi'nin önündeki alanda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Son günlerde istikrarı ve güvenli ortamı bozmak isteyenler her ne kadar dengemizi bozmaya çalışsalar da milli birlik ve beraberliğimiz, birbirimize olan sevgimiz, bu ülkeye ve bu millete olan aşkımız inşallah bütün sorunların da üstesinden gelmeyi bizlere nasip edecektir. Yeter ki sağduyumuzu kaybetmeyelim, yeter ki dirayetimizi kaybetmeyelim, yeter ki kardeşlik duygularımızı ön planda tutabilelim" diye konuştu.

Bugün açılışı yapılan hastanenin 800 yataklı, son derece ileri teknolojiyle yapılmış, ileri tıbbi teknolojiyle donatılmış olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, bu hastanenin açılışında Malatyalılarla olmanın onur ve gururunu yaşadığını bildirdi.

Müezzinoğlu, geçen 12 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde vatandaşa hakkaniyetli bir sağlık hizmeti sunmak için sağlıkta sessiz devrim gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün için ülke genelinde dünyaya örnek olacak sağlık hizmetleri sunacak noktaya geldik. Bugün itibariyle 32 bin yatak kapasiteli inşaatı devam eden hastanelerimiz, inşallah bu yıl bir kısmı, gelecek yıl ve 2016 yılında da tamamı hizmete girmiş olacak. Diğer taraftan 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin de sözleşmeleri tamamlandı ve inşaat süreci başladı. 3 yıl içinde onlar da bu ülkenin ve bu milletin hizmetine girmiş olacak. Yani şu anda ihalesi bitmiş 56 bin yatak kapasiteli hastane inşaatları devam eden bir ülkeyiz. Böyle bir ülke yok" ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu ülke insanı, yani sizler hizmetin en iyisine ve en güzeline layıksınız. Bizlerin de hizmetlerin en güzelini sizlere getirmek, sizlere ulaştırmak, sizlerin ayağına taşımak gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var. Bu yıl itibariyle 2 bin ambulans dağıtımını gerçekçekleştirdik. 2002 yılında bu ülkenin toplam ambulans sayısı 634'tü ve bunların çoğunda tıbbi donanım ne yazık ki yeterli değildi ama bu yıl 4 bin ambulansımız hizmet veriyor. 700 ambulansın da ihale sürecindeyiz. İnşallah onları da 2015 yılında hizmete sunacağız."

- "Sağlıkta farklı stratejik hedefler planlandı"

AK Parti'ye destek verenin millet olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Bundan sonraki yeni Türkiye sürecinde de inşallah artık 2023 hedeflerine koşuyoruz. 2023 hedeflerinde Türkiye, sağlık turizmi alanında, sağlık endüstrisinde farklı bir noktayı ve farklı stratejik hedeflere koşmanın stratejilerini planladı ve bunun alt yapısını yaptı. İnşallah bunun 2015 yılından itibaren uygulamalarını ve yasal düzenlemelerini sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına dikkati çeken Müezzinoğlu, "Son zamanlarda hekimlerimize, hemşirelerimize, sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulanma gibi bir yanlışı yaşıyoruz. Hekimlerimiz bizim canımız, ciğerimiz. Hemşirelerimiz bizim şefkat ve merhamet kucağımız. Dolayısıyla buralara şiddet uygulamak bu milletin fıtratıyla örtüşmüyor. İnşallah bu sağlık camiamıza da daha çok ve daha güçlü şekilde sahip çıkarak o hedeflediğimiz 2023 vizyonunu el birliğiyle, gönül birliğiyle başaracak ve Türkiye dünyada medeniyet değerleriyle birlikte dünyaya yeniden medeniyet zenginlikleri sunacak bir ülke ve bir millet olma dinamiğini çok daha güçlü şekilde dünyaya yansıtacaktır" dedi.

Bu haber toplam 3178 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim