• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlıkta işe alımlar hızlandı

Sağlıkta işe alımlar hızlandı
Büyüyen ve yeni yatırımlara imza atan özel hastaneler, istihdama ciddi katkı sağlıyor.

Özellikle hekim dışı sağlık çalışanlarında işe alımlar artarken, hali hazırda 7 büyük hastane 3 bin 500’den fazla çalışan arıyor...

SAĞLIKÇILARA müjde! Sektör son iki yılın en yüksek iş ilanı sayısına mart ayında ulaştı. Kariyer.net’in hazırladığı “İstihdam Endeksi” raporu, özelikle hastanelerden gelen iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 110 artış yaşandığını ortaya koydu. Sadece Şubat ayı içinde 560 yeni iş ilanı yayınladı. En çok aranan pozisyonlar arasında ise uzman doktor dışında, hemşire, tıbbi tekniker ve hasta ilişkileri gibi hekim dışı sağlık çalışanları bulunuyor.
Özel Hastaneler Platformu’nun verilerine göre, şu anda Türkiye’de 400’ün üzerinde özel hastanede yaklaşık 180 bin kişi çalışıyor. Para dergisi olarak en büyük 7 hastaneyle yaptığımız görüşmeler, bu yıl içinde 3 bin 500’den fazla sağlık çalışanının işe alınacağını ortaya koyuyor...

İŞTE O HASTENELER VE ALACAKLARI PERSONEL SAYISI

MEDICAL PARK HASTANELER GRUBU

2 yıl içinde 2 bin 500 kişi alacak
2010 yılında yeni yatırımlarla bin 300 kişiye istihdam sağlamayı planlayan Medical Park, 2011’in sonuna kadar bu sayıyı 2 bin 500’e çıkaracak. Büyümesine bağlı olarak hemen her pozisyon için işe alım yapan grubun çalışan ihtiyacı, özellikle hemşirelik hizmetleri ve hasta hizmetleri pozisyonlarında yoğunlaşıyor.

Medical Park, nitelikli ve kurum kültürüne kolay adapte olabilecek hemşirelik öğrencilerine ulaşabilmek için bu yıl 70 üniversite ve sağlık meslek lisesini ziyaret ediyor. Ayrıca grubun geleceğine yön verebilecek yönetici adayı arayışlarını da sürdürüyor. Medical Park’ın bu ihtiyacı karşılamak için ODTÜ, İTÜ ve Bilkent Üniversitesi öğrencileriyle Kariyer Günleri kapsamında bir araya geldiğini hatırlatalım...
Medical Park Hastaneler Grubu İK Direktörü Oya Gürkaya, kurumun değerlerini ve işin yetkinliklerini tam olarak karşılayacak, kurum kültürüne kolay adapte olabilecek adayları tercih ettiklerini belirtiyor. Öğrenmeye açıklık, takım çalışmasına yatkınlık, sorumluluk sahibi olma ve etkili iletişim kurabilmenin adaylarda aranan temel nitelikler arasında olduğunu ifade eden Gürkaya, işe alım kararlarına destek olması amacıyla, genel yetenek, kişilik envanteri ve bazı pozisyonlar için yabancı dil testi uygulandığını da anlatıyor.

Grupta eğitimler, kurum kültürüne uyumu kolaylaştıran “Oryantasyon Programı”yla başlıyor. Sağlık personelleri için ayrıca hasta odaklı iletişim, hasta ve hasta yakını psikolojisi, CPR, EKG, zaman yönetimi, İK uygulamaları, motivasyon, kalite, JCI (Joint Commisson International) hakkında bilgilendirme gibi eğitimler veriliyor.
Medical Park’ın sabit ücrete ek olarak bazı pozisyonlar için ilave ödenekleri de söz konusu. Hasta kayıt yetkililerine kasa tazminatı verilmesi buna örnek olarak gösterilebilir. Ek menfaatler olarak, öğle yemeği ve servis dışında, tüm personel Medical Park hastanelerinin sağlık hizmetlerinden indirimli olarak yararlanabiliyor. Ayrıca hemşirelik hizmetleri çalışanları için lojman olanağımız bulunuyor.
Adaylar, kurumsal web sitesinin (www.medicalpark.com.tr) dışında, www.secretcv.com ve www.kariyer.net sitelerinden de Medical Park’ın iş ilanlarına başvurabilir.

MEMORIAL SAĞLIK GRUBU

Bin 400 kişiyi işe alacak
2010’u büyüme yılı olarak değerlendiren Memorial Sağlık Grubu, yeni yatırımlara bağlı olarak medikal ve idari birimler için önemli sayıda istihdam yaratmayı planlıyor. Bu kapsamda Şişli Hastanesi, Etiler ve Suadiye Tıp Merkezleri, Ataşehir Hastanesiyle birlikte yakın zamanda hizmete girecek olan Antalya Hastanesi’nin yanı sıra İstanbul ve Anadolu’daki diğer yatırımlarla birlikte çalışan sayısını 3 binlere çıkarmayı hedefliyor. Grup, medikal ve idari kadrolarda yaklaşık bin 400 kişilik istihdam yaratmayı planlıyor. Bu nedenle, doktor, hemşire, medikal tekniker, teknisyen (fizyoterapist, radyoloji, anestezi, perfüzyonist) eczacı, hasta danışmanı gibi bir çok pozisyonda işe alımlara devam ediyor.


Memorial Sağlık Grubu İK Yöneticisi Özlem Çakar Şartekin, işe alımlarda özellikle dinlemeyi bilen, pozitif ve yüksek enerjiye sahip, güler yüzlü, öğrenmeye her zaman istekli ve özverili adayların ön plana çıktığını belirtiyor. Tecrübenin şart olmadığının altını çizen Şartekin, tersine aralarına yeni katılan çalışanları, kendi kültürlerinde yetiştirmeyi daha faydalı bulduklarına değiniyor ve “Yeni mezunlara her zaman kapımız açık” diyor.


Memorial Sağlık Grubu işe aldığı sağlık personeline, hizmet kültürü, iletişim, hasta ve yakını psikolojisi, kalite yönetim sistemi, yönetim becerilerinin geliştirilmesi gibi eğitimler veriyor. Ayrıca kişinin çalışma alanına özel branş eğitimleri de sunuyor.
Çalışanlara sunulan olanaklar arasında ise, özel sağlık sigortası, personel servisi, yemek, aile bireyleri için indirim, çalışanların çocukları için ücretsiz kreş, işyeri hekimi, çeşitli firmalardan sağlanan kurumsal indirimler yer alıyor. Ayrıca hemşireler için lojman imkanı olduğunu da belirtelim.
 

İlgilenen adaylar, kariyer.net ve yenibiris.com web sitelerinde yer alan açık pozisyonlara başvuru yapabilir ya da www.memorial.com.tr web sitesinin İK alanından başvuru formu doldurabilir.

ACIBADEM SAĞLIK GRUBU

500 sağlık çalışanı alacak
Acıbadem Sağlık Grubu, 2010 yılında yatırımlarına Fulya ve Eskişehir olmak üzere iki yeni hastaneyle devam edecek. Hem yeni yatırımlar hem de mevcut hastaneler için yaklaşık 500 sağlık personeli alınması planlanıyor.
 

Alım yapılan kadrolar arasında hemşire ve sağlık memuru, anestezi ve radyoloji teknikeri, fizyoterapist gibi sağlık profesyonelleri var. Bunların yanı sıra mali işler, pazarlama, İK, bilgi sistemleri ve kalite gibi idari bölümler için de çalışanlar alınıyor.
Acıbadem Sağlık Grubu, sektörün ihtiyaçları nedeniyle genellikle deneyimli adaylara ulaşmak istiyor. Ancak işe alım politikası gereği yeni mezun adaylara da fırsat veriyor. Temel eğitim düzeyi ve bilgi birikimi aranan özelliklerin başında geliyor. Bunun yanında asıl olarak mesleğe duyulan ilgi ve iş disiplini gibi kriterlere önem veriyor. Adaylardan, hasta memnuniyetini ön planda tutmaları, araştırmacı ve yeniliklere açık olmaları, öğrenmeyi, öğretmeyi ve kolektif çalışmayı değer olarak benimsemeleri bekleniyor.
Acıbadem’de işe yeni başlayan her çalışan 4 günlük Kurumsal Oryantasyon Eğitimi’ne katılıyor. Bu eğitimde, kurum tarihçesi ve değerlerden sağlık grubunun öncü uygulamalarına, hastayı yüz yüze ve telefonda karşılama, ağırlama ve uğurlama süreçlerinden hasta haklarının nasıl gözetileceğine kadar çeşitli konularda bilgiler veriliyor. Kurum genelinde birden fazla hedef gruba yönelik, pozisyon bazlı eğitimler düzenleniyor. Teknik hizmetlerden çağrı merkezine, hemşirelerden hasta hizmetleri çalışanlarına kadar tüm çalışanlara yönelik eğitimler organize ediliyor. Hemşirelerin teknik eğitimleri Hemşirelik Gelişim birimi tarafından yürütülüyor.


Acıbadem Sağlık Grubu, tüm çalışanlarına SSK sigortalarının yanı sıra Acıbadem Sigorta tarafından özel sağlık sigortası yapıyor. Ulaşım ve yemek hizmeti yine grubun iştiraki olan A Plus firması tarafından sağlanıyor. Hemşire ve sağlık memuru personeli için hastanelerin yakınındaki lojmanlardan ücretsiz yararlanma imkanı bulunuyor. Yine tüm çalışanlar personel servislerinden yararlanabiliyor. Bunların yanı sıra yıl boyunca çalışanlara özel sosyal amaçlı etkinlikler düzenleniyor.


Acıbadem Sağlık Grubu’nda çalışmak isteyen adaylar, www.acibademkariyer.com web sayfasından diledikleri pozisyona başvurabilirler.

KADIKÖY ŞİFA SAĞLIK GRUBU

250 kişilik istihdam yaratacak Ataşehir’de 2005 yılından beri hizmet veren Cerrahi Tıp Merkezi’ni 82 yataklı Yeni Ataşehir Hastanesi’ne dönüştürecek yatırımını tamamlayan Kadıköy Şifa Sağlık Grubu, 250 kişilik istihdam yaratmayı planlıyor. Bu hedefle personel alımlarının bir kısmı tamamlanmış, eğitim ve oryantasyon süreçleri başlatılmış durumda...


İşe alınacak ek kadrolar, 70 idari, 30 doktor, 150 sağlık personeli olarak planlanıyor. Sağlık personeli olarak özellikle her branştan hemşireler, sağlık memurları, laboratuar teknikerleri, sterilizasyon teknisyenleri aranıyor. İdari kadrolarda ise hasta hizmetleri (hasta kabul, hasta danışmanı, çağrı merkezi) birimi için alımlar yoğunlukta...
Kadıköy Şifa Sağlık Grubu İK Müdürü Şenay Ekizoğlu, her pozisyon için aradıkları temel yetkinlikleri şu şekilde sıralıyor: Güçlü iletişim becerisi, yeniliğe ve değişime açıklık, sürekli kalite gelişimi doğrultusunda kariyer hedefli olmak, ekip çalışmasına yatkın olmak. Bu yetkinlikler dışında her pozisyon için farklı olarak belirlenmiş, göreve özel yetkinliklerin de ölçüldüğünü belirten Ekizoğlu, problem çözme, hasta odaklılık, müzakere ve karar verme, kar odaklılık, risk bilinci gibi yetkinliklerin Yetkinlik Bazlı Mülakat yöntemiyle ölçüldüğünü ifade ediyor. Özellikle sağlık kadrolarında ilgili bölüm mezuniyetlerinin öncelikli kriterleri olduğunu vurgulayan Şenay Ekizoğlu, özellikle ara kademe ve üst kademe yöneticiler için de deneyim istediklerini vurguluyor. İşe alımlarda yeni mezunlara da fırsat veren Kadıköy Şifa, hastanede staj yapan birçok öğrenciye iş fırsatı da sunuyor. Bu arada staj başvurularının yıl içinde her dönemde alındığını belirtelim...
 

Kadıköy Şifa’da işe girişle birlikte verilen Genel Oryantasyon Eğitimi’nde, hastane kültürü, organizasyonu, fiziki yapısı ve yönetim şekli aktarılıyor.
Yine işe yeni başlayanlara, mesleki konuların uygulamalı olarak aktarıldığı İşbaşı Eğitimleri verilmeye başlanıyor.
 

Kadıköy Şifa’da ücretler net ücret üzerinden yatırılıyor. Böylece yıl içinde meydana gelen vergi dilimi farkından çalışanlar etkilenmiyor. Tüm çalışanlar hastanede muayenelerden ücretsiz yararlanıyor. Ayrıca yapılan tüm işlemlerde kendisi ve birinci derece yakınları için yüzde 50 indirimden faydalanıyor. Her yıl tüm çalışanlar ücretsiz olarak detaylı check-up taramasından geçiyor ve sonrasında sonuçlarıyla ilgili olarak uzman doktorlarla görüşerek varsa tedavilerini planlıyor. Chek-up sonrası Hepatit B aşısı ücretsiz olarak her yıl tekrarlanıyor. Lokasyona bağlı olarak çalışanlar için servis imkanı da bulunuyor.
 

Kadıköy Şifa Sağlık Grubu’na [email protected] e-posta adresi ya da www.kadikoysifa.com web sayfası aracılığıyla iş başvurusunda bulunmak mümkün.

ERDEM HASTANESİ

En az 40 doktor arıyor
2010 yılı içinde 40 uzman doktoru kadrosuna katmak isteyen Erdem Hastanesi, ebe, hemşire, sağlık teknisyenleri ve temizlik hizmetlerinde işe alımlar da gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra her yıl yardımcı hizmet bölümlerinde ihtiyaca yönelik yaklaşık 100 kişiye istihdam yaratıldığını da belirtelim...


Erdem Hastanesi’nin işe alımlarda dikkat ettiği kriterler arasında, kurum kültürüne uygunluk, kendini sürekli geliştirmek, eğitimlerden yararlanmak, ekip ruhuyla çalışmak ve işini sevmek bulunuyor.
 

2010 içinde Ümraniye’de Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan 6 dönümlük arsası üzerinde Tıp Fakültesi Hastanesi yapmayı planlayan Erdem Hastanesi, bunun için belediyeden çevirme izni almaya çalışacak. Elbette bu yatırım için istihdam da gündemde olacak.
 

Erdem Hastanesi’nde işe başlayan çalışanlar için ilk günden oryantasyon eğitimleri başlatılıyor. Genel başlıklar arasında, hasta hakları, kalite politikası, sosyal haklar, genel hastane kuralları yer alıyor. Hastane turuyla devam eden eğitim, çalışılacak birimde kıdemli çalışanın iş tecrübesiyle desteklenerek devam ediyor. Devam eden süreçte çalışanın aldığı eğitimlerle işini nasıl yaptığı değerlendirilerek yola devam etme ya da etmeme kararı alınıyor.
 

Adaylar hastanenin İK departmanına bizzat başvurabildikleri gibi, web sitesinde yer alan açık pozisyonlar kısmında da başvuru yapabiliyorlar. Ayrıca “[email protected]” adlı adrese özgeçmişlerini gönderebiliyorlar.



HAYAT HASTANELER GRUBU

35 sağlık personeli alacak
Hayat Hastaneler Grubu, 2 hastane, 6 diyaliz merkezi için hekim dışı 35 sağlık personeli almayı planlıyor. Hastane özellikle enfeksiyon kontrol hemşiresi, ebe, servis hemşiresi, yeni doğan yoğun bakım hemşiresi, yoğun bakım hemşiresi, anestezi ve radyoloji teknisyeni pozisyonları için işe alımlar yapacak.


Hayat Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. M. Hakan Yılmaztürk, sorumluluk anlayışı gelişmiş, evrensel hasta bakım ilkelerini bilen ve uygulayan, ekip anlayışını benimsemiş, hasta haklarına saygılı, kurum kültürüne uyum sağlayabilecek adaylar aradıklarını belirtiyor.
 

Grup bu yıl mevcut tesislerindeki makine ve yatak kapasitelerinin maksimize edilmesi ve tesislerin maksimum verimle işletilmesi konularına odaklanmış durumda. Yılmaztürk, yatak ve kapasite artışının da neredeyse yeni bir diyaliz merkezi kadar yeni istihdam gerektireceğini ifade ediyor.
 

Hayat Hastaneler Grubu’nda işe alınan sağlık personeline, oryantasyon eğitimi, mesleki konularda tüm birimleri kapsayan hizmet içi eğitimler veriliyor. Kurum dışı eğitimlere katılım imkanı da sunuluyor.
 

Çalışanlara sunulan olanaklar arasında, lojman, sosyal güvence ve servis aracı bulunuyor.
 

Hayat Hastaneler Grubu'nda çalışmak isteyen sağlık personelleri grubun web sayfasından (www.hayathastanelergrubu.com) başvurularını yapabiliyorlar.

AMERİKAN HASTANESİ

Yeni laboratuara 10 kişi alacak
2010-2011 döneminde büyüyen ya da yeni açılan birimlerine alım yapmayı planlıyor. Bu kapsamda ameliyathane robotu alımı ve patoloji laboratuarı yatırımı yapacak olan Amerikan Hastanesi, 10 kişilik ek istihdam olanağı yaratacak. Ağırlıklı olarak hemşire, hasta temsilcisi, tıbbi sekreter, tıbbi tekniker pozisyonları için görüşmelere devam ediyor.


Amerikan Hastanesi’nde kurumun felsefesini, vizyonunu, misyonunu ve ilkelerini benimseyip uygulayabilecek; kendini, takımını ve şirketini geliştirecek; teknolojideki gelişmeleri takip eden, uygulayan; eğitimli ve profesyonel adaylar tercih ediliyor. Kişilerin işin teknik gereksinimlerine uygun özellikler taşımasının yanında; çok yönlü, öğrenmeye ve yeniliklere açık, insan ilişkilerinde başarılı ve inisiyatif sahibi olmalarına dikkat ediliyor. “Hasta memnuniyeti odaklı” bir çalışma sistemine sahip olan Amerikan Hastanesi, yaptığı işe gönülden bağlı olan, iletişim becerisi yüksek, empati kurabilen, takım çalışması ve inisiyatif alma konularında etkili, ayrıca işinin uzmanı olan kişileri potansiyel çalışan listesine dahil ediyor.
 

İşe başlayan çalışanlar için oryantasyon programları mevcut. İK Oryantasyonları’nın ardından çalışanların Klinik Oryantasyon süreçleri başlıyor. Bu süreci tamamladıktan sonra Yaratıcı Dramayla Hizmet Kültürü Eğitimleri tamamlanıyor. Böylelikle kurum kültürü özümsenmiş oluyor. Çalışanlar, hizmet içi eğitimler ve ulusal ya da uluslar arası kongrelerle de sürekli destekleniyor.
 

Çalışanlar işe girdikleri gün itibariyle hem Koç Holding’in sağladığı hem de hastanenin sunduğu olanaklardan faydalanmaya başlıyor. Grubun ayni ve nakdi yardımları bulunuyor. Koç Vakfı Emekli Sandığı’nda gelecekleri için yatırım yapılırken grup özel sağlık sigortasından da faydalanma şansına sahip oluyorlar.
 

Amerikan Hastanesi’nin açtığı pozisyonlarla ilgilenen adaylar, detaylı bilgiye www.amerikanhastanesi.org, www.kariyer.net ve www.secretcv.com adreslerinden ulaşabilir, başvuruda bulunabilirler.

 

Bu yıl hangi hastane kaç kişi alacak?
Hastane
                                        Kişi 
Memorial Sağlık Grubu                  1400
Medical Park Hastaneler Grubu     1300
Acıbadem Sağlık Grubu                    500
Kadıköy Şifa Sağlık Grubu                250
Erdem Hastanesi                               40
Hayat Hastaneler Grubu                    35
Amerikan Hastanesi                           10

Dr. Mehmet ALTUĞ / Özel Hastaneler Platformu Başkanı

“Sağlık dışı yeni pozisyonlar açılacak”
2008 Şubat’tan itibaren yeni hastane ve yine aşağı yukarı aynı tarihlerden itibaren yeni sağlık yatırımlarına müsaade edilmiyor. Bu nedenle istihdam büyük ölçüde yavaşlamıştı hatta durmuştu. Ancak ön izni olan, açılan ve açılmayı bekleyen hastaneler ile bu dönemde açılıp kadrosunu henüz tamamlayamayan hastanelerin önümüzdeki dönemde bir miktar daha istihdam yaratacağını düşünüyorum.
Önümüzdeki dönemde özellikle sağlık dışı yeni pozisyonların açılmasını bekliyoruz. Ayrıca sağlık çalışanlarının kolay bulunamadığı ve maliyetlerinin de yüksek olduğu düşünülürse, tamamen kendi spesifik işlerini yapmaları konusunda kurumların daha hassas davranacaklarını düşünüyorum. Bu durumda sağlık işletmeciliği, medikal muhasebe, biyomedikal gibi alanların önümüzdeki dönemde daha önemli olacağı aşikâr.

Aylin COŞKUNOĞLU NAZLIAKA / HRM Kurucu Ortağı

“Yönetici ve idarecilere ihtiyaç olacak”
Sağlık sektöründe artık hastalarla, hasta yakınlarıyla iyi ilişkiler kurabilen, hastane içi organizasyondan sorumlu, personel ilişkilerini etkin bir biçimde yönetebilen adaylara ihtiyaç duyuluyor. Medikal sektör tecrübesi ya da bu sektöre yönelik eğitim sertifikası olan adaylara öncelikli istihdam imkanı sağlanıyor. Ayrıca hizmet sektöründe deneyimli olan adaylar tercih ediliyor. Örneğin özel hastanelerde halkla ilişkiler uzmanı pozisyonu için verilen ilan sayısı son dönemde oldukça arttı. Bu ilanlar iletişim, hatta turizm fakültelerinden mezun olan adayların başvurusunu çekmeyi hedefliyor.
Farklılaşan pozisyonlar arasında sürekli kalite geliştirme yetkilisi, kurumsal anlaşmalar doktoru, halkla ilişkiler uzmanı, web uygulamaları uzmanları gibi unvanlar var. Bu kadar farklı profili bir çatı altında etkin bir şekilde toplamak ve yönetmek için İK ve eğitim uzmanlarına yönelik talep de arttı. Ayrıca müşterilerle ilişkileri iyi tutabilmek ve kuruma yeni müşteriler kazandırabilmek adına “hasta ilişkileri yönetmeni” kadrosu da önem kazandı. Tıp açısından yeterli bilgisi ya da eğitimi olmasa bile, yeni mezunlar açısından işin idari tarafında kariyer yapmak mümkün. Sağlık sektörü giderek büyüyen bir sektör olduğu için önümüzdeki dönemde yönetici ve idarecilere ihtiyaç olacak. Bu sektörde çalışmak isteyenlere gelişmeleri izlemesini, analiz etmesini ve kabul gören sertifikasyonları edinmelerini tavsiye ederim. Hizmetin kapsamı sürekli genişlediğinden, yenilikçi, proaktif, empati yeteneği gelişmiş ve iletişimi kuvvetli olan adaylara öncelik verilecek.

Evde bakıma talep artacak

ABD’de bakanlık nezdinde yapılan bir araştırmaya göre gelecek 10 yılda en hızlı büyüyecek üç işten ikisi, evde bakım uzmanları ve ev sağlığı uzmanları olacak. Bireylerin hastanede daha çok zaman geçirmesi, bakım evi ve kliniklerin artışıyla hemşirelere olan ihtiyaç da giderek artacak. Bunlara ek olarak çalışan nüfusun artması nedeniyle, evde aile büyüklerine bakanlar azalacak. Bu durum evde sağlık çalışanlarına olan talebi daha da artıracak.
 

TUĞÇE ALTINSOY

Para Dergisi

Bu haber toplam 5248 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim