• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

"Sağlıkta öğle tatili nöbet esasına göre düzenlenmeli"

"Sağlıkta öğle tatili nöbet esasına göre düzenlenmeli"
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu(HakSen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, sağlık çalışanlarının öğle tatili sorununun çözülmesini istedi.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu(HakSen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, sağlık çalışanlarının öğle tatili sorununun çözülmesini istedi.
ANKA'ya açıklama yapan Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, 30 Temmuz'da yürürlüğe giren Tam Gün Yasası'na göre sağlık çalışanlarının haftalık çalışma süresinin 40 saat olarak belirlendiğini hatırlatarak, mevzuatta yapılan değişikliğe rağmen kesintisiz hizmet verilmesi gereken sağlık birimlerinde fiilen bu uygulamanın yapılmasının mümkün olmadığını söyledi. Çivi, Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede sağlık kurumlarında personelin öğle yemeği ve istirahatı için saat 12-13 arası öğle tatili olarak ayrılmasının esas olduğuna dikkat çekti. Genelgede hizmetin kesintisiz olarak sürdürülmesi gereken birimlerde öğle tatili saatinde de yeterli sayıda personel bulundurulacağına yer verildiğini vurgulayan Çivi, "Genelgede, bu süre içinde hizmet veren personele yemek ve dinlenme için kurum idaresince uygun görülen zamanda bir saatlik öğle tatili verilir deniliyor. Bu zorlama bir düzenleme. İdari kadroda görev yapan personelin dışındaki sağlık çalışanları açısından fiilen yapılan uygulama, personeli mağdur etmeye devam edecek" dedi.

-"SÖZDE ÖĞLE TATİLİ UYGULAMASIYMA SAĞLIK PERSONELİ 45 SAAT ÇALIŞACAK"-

Sağlık çalışanlarına yapılan döner sermaye ek ödemesinin yasal izinlerinde kesilmesi nedeniyle personelin yasal izin haklarını dahi kullanamaz duruma geldiğini vurgulayan Çivi, "Maalesef personel ek ödeme veya izin tercihine zorlanarak robot haline getirilmiştir, şimdi de sözde öğle tatili uygulaması ile eskiden olduğu gibi 45 saat çalışmak zorunda kalacaklar" diye konuştu.

-"GENELGE HUKUKA AYKIRI"-

Çivi açıklamasına şöyle devam etti:
"Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğine göre mesai saatleri dışındaki tüm hizmetlerin nöbet esasına göre yapılması gerekirken, idareye keyfiyet yetkisi veren, sağlık çalışanlarının hak kaybına neden olacak bir genelge ile yapılan düzenleme hukuka aykırıdır. Bunun için sağlık bakanlığına gerekli başvurumuzu yaptık. Düzenlemenin usul ve esaslarının nöbet esasına göre yapılmasını talep ettik. Uygulamanın devam etmesi halinde gerekli yargı başvurusunu yapacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2710 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim