• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Sağlıkta revizyon

Sağlıkta revizyon
Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterinin değişmesinden sonra gözler, İdare ve Başhekimlerinin "revizyonuna" çevrilirken, Genel Sekreter Uygun'un, bir çok birimde idari değişikliğe gideceği öğrenildi.

Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterinin değişmesinden sonra gözler, İdare ve Başhekimlerinin "revizyonuna" çevrilirken, Genel Sekreter Uygun'un, bir çok birimde idari değişikliğe gideceği öğrenildi.

Doğu ve Güneydoğu'ya sağlık hizmeti veren Diyarbakır'daki Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı, hastanelerde yönetim "revizyonu" yapılacağı bildirildi. Başhekim ve Hastane Müdürü ile Yardımcıları başta olmak üzere, değişimin büyük oranda olacağı ifade edilirken, taşeron elemanlarına da görev yeri değişikliği yapılacağı öğrenildi.

YENİDEN YAPILANACAK?

Sağlık Bakanlığı'nın “tedavi hizmetlerini” tek elde toplamaya yönelik hayata geçirdiği ve iki yılını tamamlamak üzere olan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Diyarbakır'da yeni bir yapılanmaya gidiyor. Müfettişlere verdiği ifadesinde Diyarbakır halkına yönelik "potansiyel suçlu" ifadelerini kullandığı ve şaibeli ihaleler yaptığı iddia edilen ve geçtiğimiz ay görevden alınan Muhammed Güzel Kurtoğlu'ndan boşalan koltuğa atanan İbrahim Uygun, "kurumsal revizyona" gideceği bildirildi. Uygun, yeni yılda kendi yönetimini oluşturmak için idare ve başhekimliklerde “şok” denilecek değişikliklerde bulunacak.

SÖZLEŞMELER HAZIRLANDI

Özellikle Hastane Başhekimleri başta olmak üzere, başhekim yardımcıları, hastane müdürleri ve ilçe sağlık grup başkanlarında köklü değişikliğe gidecek olan Uygun'un bir süreden beri, yaptığı çalışmalar sonucunda liste oluşturduğu bildirildi. Uygun göreve yeni atayacağı idarecilerle, 2014 yılına ilişkin sözleşme imzalayacak.

İKİ YILLIK SÖZLEŞMELER

Özellikle iki yıllık sözleşmeleri sona eren idarecilerin değişim listesinde isimleri ağırlıklı olarak yer alırken, Uygun'un bu listeye, Sağlık bakanlığı tarafından haklarında müfettişlerce soruşturma yürütülenler, soruşturmaları tamamlanarak, İl İdare Kurulu'na getirilenleri de dâhil edecek.

HASTANELERİN EKSERİYETİ VAR

Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, ağız ve Diş Hastanesi ile, Bismil, Ergani ve Silvan Hastaneleri başta olmak üzere, buraların başhekim, hastane idarecisi ve yardımcılarıyla ilgili, değerlendirme yapacağı bildirilirken, "şok" denilecek değişikliği Uygun'un gizli tuttuğu öğrenildi.

Değişikliğe yönelik isim belirlemede bir ayağın da, uzun yıllar Diyarbakır'da Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinde bulunan ve şuan Kamu Hastaneler Birliği Daire Başkan Yardımcılığına getirilen Fetin Rüştü Yıldız'ın da rol aldığı öne sürülüyor.

Revizyonun sadece idareci ve başhekim ile yardımcılarla sınırlı kalınmayacağı, özellikle hizmet alımıyla çalıştırılan taşeron personellerinin de, yer değişikliğine uğrayacağı ifade ediliyor.

SAĞLIK CAMİASI MERAK İÇERİSİNDE

Öte yandan, son bir haftadan buyana Diyarbakır'daki sağlık camiası "şok revizyona" odaklanmış durumda. Kimin değişeceği, kimin atanacağı tartışmaları yapılırken birçok sağlık çalışanı, Diyarbakır'ın son yılların en kötü yönetimsel dönemini yaşadığını ifade ederek, değişime destek verirken, hastanelerde özellikle doğrudan alımların mercek altına alınmasını istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6101 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim