• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlıkta şiddet nasıl çözülecek? Sağlık Bakanı açıkladı...

Sağlıkta şiddet nasıl çözülecek? Sağlık Bakanı açıkladı...
Sağlık Bakanı Demircan, "Personel sayısını artırarak acilleri personel açısından takviye ediyoruz. Pratisyen hekim ve acilde çalışacak olan uzman hekimlerimiz, acil uzmanlarımızın sayısını artırmaya çalışıyoruz."


Sağlıkta şiddetin önlenmesi için alınacak önlemler hakkında açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Demircan, "Personel sayısını artırarak acilleri personel açısından takviye ediyoruz. Pratisyen hekim ve acilde çalışacak olan uzman hekimlerimiz, acil uzmanlarımızın sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu konuda medyadan da yardım istiyorum." dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltılı basın toplantısında,  Iğdır Devlet Hastanesinde bir hekimin bıçaklanması olayının ardından sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına ilişkin bir tedbirin olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Demircan, şifa dağıtan ellerin sahibine el kalkmaması gerektiğini belirterek, şiddeti asla kabul etmediklerini bildirdi.

Hastanelerde personelin az olduğuna işaret eden Demircan, "İnsanlar, acil hastasıyla hastaneye geldiğinde kendisi ile ilgilenebilecek yol gösterecek bir ortamla karşılaşmazsa gerilir. Acil hasta onun hastasıdır. Başka bir şey düşünemez. Personel yetersizliğimiz burada etken olabilir." ifadesini kullandı.

İnsan ilişkilerinde herkesin kendisini sorgulaması gerektiğini vurgulayan Demircan, şöyle devam etti:

"Ben hekim arkadaşlarımızın büyük bir fedakarlıkla iş yaptıklarını görüyor ve biliyorum. Oraya tedavi için gelen insanımız da bunları böyle değerlendirmeli. Günde 100'ün üzerinde hastaya bakan bir insanın elbette ki yüzü gülmeyebilir veya bir noktada geç cevap verebilir. Halkımız, bunda sabırlı olmalı. Mekanlardaki darlık ve sıkıntı, bunları çözüyoruz."

Bakan Demircan, acillerdeki mekan sıkıntısını çözdüklerini belirterek, "Personel sayısını artırarak acilleri personel açısından takviye ediyoruz. Pratisyen hekim ve acilde çalışacak olan uzman hekimlerimiz, acil uzmanlarımızın sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu konuda medyadan da yardım istiyorum." dedi.

Türkiye'de bir yıl içinde hastanelerde 650 milyon işlem yapıldığını aktaran Demircan, "Elbette ki birtakım sorunlar olacak ama şiddeti asla kabul edemeyiz. Asgariye indirmek değil sıfıra indirmektir hedefimiz. Yapılan saldırıları kendime yapılmış gibi hissediyorum ve öyle üzülüyorum." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2767 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim