• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için 4 bin polis alınacak

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için 4 bin polis alınacak
Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla büyük hastanelerde 4 bin polis istihdam etmeye hazırlanıyor.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde Opr. Dr. Kamil Furtun'un uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle yeniden gündeme gelen sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının Türkiye'nin her yerinde yüzlerce hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

Günde yaklaşık 1 milyon vatandaşın hastanelere gittiğini dile getiren Gümüş, "Bunların içerisinde sabıkalı olanlar, madde bağımlıları, sorunlu hastalar, husumet olayları da olabiliyor. Hastanelerimiz her türlü adli vakanın da gelebildiği alanlar. Burada şiddet giderek artmaya başladı" dedi.

Bu amaçla Emniyet Genel Müdürlüğü ile bir çalışma yaptıklarını anlatan Gümüş, şöyle konuştu:

"Birinci etapta hastanelere güvenlik personeli olarak sözleşmeli alınan taşeronların emniyet üzerinden alınması noktasında bir çalışma yapacağız. Güvenlik şirketlerinin emniyetle irtibatlarını sağlayacağız. İkinci etapta da büyük çaplı 300 hastanemiz var. Bunların acil servislerinde sürekli silahlı emniyet görevlisi bulunmasını istiyoruz. Toplam 4 bin kadar polisin Sağlık Bakanlığı hastanelerinde görev alması yönünde bir çalışma yapıyoruz. Mevcut aldığımız güvenlik hizmetini emniyet üzerinden aldıktan sonra gelen polisleri de onların başına geçireceğiz."

"Mevcut personelin yeterli eğitimi yok"

Bütün giriş çıkışlarda hastanenin emniyet açısından her türlü sorumluluğunu üstlenecek veya orada bir olay çıktığında hızlı bir şekilde şüpheliyi hastaneden uzaklaştırılması ve gözaltına alınması sürecindeki organizasyonu yapacak kişilerin bulunması gerektiğini vurgulayan Gümüş, şöyle devam etti:

"Şu anda bizim taşeron hizmet almış olduğumuz güvenlik görevlileri bunu karakolu arayarak yapmaya çalışıyor ama bazen şüpheliyi yakalayamıyorlar. Yeterli eğitimleri yok. Bu polisler, olay çıkaran kişiyi süratle alıp, kelepçeleyip bunun hızlı bir şekilde karakola alınmasını ve hastanedeki hizmetin aksamamasını sağlayacak. Böylelikle bu hem olayı yapacak kişiyi, 'Burada polis var' diye caydıracak hem de çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu artıracaktır."

Yeni hükümeti bekleniyor

Çalışmaların hayata geçirilmesi için yeni hükümetin kurulmasını beklediklerini bildiren Gümüş, "Hükümet kurulduktan sonra ilk gündeme getireceğimiz konu sağlıkta şiddetin önlenmesi ve hastane güvenliği olacaktır" ifadesini kullandı.

Gümüş, hastanelerdeki şiddet olaylarının daha çok acil servislerde yaşandığına dikkati çekerek, "Hastanelerin hem acillerine hem de ayaktan giriş kapılarına X-Ray cihazı konulması noktasında bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 2673 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim