• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Sağlıkta yeni trend "bisikletli doktorum"

Sağlıkta yeni trend "bisikletli doktorum"
İzmir’de bir çocuk hastanesinin personeli bisikletle işe gidip geliyor..

İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bazı doktor, hemşire ve diğer sağlık personeli iş yerine kilometrelerce pedal çevirerek gidip geliyor. Sağlık çalışanlarının bu alışkanlığı sayesinde daha önce araçların dizili olduğu hastane otoparkı yeniden düzenlenerek çocukların oyun bahçesi oldu.

Hastane Yöneticisi Dahiliye Uzmanı Dr. Murat Balanlı yaptığı açıklamada, hastanedeki çocuk bahçesini geçmişte araçların işgal ettiğini ve hastaneye tedavi için gelen çocukların da oyun oynayamadığını anlattı.

"Parkı çocuklara geri vermek" için çalışma başlattıklarını ve alanı yeniden düzenlediklerini söyleyen Balanlı, bahçenin artık otopark olarak kullanılmadığını söyledi.

Otopark olmadığı için artık Güzelbahçe'deki evinden Alsancak'taki hastaneye her gün bisikletle gidip gelmeye başladığını ifade eden Murat Balanlı, "Evimle hastane arası 30 kilometre. Bisikletle yaklaşık 1 saat 10 dakika sürüyor. Bisiklet kullandıkça kendimi daha iyi hissediyorum" diye konuştu.

Hastanedeki bazı personelin de artık bisikletle işe gidip gelmeye başladığını ifade eden Balanlı, "Personelimizi bisikletle gelmeye teşvik ettiysek gurur duyarım" diye konuştu.

Murat Balanlı, bisiklet sayesinde kısa sürede 12 kilo verdiğini söyledi.

bisiklet.jpg

Hemşire Özgür Güldür'ün mesafesi 11 kilometre

Hastane hemşirelerinden 40 yaşındaki Özgür Güldür de 1,5 yıldır Bayraklı'daki evinden iş yerine bisikletle gidip geldiğini anlattı.

Aynı hastanede çalışan sağlık personeli eşinin de 11 kilometrelik mesafede kendisine eşlik ettiğini söyleyen Güldür, sürekli hastanede hasta çocuklarla ilgilenmenin zaman zaman üzüntülü hale gelebildiğini, stresini bisikletle hafiflettiğini aktardı.

Büyükşehir insanının spor yapamaz hale geldiğini dile getiren Güldür, bisiklet kullanamadığı gün kendini "eksik kalmış" hissettiğini belirtti.

Doktorun bisiklet eğlencesi

İş yeri hekimi olarak görev yapan Dr. Oğuz Tosun ise arabayla iş yerine gelemeyince bisiklet kullanmaya başladığını ifade etti.

Evinin hastaneye çok uzak olmadığını kaydeden Tosun, "Bisikletle gidip gelmek eğlenceli. Beni görenler önce bisikletim küçük diye şaka yapıyorlar ama özeniyorlar da. Acil durumlarda hastalara bisikletle de ulaşabiliriz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3982 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim