• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlıktaki başarı turizmi tetikliyor

Sağlıktaki başarı turizmi tetikliyor
Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Birdal, "Artık turistler ülkemize tedavi olmak için geliyor. Ülkemize geldiğinde bir sağlık sorunu yaşamayacağını, her türlü tedavisinin en kaliteli şekilde yapılacağını biliyor" dedi.

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Engin Birdal, TASAM tarafından düzenlenen "3. Dünya Türk Forumu" kapsamında, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen "Sağlık Turizmi' başlıklı oturumda, Türk coğrafyalarının farklı bölgelerinden gelen yaklaşık 350 kişinin yer aldığı, çok farklı bir platformda sağlık turizmini değerlendirdiklerini söyledi. Türkiye'nin sağlık altyapısını tamamladığını, artık dünyaya sağlık hizmeti sunmaya başladığını ifade eden Birdal, şöyle devam etti: 'Türkiye'nin sağlık altyapısını tamamlayıp, kendi vatandaşına kaliteli hizmeti veriyor olmasının tabii ki yansımalarını görüyoruz. Ülkemizde yüz nakilleri yapılıyor. Başarılı ameliyatların yanı sıra çok kaliteli sağlık hizmetleri veriliyor. Sağlık alanında en gelişmiş teknolojileri kullanıyoruz. İngiltere'de, Amerika'da, Japonya'da olan teknoloji ülkemizde de kullanılıyor. Yurt dışından hekimler eğitim almak için ülkemize geliyor. Bunları bir bütün olarak düşündüğümüzde ülkemize sağlık turizmi için gelen turist sayısı her geçen gün artıyor.'

YABANCI ORTAKLIK GÜVEN VERİYOR

Birdal, artık Türkiye'nin kara, hava, deniz ve kar ambulansları yaptığını, taşınabilir hastaneler inşa ettiğini belirterek, bunun olumlu yansımalarının tüm dünyada hissedildiğini vurguladı. Sağlıktaki başarının turizmini de tetiklediğini vurgulayan Birdal, 'Artık turistler ülkemize tedavi olmak için geliyor. Ülkemize geldiğinde bir sağlık sorunu yaşamayacağını, her türlü tedavisinin en kaliteli şekilde yapılacağını biliyor. Türkiye sadece sağlık alanında değil bir bütün olarak gelişiyor' diye konuştu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Danışmanı Günnur Özalp ise, Türkiye'deki sağlık kuruluşlarının yabancı ortaklı olmasının hem pazar güvenliğini arttırdığını hem de yeni yatırımcıların gelmesini teşvik ettiğini söyledi. Özalp, sağlık alanında kamu ve özel sektörün gelişimini sağlayabilecek hukuksal altyapı çalışmaları ve yabancı yatırımcılar için çekici bir pazar oluşturulmasının, sağlık turizmi açısından fırsat olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2817 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim