• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Sağlıktan tasarruf olmaz

Sağlıktan tasarruf olmaz
  Hastane kapılarında muayene sırası bekleyenler getirilen sınırlamaya tepki gösteriyorlar.

  Hastane kapılarında muayene sırası bekleyenler getirilen sınırlamaya tepki gösteriyorlar.

Sağlık Bakanlığı, hastane kapılarında uzayan kuyrukları, aylar sonrasına verilen randevuları göz ardı ederek ‘Sağlıkta Dönüşüm’ün meyvelerini topladığını iddia ediyor.
Hükümet, emekçilerin sağlığından tasarrufa gitmekte kararlı. Muayenede 10 gün sınırlaması 1 Nisan’da yürürlüğe giriyor. Sigorta hizmetlerinden yararlanan emekçilerin sağlık hakkı kısıtlanıyor. Türk Tabipler Birliği kararın mali kaygılarla alındığını söylerken, uygulamayı sorduğumuz halk, “Sağlıktan daha ne kadar kısacaklar?” diyerek isyan ediyor.

‘ÖLELİM Mİ?’

Uygulamanın hiçbir mantığı olmadığını, zaten zor durumda olan halkın yaşam koşularının gittikçe zorlaştığını anlatan Yıldız Turan, “Hastane kapılarında ölelim mi” diye soruyor. Karaciğerinden rahatsız olan İsmail Özdemir, 30 sene devlete hizmet vermiş. Eline geçen emekli maaşıyla kıt kanaat geçinmeye çalışıyor. Uygulama ile 10 gün içerisinde ikinci kez muayene olmaya geldiğinde cebinden para ödeyeceğini duyan Özdemir, “Emekli adamın cebinde parası mı olur? O kadar yıl hizmet verdikten sonra sağlık hizmetlerinden de mi yararlanamayacağım” diye soruyor. Zihinsel engelli oğlunu sürekli tedaviye getiren Şevket Çolak da başlatılacak olan uygulamaya tepkili.

‘DAHA NE KADAR KISACAKLAR?’

Dişini çektirmek için günlerdir İstanbul Tıp Fakültesi’ne gelip giden Eda Yücel, çektirdiği dişinin şiştiğini söylüyor. “Özel hastaneye gitmekten başka çaremiz kalmıyor. Herkesin maddi durumu iyi değil” diyen Yücel, sigortadan yararlanamadığını anlattı. Sağlığın artık parayla satıldığını söyleyen Yücel, “Daha ne kadar kısacaklar? Herhalde en sonunda hastane kapılarında öleceğiz” diyor.
Eşini hastaneye getiren Cemal Oral’a 2 ay sonrasına ültrason verilmiş. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın hastanelerin durumunu görmediğini anlatan Oral, “Resmen ölüyoruz” dedi. 10 gün sınırlamasının hastaları zor durumda bırakacağını belirten Gülten Çakmak ise maaşlarından sigorta için yeteri kadar kesildiğini, cebinden para ödeyemeyeceğini anlattı. Milletvekillerinin vatandaşı düşünmediğini anlatan Çakmak, “Başım ağrıyor Meclis’in doktoruna, bacağım ağrıyor Meclis’in doktoruna. Milleti düşünsünler, millet zaten aç, işsiz” diyor.

(İstanbul/EVRENSEL)

Bu haber toplam 2265 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim