• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Sahte doktora teşekkür belgesi

Sahte doktora teşekkür belgesi
Düzenlediği sahte diplomayla 10 yıl devlet memuru olarak doktorluk yapan Zekiye Bahar Karasu’nun 5 yıl 1 aydan, 12 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Düzenlediği sahte diplomayla 10 yıl devlet memuru olarak doktorluk yapan Zekiye Bahar Karasu’nun 5 yıl 1 aydan, 12 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

 

 

 

Sanık avukatı müvekkiline görev yaptığı yerde bakanlık tarafından verilen teşekkür belgesini mahkemeye sundu. Mahkeme Başkanı Bahattin Özbaş, “Sağlık Bakanlığı bu kadar lakayıt mı? Bir de takdirname vermişler” diye tepki gösterdi.

 

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasında sanık Karasu, ailesinin iyi bir eğitim görmesini çok istediği belirterek “Ancak liseyi bitiremedim. Bitiremediğimi ailemden sakladım. Bunları iyi bir eğitim görmemi isteyen ailemi üzmemek için yaptım” diye kendini savundu. Önce liseye, ardından da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gidiyormuş gibi her gün evden çıktığını, kütüphanelere ve alışveriş merkezlerine gittiğini anlatan Karasu, yıllar sonra kendi kendine sahte diploma hazırladığını belirtti.

 

İlk Antep’e atandı

Diplomanın fotokopisini notere onaylattığını, onaylı fotokopiyi daha sonra doktor olarak atanmak için Sağlık Bakanlığı’na verdiğini anlatan Karasu, ilk olarak Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Şatırhöyük beldesindeki sağlık ocağına atandığını bildirdi. Burada tek “doktor” olarak 5 yıl “görev yaptığını” söyleyen Karasu, tayin talebinin ardından Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu sağlık ocağında görevlendirildiğini anlattı. Bu görev yerinde 5 “doktorun” olduğunu bildiren Karasu, “sahte doktorluk yaptığı her iki yerde de kimsenin kendisinden şüphelenmediğini” söyledi.

 

 

Harici otopsiye bile katılmış

“Doktor” olduktan sonra tıp kitapları okumaya başladığını, diğer doktorlar ve sağlık personeli ile ilaç firmalarının temsilcilerinden çeşitli bilgiler aldığını anlatan Karasu, “Bakamayacağım hastalar olduğu zaman sevk ediyordum. Görev yaparken harici otopsiye de katıldım. Böylece yaklaşık 10 yıl çalıştım. Son olarak 1800 YTL maaş alıyordum” dedi.

 

 

“Hiç itiraz etmedim”

Sağlık Bakanlığı’nın bir gün kendisine posta yoluyla ulaşarak, diplomasının aslını bizzat vermesini istediklerini bildiren Karasu, Ankara’ya geldiğinde durumun anlaşıldığını ifade etti. Karasu, “Diplomanın sahte olduğunu hemen kabul ettim. Hiçbir itirazda bulunmadım. Tüm yaptıklarımdan ötürü çok pişmanım. Keşke olmasaydı” diye konuştu.

 

 

“Teşekkür belgesi verilmiş”

Sanık avukatı Zaloğlu da müvekkilinin her şeye “bir oyun” olarak başladığını savundu. Karasu tarafından hazırlanan “diplomanın ikna kabiliyeti olmadığını” öne süren Zaloğlu, ilkokul 3. sınıfa giden bir kızı olan müvekkilinin tahliye edilmesini istedi. Avukat Zaloğlu, “müvekkili için görev yaptığı yerlerdeki sağlık yetkililerince verilen teşekkür belgesini” de mahkemeye sundu. Mahkeme Heyeti Başkanı Bahattin Özbaş, “Sağlık Bakanlığı bu kadar lakayıt mı? Bir de takdirname vermişler. Belki bunun gibi başkaları da vardır. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” diye çıkıştı.

 

 

Bu haber toplam 2731 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim