• BIST 9728.3
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 27 °C

Salatanızı buğday ya da kuru yemişle tatlandırın

Salatanızı buğday ya da kuru yemişle tatlandırın
Dr. Ayşe Sarı, iftar sofralarında dengeli beslenmek isteyenler için "Çorba ve salatalarınıza buğday ya da kuru yemiş katın!" tüyosu verdi ve ekledi: Bu tür besinler; içeriklerindeki protein ve yağlar sayesinde yemeklerinizi daha kolay sindirilebilir hale

 

SALATA
Salata, çiğ besin tüketimi için idealdir. Her türlü yeşillik, salata malzemesi olarak kullanılabilir. Bünyeniz için uygunsa salatanıza domates ekleyebilirsiniz. Mevsiminde havuç, yeşil soğan ve turp ilave edebilirsiniz.
Salatalar; filizlendirilmiş buğday, mercimek, nohut ya da suda bekletilmiş çiğ kuru yemişlerle zenginleştirilebilir. Damak zevkinize hitap etmesi açısından filizlendirilmiş hububatları hafif pişirerek kullanabilirsiniz. Filizlendirilmiş maş fasulyesini pişirmeden, sıcak su içerisinde birkaç dakika beklettikten sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz. Böylece hem salatayı daha tatlandırmış, hem de vücudunuzdaki sindirimini daha da kolay hale getirebilirsiniz. Salatalarınıza rafine edilmemiş zeytin, bolca taze sıkılmış limon, soğuk sıkma halis zeytinyağı ve çeşitli baharatlar katarak da lezzetlendirebilirsiniz.

DOĞRU SALATA KİLO ALDIRMAZ!
Eğer o akşamki mönünüzde hayvansal protein yoksa ve bünyenize uygun ise; salatanızı haşlanmış kabuklu pirinç, bulgur veya tam undan yapılmış ev eriştesi ile yarı sıcak hale getirebilirsiniz. Ya da o akşam, tahıl ve ilave hayvansal proteinler tüketmeyecekseniz, salatanıza haşlanmış et ekleyebilirsiniz.
Salatanızı kuru yemişlerle besin değeri açısından zenginleştirmeniz, kızarmış ekmek, bulgur ve pirinç gibi tahıllarla doyurucu hale getirmeniz ya da hayvansal protein eklemeniz; hem enerji, hem de protein ihtiyacınızı ziyadesiyle karşılayacak bir yemek haline getirecektir. Başlangıç ikramları, çorba ve zenginleştirilmiş salata ya da sadece zenginleştirilmiş salata yedikten sonra doymuş olduğunuzu fark ederseniz, ilave bir besin tüketmeden sofradan kalkabilirsiniz. Böylece kilo da almazsınız.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Eğer iftar sofrasında çorbanızı küçük bir kase ve salatanızı sadece çiğ sebzelerden oluşan küçük bir tabak halinde tüketmeyi tercih ettiyseniz; diğer yemekleri de aşağıdaki seçenekler halinde mönünüze ekleyebilirsiniz:
Yaklaşık bir avucunuzun içi kadar hayvansal protein ve patates içermeyen haşlanmış sebze... Bunu özellikle mevsim sebzelerinden seçerseniz iyi olur.
Sebze yemeği ve ekmek ya da kabuklu pilav ya da tam buğdaydan yapılmış ev eriştesi
Sebze yemeği ve yoğurt
Sebze yemeği ve ayran

DİDEM SEYMEN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8092 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim