• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Salatanızı buğday ya da kuru yemişle tatlandırın

Salatanızı buğday ya da kuru yemişle tatlandırın
Dr. Ayşe Sarı, iftar sofralarında dengeli beslenmek isteyenler için "Çorba ve salatalarınıza buğday ya da kuru yemiş katın!" tüyosu verdi ve ekledi: Bu tür besinler; içeriklerindeki protein ve yağlar sayesinde yemeklerinizi daha kolay sindirilebilir hale

Dr. Ayşe Sarı, iftar sofralarında dengeli beslenmek isteyenler için "Çorba ve salatalarınıza buğday ya da kuru yemiş katın!" tüyosu verdi ve ekledi: Bu tür besinler; içeriklerindeki protein ve yağlar sayesinde yemeklerinizi daha kolay sindirilebilir hale getirir...

'Hekimsizsiniz' isimli kitabıyla adından söz ettiren Dr. Ayşe Sarı, dün GÜNAYDIN okurları için sahurda sağlıklı beslenme tavsiyeleri vermişti. Bugün de iftar sofralarının nasıl olması gerektiğini anlattı. İşte Ayşe Sarı'ya göre Ramazan'da doğru beslenme yöntemleri: Mükellef bir iftar sofrası denince akla hemen başlangıç ikramları, çorba, şerbet, çay, su, salata, zeytinyağlılar, ana yemek, pide, pirinç veya bulgur pilavı ve tatlı çeşitlerinden oluşan sofralar gelir. Bu sofralardaki çeşitlilik, yozlaştırdığımız göz ve damak zevkimiz açısından iştah kabartıcıdır. Ancak öyle bir sofrada tıka basa doymak için belli bir bedel ödemek gerekir.

NASIL BİR BEDEL ÖDERİZ?
Tüm bu yiyecekleri bir arada tüketmek, vücuda inanılmaz bir yük yükler ve toksin biriktirir. Oysa ki vücut bu kadar karışık, birbiriyle uyumsuz yemeği sindirmek üzere programlanmamıştır. Yenilenlerin hiçbiri bir anda sindirilemez ve sindirilemeyen besinler başta bağırsaklar olmak üzere tüm sindirim sistemine, vücuttan toksinleri atmakla vazifeli olan boşaltım organlarına ve bağışıklık sistemine zarar verir. Buna zaten vücutta mevcut olan bağırsak plakları eklenince, kan ve doku kirliliği artar. Vücut besinlerle aldığından daha fazla enerji ve hammaddeyi sırf bu besinleri sindirmek ve vücuda daha fazla zarar vermeden atabilmek için harcar. Bu arada kandaki alyuvar sayısı yükselir yani yemekten sonra vücutta yangı (mikropsuz iltihap) süreci başlar. Sindirilemeyen ve sindirilmeden kana geçen besinler, alerjik reaksiyonlar şeklinde kendini gösteren besin duyarlılıklarına sebep olur. Bu durumda kişi, enerji ihtiyacını kapamak için fazla yemek yer ama yemeğin ardından tüm gücünün çekildiğini, halsizleştiği, zihinsel faaliyetlerinin kısıtlandığını, karın ağrısı, şişkinlik, gaz ve reflü gibi pek çok hazımsızlık problemlerinin baş gösterdiğini hisseder.

TUZSUZ YEMEK ŞART MI?
Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için iştah kabartmayan, tatsız-tutsuz, tek düze gıdalarla beslenmek gerekmez. Zaten böyle bir uygulama kişinin yeterli gıda almasına da mani olur. Ramazan sofralarını hem sağlıklı hem de keyifli donatmanız, ay boyunca mutlu olmanızı da sağlar. Her akşam standart bir uygulama yerine canınızın çektiklerinden oluşan sağlıklı mönüler oluşturabilirsiniz. İşte bu mönülerden bazıları:

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8094 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim