• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Sayıştay’dan Özel Hastanelere Fazla İlave Ücreti Denetlemesi!

Av.Bülent Özer

SGK’nın Özel Sağlık Kurumlarına uyguladığı ceza ve kesintilere bir de Sayıştay Başkanlığının Kredi Kartları üzerinde yaptığı araştırmalar sonucu hastalardan fazla ilave ücret alındığının SGK’ya bildirilmiş olması da  eklenerek özel sağlık sektörü tamamen köşeye sıkıştırılmış duruma getirilmiştir.

Aşağıda gördüğünüz yazının bir örneği çok yakında tarafınıza ulaşırsa sürpriz yaşamamanız için şimdiden bilgilerinize sunuyorum , SGK her fırsatta sağlık kurumlarının iflas etmesine yol açacak kadar büyük cezalar keserek sağlık merkezlerini çok zor düşürmeye devam etmekte iken bir de Sayıştay’ın Kre4di Kartlarına ulaşarak bütün vatandaşların Özel Hastanelere vatandaşın ne kadar ödeme yaptığını tek tek incelemesi ve ardından hastaneye giden vatandaştan kaç lira ilave fark ücreti aldığı ve ardından da ne kadar alması gerekirken ne kadar fazla ücret aldığına ulaşması gerçekten şaşırtıcı bir uygulamadır.

Benim anlayamadığım durum ise sayın Sayıştay Başkanlığı’nın bütün vatandaşların Kredi Kartlarını tek tek inceleyerek Hangi Özel Hastaneye kaç lira ödediğini Kredi Kartları üzerinden tespit ederek bu durumu SGK’ya bildirmiş olmasının Sayıştay Başkanlığı’nın görevleri arasında olup olmadığıdır !  

6085 Sayılı Sayıştay Kanunu’nun İlk Maddesine baktığımızda Sayıştay’ın görevleri içinde SGK’lı vatandaşların hangi özel hastaneye gidip ,  kredi kartıyla ne kadar ödeme yaptığının araştırılması gibi bir görevi olmadığını görmekteyiz. Oysa ki sayın Sayıştay sanki SGK müfettişleri gibi artık özel hastanelere giden vatandaşların ne kadar ödeme yaptığını da takip etmeye başlamış olup , bu durumda müvekkillerim ile diğer tüm özel hastanelerimizin  çok daha dikkatli olması gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyorum  , saygılarımla duyurulur.

 

Av.Bülent ÖZER

[email protected]

Tel : 0312 229 20 76 – Faks : 0312 229 20 96

Gsm  : 0535 260 61 97 – 0532 281 78 43

 

T.C

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü

Kemeraltı Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi

………………………………………………………….. HASTANESİ’NE

 

Sayıştay  Bakanlığı’nca  yapılan ARAŞTIRMA neticesinde tanzim edilen RAPORDA ; Merkezinizde 2011 yılında tedavi gören ve yazımız ekinde sunulan listede fatura dönemi , hasta T.C kimlik numarası , hasta adı, soyadı , işlem tarihi ,KREDİ KARTI ÖDEMESİ İLE ALINAN ÜCRET TUTARLARI ! belirtilen Kurumumuz sigortalılarından FAZLA İLAVE ÜCRET ALINDIĞININ TESPİT EDİLDİĞİ BİLDİRİLMİŞ OLUP ! 2012 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmet Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesinin 11.3.2. maddesi (11.3.2. Süresi içerisinde savunma verilmemesi veya verilen savunmanın değerlendirilmesi sonucunda cezai şart ve/veya fesih uygulanmasına karar verilmesini müteakip SHS’ye gerekli tebliğ yapılır. SHS, feshin tebliğ tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içinde Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne, cezai şartın tebliğ tarihinden itibaren aynı süre içerisinde sözleşmenin yürütümünü yapan Kurumun ilgili taşra teşkilatına itiraz edebilir. İtirazlar feshin ve cezai şartın uygulanmasını durdurur. Bütün itirazlar, mücbir sebepler dışında 20 (yirmi) gün içinde Kurumca oluşturulacak komisyon marifetiyle karara bağlanır. Konu ile ilgili olarak mahkemeye başvurulmuş olması, cezai şartın takip ve tahsili ile feshin uygulanmasını durdurmaz.) gereğince konu hakkında Merkez savunmanızın Müdürlüğümüze iletilmesi hususunda ,

Gereğini bilgilerinize rica ederim.                

          ……………………………………………..      

Bu yazı toplam 16902 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim