• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Şehir hastaneleri 3 yıla hazır olacak

Şehir hastaneleri 3 yıla hazır olacak
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastanelerin hizmete gireceği tarihi açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastanelerin hizmete gireceği tarihi açıkladı.

Şehir hastanelerinin İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok şehirde inşa edilecek hastanelerle ilgili haziran ayında temel atma törenleri yapacaklarını belirten Müezzinoğılu, “Kamu-özel ortaklığı ile yürütülen şehir hastaneleri çalışması kapsamında 45 yatak kapasiteli hastanelerimizi 3 yıl içinde hizmete alacağız.” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ‘Sağlık Sektöründe Kamu Özel Ortaklığı, Yeni Vizyon ve Şehir Hastaneleri' konulu toplantıya katıldı. Rixos Otel'de düzenlenen toplantının açılışında konuşan Bakan Müezzinoğlu, sağlık sunumunda fiziki mekanların yer yer mutlu ettiğini, yer yer de üzdüğünü belirtti.

Son 10 yılda 120 bin civarındaki hasta yatağının ancak üçte birinin standardının yenilenebildiğini belirten Müezzinoğlu, “Hasta yatağı sayımızın ancak üçte birinde sağlık hizmeti sunumu bizi mahcup etmeyecek düzeyde. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Haseki, Şişli Etfal ve Okmeydanı Devlet hastanelerini ziyaret ettim. Gece tenha saatlerde ve yoğun saatlerde ziyaret ettim. Hastanelerimize baktığımızda bizim insanımızın hak ettiği standartları yakalamakta henüz katetmemiz gereken önemli mesafeler var. Üçte birinde bu başarıyı yakaladıysak diğer üçte ikilik oran çok büyük bir oran ve bunu hızla çözmeliyiz.” dedi.

Kamu-özel ortaklığı ile yürütülen şehir hastaneleri ile ilgili haziran ayından itibaren temel atma törenleri yapılacağını belirten Müezzinoğlu, “Sözleşme aşamasına gelenler var. Bu kapsamda 45 bin civarında yatak kapasiteli hastanemizi önümüzdeki 3 yıl içinde hizmete almayı planlıyoruz. Bunu el birliği, iş birliği ve ortaklığı ile başaracağız. Bu millet için ne gerekiyorsa; ortaklık gerekiyorsa ortaklığa varız, birliktelik gerekiyorsa birlikteliğe varız, iş birliği gerekiyorsa iş birliğine varız.” diye konuştu.

Türkiye'nin birinci derece deprem riski olan bölgelerden biri olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Deprem riski olan bölgelerde şu anda bizim hastanelerimizin üçte biri duruyor. Allah korusun bir deprem olduğunda, şu an 'bu kadar aceleniz ne' diyenler, o gün çıkıp 'niye tedbiri almadınız' diyenler yine onlar olacak. Türkiye zaman zaman bu çelişkilerin bedelini ve sıkıntısını çekiyor. Ne yazık ki eleştirenler veya karşı çıkanlar reel bir analiz gereği karşı çıkmıyor, ideolojik bir duruş nedeniyle karşı çıkıyor. Veya bu başarılar iktidara prim kazandırıyor diye karşı çıkıyor.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu'na hediye takdim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2694 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim