• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Şehir hastanelerinin ilki bu yıl hizmete açılacak

Şehir hastanelerinin ilki bu yıl hizmete açılacak
Sağlık Bakanlığının şehir hastaneleri projelerinin ilki, Yozgat'ta yıl sonunda hizmete girecek.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kurca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temeli Mart 2015'te atılan şehir hastanesi inşaatının çok hızlı ilerlediğini anlattı.

Türkiye'ye toplam 29 şehir hastanesi yapılmasının planlandığını aktaran Kurca, şöyle devam etti:

"Yozgat Şehir Hastanesi ilk açılanlardan biri olacak. En erken hizmet açılacak hastaneler Mersin ve Yozgat olacak. Biz de kendi aramızda ilk açılma konusunda tatlı bir rekabet içerisindeyiz. İlk açılmak için bütün çabayı göstermekteyiz. Yozgat Şehir Hastanesinin normal proje süresi Temmuz 2017'ydi fakat bizim ısrarlarımız ve firmamızın güçlü olmasından dolayı hastanemiz daha erken açılacak. Tahminen bu sene sonu Yozgat Şehir Hastanesi hizmet vermeye başlayacak."

- "Hastanemiz son teknoloji ile donatılacak"

Kurca, 144 bin metrekare kapalı alandan oluşan hastanenin tamamlanması için 2 bin kişinin yoğun şekilde çalıştığına dikkati çekti.

Hastanenin 475 yatağa sahip olacağını ifade eden Kurca, şunları söyledi:

"113 poliklinik, 40 destek odası, 61 erişkin yoğun bakım, 27 yeni doğan ve çocuk yoğun bakım olmak üzere 88 yoğun bakım odasına sahip. Anjiyografi, kardiyovasküler cerrahi, ERCP, bunun yanında özellikli hizmetler olarak anne otelimiz ve mahkum koğuşlarımız olacak. Hastanemiz son teknoloji ile donatılacak. Hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vereceğiz, burada hem ilimize hem de çevredeki kentlere hizmet sunacağız. Hastanemizde her branştan uzman doktorlarımız olacak. Türkiye çapında hatta dünya çapında sağlık konusunda iyi bir şekilde hizmet vereceğiz."

Şehir hastanesi hizmete açıldığı zaman Yozgat'ın sağlık merkezi olacağını dile getiren Kurca, şöyle konuştu:

"İnsanlarımızın yaşadığı kentlerde tedavi olmasını arzu ediyoruz. Şehir hastaneleri bu mantıkla planlanmıştır. Biz şehir hastanemizi açtıktan sonra buradan hiçbir hastamızın kent dışına çıkmasını istemiyoruz. Bütün imkanlarımızla tedavileri burada yapacağız. Hatta diğer illerden bile buraya hastalar gelecek."

- "Hastalarımıza 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vereceğiz"

Kurca, şehir hastanesinde hastalara en iyi şartlarda sağlık hizmeti verileceğine işaret ederek hastanede koğuş tipi odaların yerine özel odalar olacağını vurguladı. Kurca, şunları kaydetti:

"Önceki hastanelerimizde hastalarımız koğuş sistemiyle yatmaktaydı. Çok fazla özel odamız yoktu. Şehir hastanemiz 5 yıldızlı otel konforunda olup özel nitelikli odalar şeklinde açılmakta. Tek kişilik ve en fazla iki kişilik odalardan oluşmakta. İçerisinde banyosu, tuvaleti ve refakatçinin kalabileceği bir yaşam alanı şeklinde düşünülerek tasarlanmıştır. 475 yataklı bunun yarısı tek kişilik yarısı da çift kişilik odalardan oluşmakta. Hastalarımıza 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vereceğiz inşallah."

Bu haber toplam 2432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim