• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 27 °C

Şehir Hastanesine Taşınan/Taşınacak Sağlık Tesislerinin İhtiyaç ve Stok Fazlası Tıbbi Cihaz ve Demirbaşları

Şehir Hastanesine Taşınan/Taşınacak Sağlık Tesislerinin İhtiyaç ve Stok Fazlası Tıbbi Cihaz ve Demirbaşları
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Şehir Hastanesine Taşınan/Taşınacak Sağlık Tesislerinin İhtiyaç ve Stok Fazlası Tıbbi Cihaz ve Demirbaşları hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 68524253/010.07.02-E.44   16.01.2018
Konu: Şehir Hastanesine Taşınan/Taşınacak
          Sağlık Tesislerinin İhtiyaç ve Stok Fazlası
          Tıbbi Cihaz ve Demirbaşları

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi: a) 09.11.2016 tarih ve 68524253-050.06.02-E.02-2492 sayılı Makam Onayı.
b) 08.01.2018 tarih ve 68524253-020-E.20 sayılı Makam Onayı.

Şehir hastanelerine taşınacak sağlık tesislerinin envanterine kayıtlı tıbbi cihaz ve demirbaşlarının; bulunulan ilde atıl kapasite oluşturmaması, kamu kaynaklarının etkin, verimli ve hakkaniyetli kullanılması adına çevre illerde yer alan sağlık tesislerinin ihtiyaçları da göz önüne alınarak planlanması amacıyla ilgi (a)’da kayıtlı Makam Onayı ile İhtiyaç Tespit

Komisyonu kurulmuştu.

Ancak yapılan değerlendirmeler neticesinde; taşınacak sağlık tesislerinin demirbaş envanterine kayıtlı tıbbi cihaz ve demirbaşların sadece çevre illerin ihtiyaçları için değil tüm sağlık tesislerinin ihtiyaçları için planlanması gerektiği ve bunun da bir sistem üzerinden yapılmasının daha uygun olacağı sonucuna varılmıştır.

Bahse konu taşınırlar, ihtiyaç fazlası veya stok fazlası olarak ilgili idare tarafından Bakanlığımız Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi (MKYS) üzerinden tanımlanacaktır.

Böylece tanımlanan taşınırları talep etmek isteyen sağlık tesislerimizin, taşınan hastanenin envanterine kayıtlı demirbaşları sistem üzerinden görmesi sağlanmış olacaktır.

Bağlı sağlık tesislerimiz söz konusu taşınırları Taşınır Mal Yönetmeliği kapsamında ihtiyaç fazlası olarak bedelsiz veya Sağlık Hizmeti Sunan 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Kapsamındaki İdarelerin Teşhis ve Tedaviye Yönelik Olarak Birbirlerinden Yapacakları Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında stok fazlası olarak bedelli devredebilirler.

Bu nedenle, İhtiyaç Tespit Komisyonu kurulmasına ilişkin ilgi (a)’da kayıtlı Makam Onayı iptal edilerek yerine ilgi (b)’de kayıtlı Makam Onayı alınmıştır. Şehir hastanelerine taşınan/taşınacak olan sağlık tesislerinin demirbaş envanterine kayıtlı tıbbi cihaz ve demirbaşları arasında, merkezi izne tabi ve merkezi alım kapsamında bulunan cihazların Genel Müdürlüğümüz Tıbbi Cihaz ve Tıbbi Hizmet Alımları Daire Başkanlığı tarafından, diğer cihazların ise Bakanlığımız Karar Destek Sistemi (İş-Zekası) üzerinde bulunan Biyomedikal Cihaz Fazlası Sorgulama Modülü üzerinden sorgulanması, dağıtımının yapılması ve bu alanın Genel Müdürlüğümüz Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Dairesi Başkanlığınca takip edileceğinin bilinmesi, sağlık tesislerinin yazımızın tebliği ile bilgilendirilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Selim BENER
Bakan a.
Genel Müdür Yardımcısı

Dağıtım:
Gereği:                                                     Bilgi:
81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü)           Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü
Daire Başkanlıklarına

Yazının aslı için tıklayınız 

Makam oluru için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4296 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim