• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Şeker hastalığına pelit tozu tedavisi

Şeker hastalığına pelit tozu tedavisi
Şeker hastası aktar kendi üzerinde denediği pelit tozunun, hastalığına iyi geldiğini iddia etti. İddialara tıp dünyası temkinli yaklaştı. Doktorlar 'ciddi sorunlar doğurabilir' uyarısı yaptı.

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen ve son zamanlarda oldukça yaygınlaşan diyabet hastalığına Konyalı bir aktar pelit tozunun iyi geldiğini iddia etti. Doktorlar ise şeker hastalığının genetik olduğunu belirterek, bilinmeyen tedavilerin kötü sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Yıllardan bu yana Seydişehir’de aktar ve kuruyemiş dükkânı bulunan ve kendileri de şeker hastası olan Kurtoğlu Kuruyemiş Ahmet ve Talip Kurt kardeşler sıkıntısını çektikleri şeker hastalığından kurtulmak için yaptıkları araştırmalarda doğada bulunan meşe ağaçlarında yetişen pelitin şeker hastalığına iyi geldiğini iddia ettiler.

Kurt kardeşler aylardır kendileri şeker rahatsızlıklarını pelit ile giderirken çevrelerinde bulunan akraba ve komşularında şeker hastalığı bulunanları da bu yolla tedavi ettiklerini söylediler.

Kurt kardeşler yıllardır kendilerinde şeker hastalığı ile mücadele ettiklerini belirterek “Şeker hastası olmamızdan dolayı sürekli doğadaki bitkileri araştırdık ve bu araştırmalarımızda meşe ağaçlarında bulunan pelitin şeker hastalığına iyi geldiğini tespit ettik. Kendimiz sürekli olarak kullanıyoruz ve bu pelit tozunu kullanmaya başladıktan sonra ise hiç ilaca veya iğneye ihtiyaç duymadık” dediler.

Ahmet Kurt kendisinin pelitin şekere karşı iyi geldiğini tespit ettikten sonra uzun bir süre kendisi kullanarak denediğini ve daha sonra da hem ailesinde ki hem de çevrelerinde bulunan şeker hastalarına peliti tavsiye ettiklerini söyledi.

‘İNANMAYANLARA GÖSTERECEĞİM’

Ahmet Kurt şeker hastalarının sabah aç karına pelit tozundan iki kaşık içtikten sonra üzerine de bir bardak su içmelerini ve yarım saat içerisinde ise şekerlerinin 200 puansa 100 puana ineceğini iddia ediyor.

Pelit tozunun etkisine oldukça güvenen Ahmet Kurt “Pelit tozunun şeker hastalığında bu kadar etkili olduğuna inanmayan şeker hastaları ve doktorlarımızı buraya bekliyorum. Şeker hastası olan birisi ile buraya gelsinler burada şekerini ölçeceğiz ama sabah aç karına gelmeleri gerekiyor ve burada pelit tozundan iki kaşık içecekler. Yarım saat bekledikten sonra ise 200 puan olan şeker oranı 100 puana inecek” dedi.

‘MADDİ BİR BEKLENTİM YOK’
Bu hastalıktan dolayı oldukça sıkıntılı günler yaşadıklarını söyleyen Kurt bu buldukları peliti maddi bir beklenti için duyurmadığını söyleyerek “Amacım şeker hastası olan vatandaşların dertlerine deva olabilmek için bunu açıkladık. Bu bahsettiğimiz pelit dağlarda bildiğimiz meşe ağacının meyvesi. Bu mevsimde her meşe ağacında bulunur. Bize gelip satıyor musunuz diye sorsalar biz satmıyoruz. Şeker hastaları dağa gidip meşe ağacından topladıkları pelitlerin kabuğunu çıkardıktan sonra öğütecekler ve kullanacaklar. Bunun içerisine de hiçbir şey katmıyoruz tamamen pelit tozu” dedi.

DİYABET (ŞEKER ) HASTALIĞI GENETİKTİR
Konya Özel Nakiboğlu Bilgi Hastanesi Başhekimi Dr. Kudsi Öncü ise pelitin şeker hastalığı tedavisinde kullanmasını değerlendirdi. Öncü; “Şeker hastalığı öyle bilindiği gibi bir hastalık değildir. Her kafadan ses çıkarsa vatandaşları da yanlış bilgilendirmiş oluruz.” dedi.

ŞEKER HASTALIĞININ NE OLDUĞU BİLİNMELİDİR
Dr. Kudsi Öncü Önce Şeker Hastalığının ne olduğu bilinmelidir dedi. Öncü “Vücudumuzda glikoz (şeker) seviyesinin kontrolü, pankreasta üretilen ve şekerin hücrelere girmesini sağlayan insulin hormonu tarafından yapılmaktadır. Pankreas, midenin arkasına ve onikiparmak bağırsağı kıvrımına yerleşmiş bir organdır. İnsulin eğer vücutta yetersiz miktarda üretilmekte ise ya da vücuttaki etkisini yitirmiş ise hücreler şekeri enerji kaynağı olarak kullanamaz ve dolayısıyla kandaki şeker seviyesi yükselir. Bu durumda, normal enerji kaynağını yitirmiş hücreler ihtiyaçları olan enerjiyi farklı yollardan karşılamaya çalışırlar. Şeker hastalığının neden olduğu birçok bozukluğun işte bu 'farklı yolların' sonucunda ortaya çıkan metabolik artıklar ve yüksek kan şekerinden dolayı oluştuğu düşünülmektedir.’’ diye konuştu.

İNSANLARIN SAĞLIĞIYLA OYNAMAYIN
Öncü, “Meşe ağacının ürünü pelitin şeker hastalığına iyi geldiği söylenmekte. Böyle bir iddiada bulunmak için bir denek üzerinde deney yapılması gerekir. Bu deneyden sonra pelitin şeker hastalığına etkisi nedir diye sorulmalıdır. Eğer deney sonuç verirse bu iddiada bulunabiliriz. Pelitin formokolojik yapısında hangi fonksiyonların icra ettiğini bilemiyoruz. Pelit tozundan belki iyi sonuçlar almış olabilirler ama pelit tozu şeker hastalığını geçiriyor denilmez’’ şeklinde konuştu.

Öncü, “İnsanların sağlığıyla oynamayın. Şeker hastası olan vatandaşlar şeker hastalığının kişinin huysuz kardeşi olduğunu bilmeli ve iyi geçinmelidir. Hastalar verilen ilaçları kullanmaya devam etmelidirler.’’ diye uyarıda bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 19525 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim