• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Sel suları hastane kapattı!

Sel suları hastane kapattı!
Aydın'da, dün gece yaşanan sel baskınının ardından iki katı göle dönen Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin hizmetlerine ara verildi.

Aydın'da, dün gece yaşanan sel baskınının ardından iki katı Göle dönen Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin hizmetlerine ara verildi. Trafo merkezi devre dışı kalan hastanede 150 hasta ile birlikte personel de başka hastanelere sevk edildi.

Aydın'da, dün gece başlayan ve 25 dakika süren yağmur hayatı felç etti. Metrekareye 43 kilogram yağmurun düştüğü Aydın'da sokaklar dere yatağına dönerken yüzlerce evin bodrum ve zemin katlarının sular altında kaldığı belirtildi. Yağıştan en büyük zararı ise Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin gördüğü ifade edildi.

Yağmurun başlamasıyla birlikte hastanedeki gece görevlilerinin katlardaki kapıların arkalarına yatak, çarşaf ve eşya ile kapatarak su girişini önlemeye çalıştığı öğrenildi. Kapıların kapanması üzerine hastanenin etrafını dolduran suyun baskısına dayanamayan camlar patlayarak hastane çevresindeki bütün suların hastanenin -2. katını doldurduğu ve Acil Servis hizmetlerinin yürütüldüğü -1. katında yarıya kadar sular altında kaldığı bildirildi.

150 HASTA DİĞER HASTANELERE SEVK EDİLDİ

Gece Yağan yağmur ile birlikte ilk olarak Acil Servis hizmetleri durdurulurken, acil servisteki hasta ve yakınları çalışanlar tarafından üst katlara taşındı. Daha sonra alt katlardaki kesintisiz güç kaynakları ve elektrik trafoları su altında kalınca hastanenin elektrik akımı devre dışı bırakıldı. Bununla birlikte Aydın'daki ambulanslar hastaların nakli için Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine sevk edildi. Hastanede bulunan 150 hasta, Aydın Devlet, Atatürk Devlet, ADÜ Araştırma ve Uygulama hastanelerine ve özel hastanelere sevk edildi. Gece göreve çağırılan bütün hastane personeli de hastalarla birlikte diğer hastanelere gönderildi.

Gece Aydın Belediyesi ve Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına rağmen hastanenin iki katını dolduran suların tamamı boşaltılamadı. Sular altında kalan katlarda bulunan kesintisiz güç kaynakları, elektrik panoları, hastane laboratuvarları, tıbbi cihazlar sel sularından zarar görmesi üzerine hastane hizmetleri durduruldu. Bugün hastaneye gelen onlarca hasta kapılara konan güvenlik görevlileri tarafından geri çevrilirken, vatandaşlar durum karşısında şaşkına döndü.

Hastası gece Atatürk Devlet Hastanesine sevk edilen Orhan Göze, "Hastamız birkaç gündür burada yatıyordu. Gece sel baskını yaşanınca başka hastaneye sevk edildi. Burada eşyalarımız kalmıştı. Ben eşyaları almak için geri geldim. Sel baskını olunca bir panik yaşandı. Hastalar ambulansla sevk edildi. En büyük korku elektrikler kesilince oldu. Hastanede alınan tedbir sayesinde çok fazla panik yaşanmadan tahliyemiz gerçekleşti" dedi.

Acil yapılması gereken tahlillerinin erken yapılması için Ege Üniversitesi'nden Aydın'a sevk edilen Cevat Öztürk de şunları söyledi: "Hastaneyi su bastığı için kapalıymış. Hastamız İzmir'den Aydın'a getirilmiştir. Şimdi tekrar evime geri dönüyorum. Eşim rahatsızlığı nedeniyle Ege Üniversitesi'nde tedavi görüyor. Bazı tahlillerin erken yapılması için eşim Aydın'a sevk edilmişti. Sel baskınından haberimiz yoktu. Hastanenin kapalı olmasından dolayı şok yaşadık. Mecburen daha sonra bir daha geleceğiz"

Hastanedeki suların dışarı atılmasında Aydın Belediyesi ve Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri vidanjörleri ve motopomplarının yetersiz kalması üzerine Söke, Sultanhisar, İncirliova ve Çine belediyelerinden takviye ekip geldi. Sabah saatlerinden itibaren tekrar başlayan hummalı çalışmalar halen sürerken, suların çekildiği bölümlerin eşyaları da dışarıya çıkarılarak temizlendi. Hastanede meydana gelen zararın boyutları havanın aydınlanmasıyla birlikte gün yüzüne çıkarken, meydana gelen zararın tespiti için Şehircilik ve Bayındırlık Bakanlığı ekiplerinin çalışmalara başladığı, Sağlık Bakanlığı İnşaat Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı müfettişlerinin ise yolda olduğu bildirildi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2689 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim