• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Şemsiye, estetik cerrahiye de girdi

Şemsiye, estetik cerrahiye de girdi
Şemsiye estetiği ile yaşlandıkça aşağı düşen yüzler gençleşebiliyor.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, şemsiye estetiği hakkında bilgi verdi. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, şemsiye estetiği ile yaşlandıkça aşağı düşen yüzün gençleştirildiğini belirtiyor.

Şemsiye estetik cerrahiye nasıl girdi?
Yağmurdan ya da güneşten bizi koruyan, savunma silahı olarak, dans gösterilerinde, şıklığın bir parçası olarak da ön planda bulunan şemsiye sonunda estetik cerrahiye de girdi. Yüz gençleştirmek için kullandığımız malzemeler de şemsiye biçiminde olduğu için bu ismi kullanıyoruz.

Şemsiye yüz gençleştirmede nasıl etkili oluyor?
Şemsiye estetiğini hafif ve orta düzeyde orta yüz sarkmaları, çene konturu bozulmaları, kaş kenarında düşmeler ya da yüz felci gibi yüzün iki tarafı arasında dengesizlik olduğu durumlarda etkili bir yöntem olarak kullanıyoruz. Bu yöntem tek başına kullanılabildiği gibi özellikle endoskopik yüz gençleştirme işlemine eklenebiliyor ve sonuç daha uzun ömürlü oluyor. Bu yöntemin yüzün sarkan kısımlarını kaldırma yanında, yüze canlı bir ifade vermek ya da yüzün sallanan bölümlerini tespit etmek gibi avantajları da vardır. Özellikle eğilme sırasında yüzünün sarktığından şikayetçi olanlar için ya da koruyucu estetik amaçlı sarkmaların engellenmesinde bu yöntem yeni ufuklar açıyor.

Şemsiye estetiğinde dikişlerin özelliği nasıldır?
Bu dikiş olabildiğince yuvarlaktır ve keskin kenarları bulunmaz. Dokuyu bir bütün olarak kaldırır. Keskin kancaları olan dikişlerde olduğu gibi, zaman içinde ayrılma ya da deriye zarar verme gibi bir dezavantajı yoktur. Yumuşak ve şeffaf küçük şemsiyelere sahip olan bu dikişler, dokulardaki suyla temas ile daha da yumuşamakta ve dışarıdan görünmemektedir. Ayrıca derin dokuya yerleştirilmesi nedeniyle dışarıdan belli olmaz. Vücudun iyileşme mekanizmaları şemsiyeler ağ şeklinde kollajen kılıflar oluşturmakta ve bu kılıflar yardımıyla kaldırma sağlanabilmektedir.

Şemsiye dikişi bir kaç yılda bir, işlemi tekrarlamadan tespit noktasından sıkılaştırılarak etki süresi uzatılır. Şemsiye kısmı erise de iplikler etrafında oluşmuş olan kollajen lifler sayesinde tekrar tekrar kullanım mümkündür. Özellikle yanak kaldırma, ağız çevresi sarkmalar ve çene altı sarkmalar için uygun bir yöntemdir.

İşlem nasıl uygulanır?
Eğitimli bir estetik cerrah tarafından gerçekleştirilen işlem ortalama 1 saatte tamamlanır. Lokal anestezi altında yapılan işlemden hemen sonra sonuç görülebilir.

Kişinin doku kalınlığı, sarkmanın çeşidi ve kişinin yaşı gibi pek çok faktör şemsiyeleri yerleştirme şeklini, yerini ve sayısını belirler. İşlem bir şablon gibi herkese aynı uygulanmaz. Şemsiyelerin yerleştirme yönü ve sayısı ihtiyaca göre değişir. Yöntemin süresi kullanılan ürünün sayısı ve uygulanan tekniğe göre değişse de 4 yıla kadar uzayabiliyor.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2144 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim