• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Serbest eczacılık doğru model ortaklığımız yurt dışına dönük

Serbest eczacılık doğru model ortaklığımız yurt dışına dönük
Türkiye’deki serbest eczacılık sistemini desteklediklerini söyleyen Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak “Alliance Boots’la hedefimiz bölgede, ecza depoculuğuna yeni ...

Türkiye’deki serbest eczacılık sistemini desteklediklerini söyleyen Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak “Alliance Boots’la hedefimiz bölgede, ecza depoculuğuna yeni yatırımlar yapmak” dedi.

Türkiye’nin en büyük ecza depolarından Hedef Alliance’ın çoğunluk hissesinin, şirketin yüzde 50’sine sahip Alliance Boots’a geçmesiyle yurt dışı yatırım projelerine yeni ülkeler eklenecek. Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, bu gelişmenin Türkiye’ye yakın bölgelerde ecza depoculuğu alanında yeni yatırımların önünü açacağını söyledi. Türkiye’deki serbest eczacılık sistemini desteklediklerini ve zincir eczanelerle ilgili Türk eczacılarının haklı çekincelerini ‘iyi bildiklerini’ söyleyen Sancak “Biz Alliance Boots’la 2001 yılında ortaklık kurduk. O günden bu yana Türkiye’nin yanı sıra Mısır, Cezayir ve Rusya’da ecza depoları açtık. Şimdi Kuzey Afrika, Batı Asya ve Doğu Avrupa ülkelerine açılmak için projeler üretiyoruz” diye konuştu.

Alliance Boots’un 2001 yılından bu yana devam eden yüzde 50 ortaklık oranının yüzde 60’a çıkmasıyla ilgili de açıklık getiren Sancak “Sancak Ailesi’nin birkaç bireyi yatırım yapmak üzere holdingteki hisselerini satmak istedi. Bu hisselerin bir kısmını bütçem dahilihde ben satın aldım. Diğer kısmını ise yıllardır başarılı bir ortaklık yürüttüğümüz Alliance Boots satın aldı” diye konuştu.

ZİNCİR ECZANE PROJEMİZ YOK

Hisse alım-satımından sonra Türkiye’de ecza depoculuğu alanında devam eden iş modellerinde herhangi bir değişiklik yaparak zincir eczane kurulması gibi bir planlarının olmadığını vurgulayan Ethem Sancak şöyle konuştu: “Türkiye için toplumun sağlık rehberliğini yürüten serbest eczacılık modeli dışında bir modele inanmıyoruz. Ticari başarısını bu model ile yaratmış bir kurum olarak da bu durumun değişmesine tamamen karşıyız.”

Ecza depoculuğundan memnunuz

Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak eczane sektörüne yatırım yapmanın kuruma zarar vereceğini belirterek “Ben ve çalışma arkadaşlarım 23 yıldır Türk eczacısına hizmet götürüyoruz. Ecza depoculuğu dışında bildiğimiz bir meslek yoktur” dedi.

Boots: Hedefimiz bölgede büyümek

Hisse satışıyla ilgili olarak öncek gün yapılan açıklamada Boots’un Yönetim Kurulu Başkanı Stefano Pessina da, hedeflerinin bölge ülkelerinde büyümek olduğunu söylemişti. Alliance Boots Yönetim Kurulu Başkanı Stefano Pessina “Bu anlaşma uluslararası alanda, geniş ve büyüyen pazarlarda güçlü şirketlere yatırım yapma stratejimizi güçlendirdi. Ortağımız Ethem Sancak ile Hedef Alliance’ı bölgede büyütmeye devam edeceğiz” demişti.

PAYINI YÜZDE 60’A ÇIKARDI

Önceki gün yapılan açıklamada Alliance Boots’un şirketteki payının yüzde 60’a ulaştığı ve oranın gelecek iki yıl içinde kademeli olarak artacağı belirtilmiş ve Ethem Sancak’ın, Hedef Alliance’ta İcracı Yönetim Kurulu Başkanı görevine devam edeceği ve satılan hisselerin kendisine ait olmadığını belirtilmişti. Alliance Boots, 2001’de Hedef Alliance’ın yüzde 25’ini almış, 2002’de de payını yüzde 50’ye çıkarmıştı.

İlaçta yerli-yabancı değil Türkiye’ye hizmet önemli

Pfizer Türkiye Genel Müdürü Melih Memecan da, hisse alımıyla ilgili olarak söz konusu ortaklıktan sonra ‘zincir eczaneler’ geliyor kaygısının yersiz olduğu yorumunu yaptı. Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Özgür Özel’in ‘Pazar üstünlüğü yerli dağıtıcı ve üreticide kalmalı’ yorumuna da atıfta bulunan Memecan “Sektörde yerli yabancı ayrımı yapılmasına karşıyım. Önemli olan Türkiye’ye hizmet etmektir” diye konuştu. Kendisinin de ‘serbest eczacılıktan’ yana olduğunu belirten Memecan “Bir yabancı şirketin Türk şirketle yaptığı ortaklık ve bunu ileriye götürmesi gurur verici. Bunun yanı sıra eczacıların zincir eczanelerin gelmesi konusundaki tedirginliklerini anlıyorum. Ama buna geçiş için çok zaman gerekiyor. Mevcut sistem Türkiye için en uygun sistemdir” diye konuştu.
 

stargazete.com

Bu haber toplam 3879 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim