• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Serebral Palsili doğdu, doktor oldu, TUS'ta derece yaptı

Serebral Palsili doğdu, doktor oldu, TUS'ta derece yaptı
Doğuştan Serebral Palsi hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Mehmet Servet Şatıroğlu, tüm olumsuzluklara göğüs gerdi ve Hacettepe Tıp Fakültesini bitirerek doktor oldu. Tıpta Uzmanlık Sınavında derece yapan Şatıroğlu, şimdi kendisi gibi engelliler için çalışıy

İzmirli 38 yaşındaki Mehmet Servet Şatıroğlu, doğumunda beynine yeterli oksijen gitmemesi nedeniyle beyin felci geçirdi. 3 büyük ameliyat geçiren Şatıroğlu, lisede yürüyemez hale geldi. Ailesi ve arkadaşlarının kendisinden ümidini kestiği sırada Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Şatıroğlu, mezun olduktan sonra girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda ilk 300'e girdi. Hayalini kurduğu fizik tedavi uzmanı olan Şatıroğlu, şimdi kendisi gibi engeli bulunanları iyileştirmek için çaba harcıyor.

'GEÇMİŞ OLSUN DOKTOR BEY'

Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre, hastalarının kendisini koltuk değnekleriyle gördüğünde, "Geçmiş olsun doktor bey" dediğini söyleyen Şatıroğlu, "Çoğu hastam fiziksel engelim olduğunu anlamıyor. Kaza geçirdiğimi düşünüyorlar. Bizim hastalık grubumuz zor. İyileşme için çok emek vermek gerekiyor.
Ama insanların hayata tutunması lazım" dedi. 

"YAPAMAZSIN" DEDİLER AMA O BAŞARDI

Üniversiteyi kazandığında birçok kişinin kendisine "Yapamazsın" dediğini belirten Şatıroğlu, "Üniversite benim hayata daha sıkı tutunmama yardımcı oldu.
Şu anda koltuk değneği kullanarak sınırlarımı bilerek yaşıyorum" diye konuştu.

"HAYATA GÜLÜMSEYEBİLMEK LAZIM"

Çocukluğundan beri hastanelerde tedavi gördüğü için doktorluğa ilgi duyduğunu söyleyen Şatıroğlu, "Hem engelim olduğu için hem de engellilere yardım etmek için fizik tedavi dalını seçtim. Benim daha rahat yapabileceğim bir branş. Hayatımızın kıymetini bilmeliyiz. Sürekli engeli düşünüp depresyona girmek hayatı güzelleştirmiyor. Bir şekilde hayata gülümseyebilmek lazım" ifadesini kullandı.

SEREBRAL PALSİ HAKKINDA

Serebral Palsi (SP) çocukluk çağında görülen en sık sakatlık nedeni. Gelişmekte olan beynin etkilenmesi sonucu motor ve postür bozukluğu ile karakterize heterojen bir hastalık grubu. Yaşamın erken döneminde ortaya çıkan ilerleyici olmayan ancak zaman ile klinik tabloda değişkenlik gösteren statik bir hastalık. SP oranı erken doğanlarda, zamanında doğanlara göre daha fazladır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2769 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim