• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetkisi Verilen Sağlık Tesislerinin Denetimi

Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetkisi Verilen Sağlık Tesislerinin Denetimi
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetkisi Verilen Sağlık Tesislerinin Denetimi hakkında yazı yayımlandı.

Bilindiği gibi, 04.02.2014 tarihli ve 28903 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe konulan Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak, Sertifikalı eğitim alanlarının belirlenmesi ve müfredatlarının oluşturulması çalışmaları başlatılmıştır.

Yürütülen çalışmalarımız neticesinde sertifikalı eğitim alanı olması kararlaştırılan 21 alandan 12’sinin müfredat çalışmaları tamamlanarak yayınlanmış, bunlardan “ Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı, Nütrisyon Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı, Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı, Evde Sağlık Hizmetleri Sertifikalı Eğitim Programı ve Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı, Stoma ve Yara Bakımı Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” olmak üzere 6 alanda eğitim merkezi olma başvuruları değerlendirilmiş, eğitim merkezi olma şartlarını taşıyanlar yetkilendirilmiş ve eğitimler başlatılmıştır.

Anılan yönetmeliğin 8’inci maddesi hükümlerine istinaden ilgili sertifikalı alanın standartları doğrultusunda, Kurumumuz tarafından sertifikalı eğitim programları için uygulama yetkisi verilen sağlık tesislerinin Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından rutin denetimleri yapılacaktır.

Sertifikalı eğitim programları uygulama yetkisi alan eğitim merkezlerini değerlendirme çalışmalarında kullanılmak üzere “Sertifikalı Eğitim Programları Denetim Rehberi” hazırlanmıştır. Söz konusu rehber, eğitim merkezi ve denetim ekibi tarafından dikkate alınarak, merkezin hizmet ve faaliyetlerinin dinamik, güncel ve fonksiyonel olarak devamlılığının sağlanması ile denetimde birlikteliğin temin edilmesi bakımından önemlidir.

Denetimlere ilişkin oluşturulan rehber ekte yer almakta olup bu rehber doğrultusunda denetimler gerçekleştirilecektir.

Sertifikalı Eğitim Programları Denetim Rehberi için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3064 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim