• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Servis şoförü, öğrencilere cinsel tacizden tutuklandı

Servis şoförü, öğrencilere cinsel tacizden tutuklandı
İzmir'de okul servis şoförü, farklı zamanlarda birçok kez 3 farklı kız öğrenciye cinsel istismar suçundan tutuklanırken, hakkında 3 kez 5 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

İzmir'de okul servis şoförü, farklı zamanlarda birçok kez 3 farklı kız öğrenciye cinsel istismar suçundan tutuklanırken, hakkında 3 kez 5 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hakim karşısına ilk kez çıkan sanık servis şoförü Eldevas A., üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü.

Bayraklı ilçesinde bulunan Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören A.G.K. (14), F.E. (14) ve Y.Ö. (14) okul servisi ile evden okula gidip gelen kız öğrencilerdi. Cumhuriyet Savcısı Sedat Özgün'ün hazırladığı iddianameye göre, okul servis şoförü 63 yaşındaki Eldevas A., 20 Eylül günü okul servisinin en arka kodluğuna oturan kız öğrenci Y.A.'yı yanına çağırıp radyoyu açmasını söyledi. İddiaya göre, ön koltuğa gelen Y.A., radyoyu açmak isterken şoför, 9. sınıf öğrencisi Y.A.'nın göğsünü elledi. Servis şoförü Eldevas A. bu olaydan 5 gün sonra da yine öğrenci Y.A.'yı servisten inerken kolundan tutup koltuğa sıkıştırarak, sevgilisi olup olmadığını sordu ve kız öğrenci tepki vererek kaçtı. Eldevas A., 2 gün sonra ise mağdur F.E.'yi okul servis aracının ön koltuğunda sıkıştırıp kalçasını okşadığı ileri sürüldü.

Direnen kızın kafasını ısırdı iddiası

Servis şoförü Eldevas A. olaydan hemen bir gün sonra okulun bahçesindeki servis aracına binen öğrenci F.E.'yi, kolundan tutup kendine çekerek öpmek istedi. F.E. öpmemesi için direnince iddiaya göre şoför Eldevas A., F.E.'nin saçını tutup kafasını ısırdı. Bu olaylardan yaklaşık 5 gün sonra ise yine Eldevas A., 9. sınıf öğrencisi A.G.K. servise binince, ön koltuğa çağırdı. Mağdur A.G.K., ön koltuğa oturduğunda, şüpheli şoför A.G.K.'nin bacağına vurduğu ve okşadığı, bu olaydan 2 gün sonra da A.G.K.'nin kolunu tutarak eliyle yanağını sıkıp öptüğü ileri sürüldü. Kız çocuklarının ve ailelerinin şikayeti sonrası polis ekiplerince gözaltına alınıp, 30 Eylül günü şüpheli servis şoförü Eldevas A., çıkarıldığı İzmir 1. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Cumhuriyet savcısı, farklı zamanlarda 15 yaşından küçük 3 kız öğrenciye, birden fazla cinsel istismar suçu işlediği iddiasıyla Eldevas A. hakkında, 'zincirleme çocuğun cinsel istismar' suçundan 3 kez, 5 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması için dava açtı.

Sanık iftira atıldığını ileri sürdü

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz gün görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Eldevas A., sanık avukatı, mağdurlar A.G.K., F.E. ve Y.Ö. ile aileleri, mağdur avukatı Asuman Alkım Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. İlk kez hakim karşısında savunma yapan sanık Eldevas A., kendinden önceki servis şoförlerinin çalıştığı hatta kaçtığı için görevlendirildiğini belirterek, "Söz konusu hatta yaklaşık 1 hafta çalıştım. Çocukları bulundukları yerden alıp okula götürüyordum. Çocuklardan F. akşam çıkışta servise gelmedi. Sorduğumda bana, disiplin cezası almış olduğunu söylediler. Ben de bırakıp gittim. Ertesi gün yine öğrencilerden biri zamanında gelmediği için almadan gittim. Beni bir bayan arayıp 'çocuğumu neden almadın' diye söyledi ve tehdit etti. Daha sonra davaya konu iddialar ortaya atıldı. Bu olayları bence, beni arayıp tehdit eden bayan organize etti. Benim mağdurlar yaşında torunlarım var. Kesinlikle böyle bir suç işlemedim" dedi. Mahkemede konuşan mağdur 3 lise öğrencisi, servis şoförü Eldevas A.'nın cinsel tacizde bulunduklarını anlattı.

Tutukluluğun devamına karar verildi

Cumhuriyet savcısı verdiği mütalaasında, mevcut delil durumu ve suçun niteliği nedeniyle sanık Eldevas A.'nın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Sanık avukatı, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, mağdurların bindiği servis aracındaki öğrencilerin tanık olarak dinlenmesine, kuvvetli suç şüphesinin gösteren somut kanıtların bulunması, suçun niteliği, sanığın serbest kalması durumunda kaçması, saklanması, kanıtları yok etme, gizleme hususlarını dikkate alarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2447 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim