• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Seviyorum ama zevk alamıyorum

Seviyorum ama zevk alamıyorum
Onu eleştirmeden önce yatağın üzerinden yorganı çekin ve içeride saklanan sebeplere bir bakın!


Erkeğe büyük görev düşüyor

Erkeklerin kadınların kendilerinden farklı olduğunu kabul etmeleri gerekiyor. Bir erkeğin uyarılma evresiyle kadınınki arasında çok fark bulunuyor. Psikolog Merve Tepeli Yürüten, bu durumu şöyle açıklıyor: “Bize bu sorunla başvuran çiftlere ilk önerimiz birbirlerini keşfetmeleri oluyor. Uyarılma, birbirini keşfetme, cinsel haz bölgelerini karşılıklı olarak keşfetmeye yönelik çalışmalar yapmalarını tavsiye ediyoruz. Hayat şartları ve cinselliğe çok fazla vakit ayırmama ön sevişmeyi kısa tutabiliyor. Bir kadının cinselliğini yaşayabilmesi için ön sevişme kısmının belli bir süre, ortalama 20 dakika kadar olması gerekiyor. Bu atlanıyor, çiftlerin buna odaklanmalarını öneriyoruz. Çiftler bu terapilerde partnerlerinin cinsel haz bölgelerini keşfediyorlar ve cinselliğin sadece birleşme değil haz alma olduğunu bir kez daha hatırlıyorlar. Bunlar yapılırken birleşmeyi yasaklıyoruz ve çiftler bunu duyunca çok rahatlıyor. Böylece cinselliğin keyfi yaşanmış oluyor” diyor. Kadınlar için orgazmı kolaylaştıran bazı egzersizler de bulunuyor. Kegel egzersizleri denilen bu egzersizler de orgazm olamama sorununda önemli rol oynuyor”.

Evlilik içerisinde aseksüel olmak sağlıklı bir durum değil. Başka problemler var mı bunlara bakılması gerekiyor. Bazen eşlerin birbirleriyle olan çatışmaları da cinselliğe etki edebiliyor. Çoğu zaman bu konu konuşulmuyor, zamana bırakarak düzeleceğini düşünüyorlar. Fakat bu önerilen bir davranış şekli değil. Sorunları konuşmak gerekiyor.

Nilgün Yıldız

Formsante Dergisi Mayıs 2011 Sayısı

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11460 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 4 5  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim