• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

SGK Başkan Vekili Fatih Acar oldu

SGK Başkan Vekili Fatih Acar oldu
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekilliğini, bu görevde bulunan Tahsin Güney'in yerine, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Acar yürütecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekilliğini, bu görevde bulunan Tahsin Güney'in yerine, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Acar yürütecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, konuyla ilgili sorular üzerine, değişikliğin bir gerekçesi olmadığını söyledi.

Çelik, ''Değişikliğin özel bir sebebi yok. Önemli olan Başkan'ın asaleten atanması. Vekaleten kimin götürdüğü önemli değil. Bütün vekaletleri de biran önce sonlandırmayı düşünüyoruz'' dedi.

Sosyal güvenlikle ilgili ciddi sıkıntılar bulunduğunu, sıkıntının tepe noktasıyla sınırlı olmadığını belirten Çelik, kurumun çok ciddi bir şekilde örgütlenme sürecinde bulunduğunu ve yapılması gereken çok iş olduğunu ifade etti.

Güney'in görev değişikliğini Londra'da öğrenmesiyle ilgili Çelik, ''Tahsin Bey giderken de benim haberim yoktu. Tahsin Bey'in görevini ben imzaladım, ama tarihine bakmadım, ne zaman gittiğini bilmiyorum'' diye konuştu.

Çelik, Güney'in başkan yardımcılığı görevini yürütürken başkan vekilliğiyle görevlendirildiğini, bundan sonraki süreçte başkan yardımcılığına devam edeceğini kaydetti.

Kişilerle değil, yapıyla ilgili sorunları bulunduğunu dile getiren Çelik, ''Tahsin Bey olur da olmaz da, Fatih Bey olur da olmaz da biz yapıyla ilgileniyoruz. Sorunlarımız var ve artık bunları çözmemiz gerekiyor'' dedi.

Bürokrasiye yönelik eleştiriler yönelten Çelik, şöyle konuştu:

''Sıkıntımın bir tanesi şudur; ben Çalışma Bakanı olarak mevzuat açısını hızla tamamlıyorum, ama burada bürokrasi ayak diriyor. Neye ayak diriyor? Tahsin Bey için söylemiyorum bunu, çark hızlı dönmüyor. Biz şu anda 81 il müdürünü atayabildik. Benim ufkuma göre sağlık müdürlerini atamalıydık, sağlam denetimler yapmalıydık, açıkları, kayıpları, kaçakları bulmalıydık, daha seri hareket etmeliydik.

Tüm bürokrasiyi başarısız buluyorum. Bürokrasi gece 3'lere kadar çalışmaya hazır değil. Çok çalıştılar Tahsin Bey ve diğerleri, haklarını yemeyelim. Onlara özel bir şey söylemiyorum. Ben pazartesi günü tatildeyim, ama toplantım var. 'Çok çalışıyorlar, gece 3'e kadar çalışıyorlar, ne güzel bravo' demek de yeterli değil. 'Ne ürettin' demek lazım. Bir şey üretmiyorsanız, gece 3'e kadar çalışmanızın ne anlamı var.''

-''ÇALIŞMAYI ONLAR YAPTILAR''-

Çelik, görev değişikliğinde Güney'in, ''prim affından haberimiz yok'' sözlerinin etkili olup olmadığına ilişkin, şunları kaydetti:

''Bundan 3 ay önce bununla ilgili alternatif çalışma yapmalarını bizzat kendilerine söyledik, çalışmayı onlar yaptılar. Bir cümlelik gerekçeyle bunların yapıldığı doğru değil. 'Şunu söylediği için görevden alındı', bunlar ucuz işlerdir. Arkadaşlarımız neticede vekaleten görev yapıyorlar. Onları vekaleten göreve getirenler de bizleriz. Ben Tahsin Bey'i 2 kere vekaleten görevlendirdim, üçüncü kez görevlendirme zorunluluğum yok ki. Artık vekaleten olmasın diyoruz, asalete geçmemiz gerekiyor. Nasıl geçeceğim onu da 5-10 gün içinde bir şekle sokacağız.''

Bakan Çelik, Fatih Acar'ın başkanlığa asaleten atılması konusunun da gündemde olmadığını bildirdi.

HaberAktüel

Bu haber toplam 1523 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim