• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 26 °C

SGK Başkanı İlhan: Cezalandırma, Yıldırma Yerine Ödül

SGK Başkanı İlhan: Cezalandırma, Yıldırma Yerine Ödül
Çağdaş yönetim modellerinde cezalandırma, yıldırma gibi yaklaşımların artık kalmadığına dikkati çeken Gökalp İlhan, İl Müdürlerinden daha çok ödüle dayalı bir yönetim anlayışına sahip olmalarını isteyerek ...

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Başkanlık görevine atanmasının ardından genel değerlendirme toplantısı yapmak üzere 81 İl Müdürüyle Ankara’da bir araya geldi.

SGK Erdoğan Özen Konferans Salonu’nda yapılan toplantının açılışında konuşan Gökalp İlhan, ülkemizin Sosyal Güvenlik Reformu ile çok önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdiğine vurgu yaparak, reformun pek çok dünya ülkesine model olduğunu söyledi.

Türkiye dışında böylesine kapsamlı bir reformu gerçekleştiren başka bir ülke olmadığına işaret eden Gökalp İlhan, elde edilen başarıda emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlara teşekkür etti.

Gökalp İlhan: Personelimiz Olmadan Bizim Gerçek Bir Başarıya Ulaşmamız Mümkün Değil. Personelimize Değer Vermemiz Gerekiyor

Gökalp İlhan, personel politikalarının önemine değinerek “Personelimiz olmadan bizim gerçek bir başarıya ulaşmamız mümkün değil. Personelimize değer vermemiz gerekiyor. Biz hep vatandaş odaklı yönetim anlayışından söz ediyoruz. Vatandaşımızı memnun edebilmek için personelimizin memnun olduğu ortamlar gerekiyor, hem fiziksel ortamlar itibariyle hem de iş yaşamındaki huzur açısından. Personelimiz çalışma ortamında ne kadar mutlu ise bu durum vatandaşımıza aynı şekilde yansıyacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Mobbing Komisyonu hakkında da bilgi veren Gökalp İlhan, komisyona gelen bir takım başvuruların olduğunu ve bu olumsuzlukların azaltılmasının Kurum açısından önemli olduğunu kaydetti.

Gökalp İlhan: Cezalandırma, Yıldırma Gibi Yaklaşımların Yerine Ödüle Dayalı Bir Yönetim Anlayışına Sahip Olalım

Çağdaş yönetim modellerinde cezalandırma, yıldırma gibi yaklaşımların artık kalmadığına dikkati çeken Gökalp İlhan, İl Müdürlerinden daha çok ödüle dayalı bir yönetim anlayışına sahip olmalarını isteyerek, “Ben emrederim, masaya vururum yaptırırım, korkuturum gibi anlayışlar çağdaş yönetim anlayışında yer almayan yönetim modelleri. Dolayısıyla mümkün olduğunca çağdaş yönetim anlayışına doğru yönelmekte fayda var diye düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmasında 2013 Taşra Performans hedeflerine de değinen Gökalp İlhan, bu hedeflerin gerçekleşmesi için herkesin azami bir gayret göstermesi gerektiğini kaydetti.

Gökalp İlhan, otomatik icra programının etkin hale getirilmesi sebebiyle dosya sayısı ve iş yükündeki artışlara dikkati çekerek, icra memurlarının görevleri dışında başka işlerde çalıştırılmaması, fiili haciz yapmalarını kolaylaştırmak için avans çekme ve kapama işlemleri ile haciz mahalline ulaşım bakımından araç dahil her türlü kolaylığın sağlanması gerektiğini belirtti.

Sağlık Uygulama Tebliği’nin herkes tarafından mümkün olduğunca aynı şekilde anlaşılabilmesini sağlamak için oto-kontrol ve incelemelerde bulunan doktor ve eczacılar için Mayıs ayı içerisinde eğitim programının hazırlandığını söyleyen Gökalp İlhan, bu eğitim programı ile farklı illerde oluşabilecek farklı uygulamaların önüne geçileceğini ifade etti.

Gökalp İlhan: Sosyal Güvenlik Reformu İle Birlikte SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Ayrışmalarını Büyük Oranda Azalttık

Sosyal güvenlik reformu ile birlikte SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrışmalarını büyük oranda azalttıklarını, Kurumsal kimlik ve aidiyet duygusunun oluşturulduğunu bildiren Gökalp İlhan, “Ancak Kurumumuza bağlı bazı sağlık kurumu ve eczanelerde SGK logosunun yanında SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur logoları görülmekte. Kurumsal alanın yerleşmesi ve vatandaşlarımızın da görsel hafızasına yerleşmesi açısından Kurum logomuzun kullanımına önem verilmelidir” diye konuştu.

SGK Kurumsal TV’nin ülke genelinde, 257 merkezde, toplam 317 ekranla hizmet verdiğini belirten Gökalp İlhan, SGK’nın kamu kurumu uygulaması olarak bu kapsamda
PTT’den sonra ikinci sırada yer aldığını ifade etti.

SGK’nın ilk defa Kurum Performans Programı hazırladığını kaydeden Gökalp İlhan, “Bu noktadan sonra artık bireysel başarıları ön plana çıkaran performans yönetimini esas alan ve buna göre maliyet planlaması yapılan bir Kurum olmak üzere çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

Başkan Yadigar Gökalp İlhan’ın konuşmasının ardından Başkan Yardımcıları söz aldı. Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca konuşmasında, yeni Sosyal Güvenlik Merkezlerinin açılması için arsaların imar sorunlarının İl Müdürlüklerince çözülmesi gerektiğini ifade etti. Sosyal Güvenlik Entegrasyon Projesinin önemine değinen Kuruca, “Proje ile veri tabanı tekleştirilmesi sağlanarak Kurumumuz gerçek anlamda tek çatı altında birleşecektir” diye konuştu.

SGK Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam “İnsan yaşar ki devlet yaşasın” sözünü hatırlatarak, bu söz ile sorunların bir çoğunun çözülebileceğini ifade etti. Hizmeti ayağa götürme anlamında sosyal güvenlik merkezlerinin katkısının yadsınamaz olduğunu vurgulayan Sağlam, kayıt dışı istihdamla mücadelede il müdürlüklerinin projeler geliştirmesi gerektiğini ifade ederek, “Belli halkalar arasında çözülebilecek konuları bir üst halkaya aktarmamak ve üst halkadaki sorunları da kendi halkasına almamakta fayda var” diye konuştu.

SGK Başkan Yardımcısı Ali Pekten ise, iki ay öncesine kadar İl Müdürlerinin arasında olduğunu hatırlatarak, İl Müdürlerinin yaşadıkları sorunları bildiğini kaydetti. Bu sorunların azalması ve taşrada uygulanan güzel örneklerin daha da çoğalması noktasında merkezde büyük bir özveri ile çalışacağını bildiren Pekten, “İl müdürlüğü görevimdeki enerjimi merkezde de Kurumumuzun başarısı için sonuna kadar harcayacağım, ne gerekirse yapacağım. Bana bağlı olan birimler ile her zaman il müdürlerimizin yanında olacağım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Yadigar Gökalp İlhan, İl Müdürlerine söz vererek talep ve sorunlarını dinledi.

Toplantıya SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Başkan Yardımcıları Mustafa Kuruca, Mehmet Ali Sağlam, Ali Pekten, Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Kılıç, Halil Ortaköy, Rahmi Cıbıroğlu, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Cevdet Ceylan, Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç, Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sıddık Topaloğlu, Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz, I. Hukuk Müşaviri Mahmut Özbay, Kurum üst düzey yöneticileri ile 81 İl Müdürü katıldı.


 

Bu haber toplam 4773 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim