• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

SGK Bilgilendirme toplantısı ((Sekiz kat maliyet farkı olurmu hiç ??))

SGK Bilgilendirme toplantısı ((Sekiz kat maliyet farkı olurmu hiç ??))
Adana'da Güney İlleri Özel Sağlık Kuruluşları Derneğinin (GÜSİDER) SGK ile Birlikte düzenlediği Toplantı, özel sağlık kuruluşlarının bazılarından ne denli büyük bir yanlış içinde olduğunu ortaya koydu.

Adana'da Güney İlleri Özel Sağlık Kuruluşları Derneğinin (GÜSİDER) SGK ile Birlikte düzenlediği Toplantı, özel sağlık kuruluşlarının bazılarından ne denli büyük bir yanlış içinde olduğunu ortaya koydu.

Toplantıda son derce çarpıcı bilgiler açıklayan Adana SGK i Müdür yardımcısı Lütfullah Düzyol ''Mersinde pediatri hastasına ödediğimiz paranın sekiz katını Adana'da ödüyoruz. Bu size makul, Mantıklı geliyormu '' diye sordu ve Özel sağlık kuruluşlarının temsilsilerine ''istatistikler biraz oynar ama sekiz kat oynamaz. Lütfen kendinizi biraz gözden geçirin'' diye seslendi.
REÇETE YAZMAYALIM İTİRAFI
4. Bölge Eczacılar Odası'nda Hafta sonu toplantının açılışında GÜSİDER Başkanı Dr. Halit ATİK ''Üç yılda çok yol aldık . SGK'nın Sıcak yaklaşımlarına teşekkür ediyoruz'' diye Başladığı konuşmasına SGK katkı paylarının eşitlenmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi. Zeyilname çıkartılmasını isteyen yarı zamanlı hekim çalıştıramamaktan yakınan Dr. Atik birde öz eleştiri yaptı . Hastalarımıza bakalım ancak reçete yazma işinden vazgeçelim . Eline ilaç reçetesi alan kişilere sıcak davranmayalım . Eczanelerden ilaç verilmesinin önüne bir an önce geçelim . Türkiye geneli ve SGK Adana'nın Sorumlu olduğu Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki hasta sayıları ve maliyetleri Hakkında kıyaslamalı bazı veriler ortaya konan SGK Adana İl müdür yardımcısı Dr. Lütfullah Düzyol ise ''Bazılarına anlam veremediğimiz sorunlarla karşı karşıyayız'' dedi ve birçok dallarda hangi ile ne kadar hasta başvurmuş ve ortalama maliyet ne olmuş bilgiler aktarıldı . Ancak Düzyol, Mersin ile Adana'daki pediatri(çocuk hastalıkları) birimi verilerini karşılaştırırken adeta isyan etti. Mersin'deki hasta 86.63 lira, Adana 632.50 lira. Tam sekiz kat fark olurmu ?
YETER Kİ DOĞRU ADIM ATIN
Hem Türkiye ortalamasının üzerinde hasta maliyetleri olduğunu dikkat çeken be hemde Adana-Mersin-Hatay Ve Osmaniye'deki doğum, çocuk cerrahi, nöroloji, kalp damar cerrahisi, kardiyoloji dallarında yapılan başvuru sayılarıyla maliyetleri karşılaştıran Dr. Lütfüllah Düzyol, Şöyle devam etti ; Bu değerdeki sapmalar ciddi sapmalardır. Üç lira, beş lira fark değil, fark değil,iki kat maliyet farkı da değil, tam 8 kat fark olurmu ? Lütfen bizi yanlış anlamayın, Yeterki doğru adım atın, kendinizi lütfen kontrol edin. Çünkü 8 kat artış ciddi bir soru işaretidir ve denetim için işaret verir Komisyon başkanı Patolog Dr. Hasan Doğan da özel sağlık merkezlerini (hastaneler ve tıp merkezleri) eleştirirken acile gelen hasta sayında ki artışlara dikkat çekti.'' Hasta acilse acil servise gelir'' diyen Dr. Hasan Doğan, reçeteleri büyük bir titizlikle incelediklerini bazı tatsız durumlarla karşılaştıklarını anlattı. Doğan ''Hasta normal bir şekilde hastane yönetimi o kişiye acil servise yönlendiriliyor. Neden ? Çünkü acil hastası için ödenen miktar daha fazla diye konuştu.

Gusider

Bu haber toplam 3783 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim