• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

SGK, bilişimin başına ilahiyatçı Lütfi Aydın'ı atamış...

SGK, bilişimin başına ilahiyatçı Lütfi Aydın'ı atamış...
SGK, bilişimin başına ilahiyat atandı haberiyle ilişkin yayımladığı badın açıklamasında net maaşı yalanlarken, ilahiyat kökenli Lütfi Aydın hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNUN AÇIKLAMASI

SGK'dan, bir basın yayın organında yer alan"SGK'nın bilgi işlemi ve milyon dolarlık projeler ilahiyatçıya emanet" şeklindeki haber üzerine açıklama yapıldı.

Kurum olarak sundukları hizmetleri sürekli güncellendiği belirtilen açıklamada, "Söz konusu haberde yer alan bazı projeler, Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmemekte, bazı projeler geçen yıllarda tamamlanmış, bazı projeler ise henüz hazırlık aşamasındadır" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kurumumuzda tedarik süreçleri başlamadan önce yapılan çalışmalarla ihtiyaçlar, mevzuat çerçevesinde hazırlanan teknik ve idari gerekçe raporlarıyla tanımlanmaktadır. SGK'nın da takip edilen tedarik süreçleri, bütçe, ihale mevzuatı ve teknik ihtiyaçların tanımlanması kapsamında tamamen birbirinden bağımsız ve birbirini denetleyen ayrı birimler tarafından yönetilmektedir.

Vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin bir an önce hayata geçirilebilmesi maksadıyla, hizmet ya da mal alımı yapılmaktadır. Bir projenin önce kurumun mevcut personeli ile yapılması tercih edilmekte, fakat yeni kabiliyetler kazandırılırken mevcut hizmetin aksamamasına özen gösterilmektedir. Bu kapsamda kurum personeli öncelikle hizmetlerin aksamaması yönünde görevlendirilmektedir. Kurumumuzda çalıştırılmakta olan bilişim uzmanları kademeli olarak sınıflandırılmış olup, mezkur haberde belirtilen miktarlarda net maaş ödenmemektedir."

MEDYADA YER ALAN HABER ŞU ŞEKİLDEYDİ;

Türkiye'nin en büyük bilgi işlem merkezi olan ve 74 milyon kişiye hizmet sunan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bütün yazılım altyapısını hazırlayan Bilgi İşlem biriminin başına ilahiyatçı Lütfi Aydın atandı. Kurumun bilişim alt yapısını kuran Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü'ne atanan, yazılımla ilgisi olmayan ve yeterli tecrübesi bulunmayan Lütfi Aydın'ın üst düzey uzmanlık gerektiren milyon dolarlık bilişim projelerini nasıl yöneteceği merak konusu. Eski özel kalem Aydın'ın bir yıl içerisinde yapılması planlanan 500 milyon TL tutarındaki yatırımların başına getirilmesi ise dikkatleri çekti. SGK, bu yıl içerisinde başta 70 milyonluk veri merkezi binası, 170 milyonluk veri merkezi sistemi, 97 milyonluk ön provizyon, 33 milyonluk bilgi işlem konsolidasyon işi olmak üzere yüksek tutarlı projelerin altına imza atmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10849 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim