• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

SGK binası ruhsatsız çıktı, başkan "Yeniyim, fazla yüklenmeyin" dedi

SGK binası ruhsatsız çıktı, başkan "Yeniyim, fazla yüklenmeyin" dedi
AKP’li KİT Komisyonu Başkanı ve üyelerinin sorularına yanıt veremeyince, "Kurum kimlerin eline kalmış. Bu kurumun hakkını böyle mi koruyacaksınız" eleştirisine hedef olan SGK Başkanvekili Fatih Acar, yeni başkan olduğunu anımsatarak, "Bize fazla yüklenmey

AKP’li KİT Komisyonu Başkanı ve üyelerinin sorularına yanıt veremeyince, "Kurum kimlerin eline kalmış. Bu kurumun hakkını böyle mi koruyacaksınız" eleştirisine hedef olan SGK Başkanvekili Fatih Acar, yeni başkan olduğunu anımsatarak, "Bize fazla yüklenmeyin" ricasında bulundu. SGK’nın merkez binasının da ruhsatsız olduğu belirlendi.

TBMM KİT Komisyonu’nda sosyal güvenlik kurumlarının hesaplarının incelenmesi sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) merkez binasının ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Bina için keşif bedeline aykırı olarak yüksek ödemede bulunulduğu, kesin kabulün henüz yapılmadığı da tespit edildi.

Kár ve zararı bilmiyor

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur’un 2003, 2004, 2005 yıllarına ilişkin kesin hesapları, geçen perşembe günü TBMM
KİT Komisyonu’nda ele alındı. Komisyon Başkanı Ünal Kacır, eski SSK ve Emekli Sandığı, yeni haliyle ise SGK iştiraklerinden olan Conrad Otel’de, Kurum’un ne kadar hissesinin bulunduğu ile kár-zarar durumunu sordu. Ancak bu soruya, ne SGK Başkanvekili Fatih Acar ne de SGK Aktüeryal ve Fon Yönetimi Daire Başkanı Ömer Alan, tatmin eden bir yanıt verebildi.

Çelişkili bilgiler

Fon Yönetimi Başkanı Alan önce, "Emekli Sandığı ve SSK dahil yüzde 52 hissemiz var" dedi. Ancak Alan, çalışma arkadaşlarının müdahalesi üzerine bu oranı yüzde 26’ya indirdi. Sonuçta SSK ve Emekli Sandığı’nın net hisse oranları Komisyon’a bildirilemedi. Kacır’ın, "Toplantı bitimine kadar bizi tatmin eden cevap verirseniz değerlendiririz" talabi de yerilen getirilemedi. Bilgi verilememesi üzerine Kacır, "Kurum, kimlerin eline kalmış. Bu kurumun haklarını böyle mi koruyacaksınız" eleştirisinde bulundu. Diğer komisyon üyeleri de Acar’a, "Döndüğünüzde hemen ekibinizi toplayın ve aylar öncesinden belli olan KİT Komisyonu denetimi sırasında sorulacak sorulara neden hazırlıksız geldiğiniz hususunda kendiniz ve ekibinizle yüzleşin" dediler.

Beni sıkıştırmayın ricası

Gündemdeki başka sorulara da yanıt alamayınca başkan Kacır, toplantıya ara vermek zorunda kaldı. Acar, verilen bu arada komisyon üyesi bazı milletvekillerine, "Ben birkaç aylık Başkan Vekiliyim, lütfen çok yüklenmeyin" ricasında bulundu. Aradan sonra yönetime hiç soru sorulmadı.

Soruşturma istenecek

Komisyon’un kararını açıklayan Kacır, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nca (YDK) yolsuzluk ve usulsüzlük belirlenen dosyalarla ilgili Başbakanlık Teftiş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teftiş kurullarına soruşturma açılması için yazı yazılacağını bildirdi. Kacır, Sayıştay’ın daha iyi denetim için uyarılacağını da duyurdu. Kacır, Başkan Vekili Acar’a, "Siz de savcılıklara intikal eden dosyaları iyi takip edin ve Kurum’un çıkarlarını koruyun" dedi.

Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim