• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

SGK dedektifleri göz açtırmıyor

SGK dedektifleri göz açtırmıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü'nün kurduğu denetim ekibi, suistimal yapan kuruluşlara 15 günde 1 milyon ceza kesti.

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü'nün kurduğu denetim ekibi, suistimal yapan kuruluşlara 15 günde 1 milyon ceza kesti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü'nün ilaç, tıbbi malzeme, tetkik ve tedavi faturalarında 'suistimal' yapan eczane ve özel sağlık kuruluşlarının denetimi için kurduğu 'dedektif timi', 15 günde 1 milyon lira ceza yazdı. Çalışmaların metropolden ilçelere doğru kaydığını belirten SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, "15 günlük çalışma sonucunda yaptığımız denetimlerde özel hastaneler, tıp merkezleri ve dal merkezlerine 750 bin lira ceza kestik. Ayrıca pek çok özel hastaneye geçici fesih işlemi uygulanacak. Eczanelere yapılan denetimde ilk etapta 12'sine anlaşmamızı 3 aylık askıya alma cezası uyguladık. Hastaneler en çok katkı payı alımını fazla yaptığı için, eczaneler de hastaların raporunu elinde bulundurduğu için ceza yedi. Denetimler devam edecek" dedi.

EKİP 20 GÜNLÜK
SGK İzmir İl Müdürlüğü, hizmet karşılığından devletten para alan eczane, özel hastane, tıp ve dal merkezlerini 20 gün önce kurduğu dedektif timi ile denetim altına aldı. Hastane ve dal merkezlerinde faturaları ve hastalardan alınan katkı paylarını inceleyen ekip, yaptığı değerlendirme sonucunda 26 özel hastane, tıp ve dal merkezine 750 bin TL, 243 eczane ve optiğe de 250 bin TL ceza kesti. 12 eczanenin anlaşması 3 ay süreyle askıya alınırken, 9 optik de anlaşmaya aykırı davrandığı için yüksek oranda cezalandırmada bulunulacak.

YÜZDE 30 FARK
Yapılan incelemelerde en çok eczanelerde hasta ilaç raporu yakalandığını söyleyen SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, bunun cezasının 3 aydan başlayan sözleşmenin askıya alınması uygulaması olduğunu belirtti. Hastane, dal ve tıp merkezlerinde ise, en çok yapılan yolsuzluğun hastalardan belirlenen yüzde 30'dan fazla fark alınması olduğunu vurgulayan Keskin, İzmir'de bulunan bir üniversite hastanesinin de gereğinden fazla tetkik yapması nedeniyle faturalandırılan belgeden 9 bin TL az ödeme yapılacağını açıkladı.

GEÇİCİ FESİH
Özel hastanelerin denetimlerinin tamamlandığında pek çok hastaneye geçici fesih işleminin uygulanacağının da altını çizen Keskin, "İzmir'de, üniversitelere ve özel hastanelere sundukları hizmet karşılığında ayda 70 milyon TL, tıbbi malzeme için ise 1.5 milyon TL ödeme yapıyoruz. Eczanelere 148 milyon, optik giderlerine 4 milyon TL her ay ödemede bulunuyoruz. Bugüne kadar ilaç verilmediği halde verilmiş gibi ya da tetkik yapılmadığı halde yapılmış gibi çok çeşitli suistimallerle karşılaştık. Bunun için de özel bir ekip oluşturup bütün hastane, dal ve tıp merkezleri ile eczane ve optiklerde denetlemeler başlattık. Mücadelemiz geçici değil devamlı olacak ve sistemi suistimal edenlere göz açtırtmayacağız" dedi.

HANGİ SUÇA NE CEZA VERİLİYOR?
* Hastaların raporunu bulunduran eczanelerin anlaşmaları 3 ay askıya alınacak, reçeteli ilaç veremeyecek.
* Hastalardan belirlenen yüzde 30'dan fazla katkı payı alan hastane ve dal merkezleri, her hasta için 50 bin TL ceza ödeyecek.
* Eczanesinde miadı geçmiş ilaç bulunduran eczanelere 5 bin TL'den başlayan para cezası kesilecek.

Yeniasir

Bu haber toplam 2485 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim