• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

SGK denetime çıkıyor

SGK denetime çıkıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bir yılda kurumla sözleşmesi bulunan eczaneleri en az 1, sağlık kurum ve kuruluşları ile optisyenleri en az 2 kere mevzuat ve sözleşme hükümlerine uyumluluk açısından denetleyecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bir yılda kurumla sözleşmesi bulunan eczaneleri en az 1, sağlık kurum ve kuruluşları ile optisyenleri en az 2 kere mevzuat ve sözleşme hükümlerine uyumluluk açısından denetleyecek.

SGK, bir genelgeyle sağlık hizmeti sunucularının denetim usul ve esaslarını belirledi. Buna göre, Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerinin kurulu bulunduğu ildeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri bünyesinde, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı, Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü, uzman hekim, hekim, eczacı, diş hekimi, avukat ve sosyal güvenlik kontrol memuru unvanlı personel ile Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerinde görevli diğer personelin yer alacağı en az 2 kişilik "denetim birimi" ve "denetim ekibi" oluşturulacak. Yetkililer, denetim hizmetlerinin gereklerine uygun biçimde yürütülebilmesi için denetim ekibinin görevleri süresince konumlarına uygun bir çalışma yeri sağlayacak, ayrıca görevlilere gereken her türlü kolaylığı gösterip, onlara yardımcı olacak.

İKİ TÜR DENETİM YAPILACAK

Sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları hakkında planlı ve gerekçeli olmak üzere iki şekilde denetim yapılacak. "Planlı denetim" de yeni takvim yılından en az bir ay önce denetim birimi tarafından hazırlanarak Sosyal Güvenlik İl Müdürünün onayına sunulacak ve onaylanan denetim planı denetim birimi tarafından uygulamaya konulacak. Bir takvim yılında, eczanelerin en az 1, sözleşmeli/protokollü sağlık kurum ve kuruluşları ile optisyenlerin ise en az 2 defa mevzuat ve sözleşme hükümlerine uyumluluk açısından fiilen denetlenmesi sağlanacak. "Gerekçeli denetim" de hizmet sunucuları mevzuat ve sözleşme hükümlerine uyumluluk açısından fiilen denetlenecek. Sağlık hizmeti sunucuları hakkında, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı ve Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezlerinin Kurulu bulunduğu ildeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri tarafından tespit edilen usulsüz işlemler, gerekçeli denetimin konusunu oluşturacak.
Kurumla sözleşmesi bulunan sağlık kuruluşlarının denetlenmesine yönelik usul ve esasları düzenleyen genelge, 15 Temmuzda yürürlüğe girecek. Bu arada, 2009 yılı planlı denetimi, denetim birimi tarafından Temmuz ayı sonuna kadar hazırlanarak Sosyal Güvenlik İl Müdürlerinin onayına sunulacak. İl müdürlerinin onaylayacağı denetim denetim birimi tarafından uygulamaya konulacak.

Bursa Hakimiyet

Bu haber toplam 2093 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim