• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

SGK doğum parası nereden, nasıl alınır? Yeni 2015-887 - SGK Çocuk Parası Alma Şartları

SGK doğum parası nereden, nasıl alınır? Yeni 2015-887 - SGK Çocuk Parası Alma Şartları
SGK doğum parası almak için gerekli belgeler, evraklar ve şartlar nelerdir? Bu konu hakkında detaylı bilgi verdiğimiz haberimizde SSK çocuk parası şartları hakkında yorumları okuyabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) doğum parası almak için yapmanız gerekenler anlatılan bu haberde ayrıca çocuk parası ücretlerinden bahsedeceğiz. İlk olarak belirtmek istediğimiz konu ise ilk çocuğa veya ikinci çocuğa devlet tarafından verilecek yardım parasıdır. Genç neslin çoğalması amacıyla yapılan uygulamalara geçtiğimiz aylarda bir yenisi eklendi. Bu uygulama 15 Mayıs tarihinde başladı fakat bu konu ile ilgili yasaları yürürlüğe girmedi. Fakat artık gelecek aylarda ailelerin çocuk parası alması bekleniyor. Birinci çocuk için 300 lira alınırken ikinci çocuk için 400 lira alınabiliyor. Üçüncü çocuk ve daha sonrası için 600 lira doğum parası alabiliyorsunuz. Bunun için internet üzerinden yapılabilecek bir başvuru şekli henüz oluşturulmuş değil. Sizde doğum kâğıdı ile birlikte SGK bir olana gidip bu konu hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Şu an için açıklanan bilgilere göre SGK çocuk doğum parası almak için resmi mecralardan bilgi almanız gerekiyor. O yüzden haberde verdiğimiz linke tıklayarak bu konunun yer aldığı makaleye geçiş yapabilirsiniz. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim beyannamesinde birçok madde bulunuyordu. Bu maddelerden en ilgi çekeni ise SGK doğum parası yardımı oldu.

Üçüncü çocuğa kadar farklı mecralarda verilen yardım parası üçüncü çocuktan sonra aynı miktarda olmaya devam ediyor. Bu konu ile ilgili gelişmeleri takip etmek için verdiğimiz bilgilere göz atabilirsiniz. Fakat hatırlatmak istiyoruz ki bu konu hakkında yapılan yeni bir açıklama henüz yok. Peki, doğum parası ile ne yapabilirsiniz? Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgi verdik ve şimdi de gelen çocuk parası yardımı ile neler yapabileceğinizi göz atalım. ilk olarak çocuğun ilk masraflarını karşılayabilirsiniz. Bu elbise masraflarından oluşabilecek sağlık masrafları ne kadar düşünülebilir. Ayrıca gelen SGK doğum yardımı parası saklayıp ileride kullanabilirsiniz. Veya sizin de tahmin edebileceğiniz gibi hastane masrafları için kullanabilirsiniz. Devlet hastanelerinde doğum yaptığınızda artık herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Lakin özel hastaneye gittiğinizde her işlem için ayrı bir ücret ödemek durumundasınız. Bahsettiğimiz ek masraflarla karşılaşmak istemiyorsanız devlet hastanelerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca doğum yardımından yararlanabilmek için çocuğunuzun size ait olması gerekiyor. Yani akrabanızın veya bir tanıdığınızın çocuğu ile maalesef doğum yardımı parası alamıyorsunuz. Ayrıca yapılan güncelleştirmeler ile birlikte sadece doğan çocuklar için değil normal çocuk parası verilmeye gibi bir şey düşünüyor. Emekliye yapılan zamlar ile birlikte bu gibi uygulamaların çöpe gitti düşünülse de bu konular üzerinde oldukça fazla bir şekilde düşünülüyor.

SGK ÇOCUK PARASI İLE DOĞUM YARDIMCI PARASI VE NEREDEN VE NASIL ALINIR?

Haberimizde bahsettiğimiz gibi bu yardımları almak için doğum belgesine ihtiyacınız vardır. Bu işlemden sonra ise size gerekli bilgileri hastaneler vereceklerdir. Yeni kanunlar ile birlikte artık sadece annelere olan doğum izni artık babalar içinde verilecek. Bu kanun ile birlikte aileler bir araya gelebilecekler. Daha öncesinden iş dolayısıyla bazı babalar çocuklarının doğumlarında yer alamıyorlardı. Fakat kanun ile birlikte artık sizde tatil yapabilecek ve aileniz ile vakit geçirebileceksiniz.

DOĞUM YARDIMI YÖNETMELİĞİ İÇİN TIKLAYIN

Yukarıda yer alan Resmi Gazete linkine tıkladığınızda başka bir sayfa açılacak. Bu eski doğum parası yönetmeliğidir. Eski belge il yeni belge içindeki birçok bilgiyi değiştirebilir kılan avantajlar vardır. Yani sizde eski ve yeni yönetmeliği şahsınız ile değerlendirebilirsiniz. 2015 Mayıs ayında tekrar düzenlenen bu kanun ile birlikte artık her çocuk için ayrı para ödenecek.

Bu haber toplam 14324 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim