• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

SGK, emekliye promosyon için masaya oturuyor

SGK, emekliye promosyon için masaya oturuyor
SGK, banka müdürleri ile 'emeklilere maaş promosyonu için' buluşacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurlar gibi emeklilere de maaş promosyonu ödenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı’nın önümüzdeki günlerde banka genel müdürleriyle görüşeceğini açıkladı. Ülke genelinde emeklilere yıllık 122 milyar ödeme yapıldığını belirten Çelik, "Ağırlıklı kamu bankaları vasıtasıyla. Emeklilerimizin taleplerini ilgilileri ile bir masa etrafında görüşeceğiz. Toplantılara bende katılmayı arzu ediyorum. Meseleyi her yönüyle ele alacağız.'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı konfederasyonun Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Atalay, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, sendikaların; darphaneler, Türk Hava Yolları ve bazı kuruluşlarda devam eden sıkıntıları bulunduğunu belirterek, “Örgütlenme ile 11 milyona yakın sigortalı var, sendikalı oranı yüzde 8. Örgütlenme ile ilgili bu rakam yakışmıyor. Sendikalar ile aynı düşüncedesiniz. Örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Dünyadaki 16 büyük ekonomiden biriyiz ama örgütlenmede sonuncuyuz. Bu sorun çözülmeli.” ifadelerini kullandu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de ziyaretinin sebebini; 32 sendika ve 726 bin üyesi olan Türk-İş yönetiminde meydana gelen değişiklik neticesinde başkanlığa getirilen Ergün Atalay ve yönetimi tebrik olarak açıkladı. Çelik, “Yeni yönetime çalışmalarında başarılar diliyorum. Sendikalarla geçmiş yıllarda önemli çalışmalar yaptık. Önümüzdeki dönemde de sosyal ortaklarımızla çalışma hayatı önündeki sorunları çözmek için diyalog merkezli çalışmaları sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Çelik, bir gazetecinin emeklilere yönelik promosyon çalışmaları ile ilgili son durum hakkındaki sorusuna şöyle cevap verdi:

"Sosyal Güvenlik Kurumu’na gerekli talimatları verdik. Sosyal Güvenlik Kurumu başkanı banka genel müdürleri ile bir takvim kapsamında bir araya gelecek. Bende o toplantılara katılmayı arzu ediyorum. Toplantılardan çıkacak neticeyi sizlerle paylaşacağız. Yaklaşık 122 milyar lira, emeklilere yıllık bir ödeme yapılıyor. Ağırlıklı kamu bankaları vasıtasıyla yapılıyor. Emeklilerimizin taleplerini bizzat ilgililerle ile bir masa etrafında görüşeceğiz. Bu amaçla banka genel müdürleri ile bir araya geleceğiz. Emeklilerimize verilen maaş ödemelerini bankalar yapıyor. Bankaların yaptığı ödemenin toplamı 122 milyar lira. Bu meseleyi her yönüyle ele alacağız. Çıkacak sonuçları paylaşacağız. Ama bugünden neticesi ile ilgili bir şeyler söylemek yanlış olur. Bu konu ile ilgili bir araya geleceğiz. Takvim belli oldu. Yakın bir zamanda bir araya geliyoruz.”

"3 ÇOCUĞA TEŞVİK DÜZENLEMESİ EKİM VEYA KASIM'DA PARLAMENTODA"

3 çocuk ile ilgili teşvik konusundaki son durumun sorulması üzerine Çelik, şu şekilde cevap verdi:

"Ekim veya kasım ayında mecliste görüşülecek olan kapsamlı bir paket. Bir ön çalışma yapılmıştı. 3 çocuk teşviki meselesi, kadınlarımızın çalışma hayatında konum ve sorunları. Bu anlamda düşünülen pozitif ayrımcılıklar ne olacak ve ne olmalı ile ilgili durumlarla ilgili altyapı çalışmamız vardı. Buna paralel taşeronlarla ilgili çalışmalarda görüşüldü. Tüm bu çalışmalar önümüzdeki hafta derli toplu bir şekilde ele alınacak ve ardından başbakan ile bir araya gelinerek nihai bir şekil verilecek. Ekim ayı parlamentoya mümkünse ekim ayında değilse kasım ayında bu görüşülerek önümüzdeki yasama döneminin başında bu sorunun ortadan kalkmasını sağlayacak bir yoğun çalışma içerisindeyiz."

Bakan Çelik, grevlerle ilgili bir soru üzerine de, "Grev bir hak. Neden grev yapılıyor diyemeyiz. Ama grevde de çalışanın hakkının korunması amacı esas alınmalı. Bunu sendikalarla paylaşıyoruz. Bir çok grevi sendikalarla taraflarla oturarak konuşarak diyalogla çözüyoruz. Amaç çalışanın hakkını korumak ise bu konuda bir sorun yaşanmaz. Onun için hepimiz sorumlu davranması gerekiyor. Çalışanın lehine adımlar atmamız gerekiyor. Darphanedeki grevde ben inanıyorum bu toplantıdan sonra kaç kez görüştük bir kez daha görüşülecek ve umarım bu görüşmemiz çözüme vesile olur." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2582 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim