• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

SGK görevini icraatta yapsın

SGK  görevini icraatta yapsın
"SGK da görevini sözde değil icraatta yapsın"

TEİS Başkanı Nurten Saydan, ''Bizden verimli ve etkin çalışma bekleniyorsa SGK'nın da görevini sözde değil icraatta, vatandaşı ve eczacısı için etkin ve verimli şekilde yerine getirmesi gerekir'' dedi.


Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, ''Bizlerden verimli ve etkin çalışmamız bekleniyorsa buna göre SGK'nın da görevini sözde değil icraatta, vatandaşı ve eczacısı için etkin ve verimli bir şekilde yerine getirmesi gerekir'' açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in, eczanelerle sözleşme fesihi sonrasında ''Son yapılan değişiklik eczanelerle alakalı değil. Sadece etkin ve verimli eczanelerle çalışma isteği. Başka bir isteğim yok'' sözlerini ve, ''SGK'nın etkin ve verimli çalıştığı'' yönündeki ifadelerini, yaptığı yazılı bir açıklama ile yanıtlayan Saydan, eczacıların SGK'nın zor koşullarına rağmen etkin ve verimli çalıştığını vurguladı.

Saydan, ''Eczane eczacıları olarak, biz de etkin ve verimli bir SGK ile çalışmak istiyoruz. SGK sözde değil, icraatlarında vatandaşlarına ve eczacılara etkinlik ve verimlilik sergilesin'' açıklamasında bulunarak, şunları kaydetti:

PROVİZYON SİSTEMİNİN BAŞINDA SAATLERCE KALIYORUZ
''Eczane eczacıları vatandaşlarına ilaç satmak değil, ilaç ve sağlık hizmeti vermek istiyor. SGK, tek alıcı olduğunu söylüyor, ama unutulmasın ilaç hizmetini veren yegane kişiler bizleriz ve bu görevi yapabilmek adına mücadele veriyoruz. Asıl SGK, etkin çalışmalı ama etkinliği, eczacıları ezmek olmamalıdır. Bizlerden verimli ve etkin çalışmamız bekleniyorsa buna göre SGK'nın da görevini sözde değil icraatta vatandaşı ve eczacısı için etkin ve verimli bir şekilde yerine getirmesi gerekir. Çalışmayan provizyon sisteminin başında saatlerce beklemek zorunda kalan eczane eczacılarının tek sendikası TEİS olarak bizler de etkin ve verimli bir SGK ile çalışmak istiyoruz.''

SGK'nın, ''kurumlarının teknolojik imkanlarının tüm eczacılara sadece tek bir tuşla ulaşabilir düzeyde olduğu; vatandaşların sağlık hizmetlerini aksatmamak ve eczacıların mağduriyetlerini engellemek için gereken tüm tedbirleri aldıkları'' yönünde açıklama yaptığını ifade eden Saydan, şöyle devam etti:

İLACIN TEK FİYATININ OLMASINI İSTİYORUZ
''SGK'nın o tek tuşunun hiç çalışmadığını hatırlatarak, düzgün ve kesintisiz çalışan bir provizyon sistemi istiyoruz. SGK'ya ait olan kamu kurum ıskontolarını taşımak istemiyoruz. Ülkede ilacın tek fiyatı olsun diyoruz. SGK'ya yapılan ıskontolardan zarar etmek istemiyoruz. Bu ıskontoları kurum kendisi etkin bir şekilde tahsil etsin, eczacıları aracı olarak kullanmasın istiyoruz. Ödeme süresi 60 gün olarak belirtildiği halde şimdiye kadar zamanında ödeme yapmayan, fatura bedellerimizi zamanında ödemeden bankalarda bekleterek bizim paramız üzerinden komisyon alan, örgütlenme hakkımızı elimizden almaya çalışan SGK istemiyoruz. Kurumun görevi kendisine hizmet verenlerin örgütlenmelerine karışmak olmamalıdır. Kurum asli görevine dönmelidir.''

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2411 defa okunmuştur
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim