• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

SGK, güneş kreminin bedelini ödeyecek

SGK, güneş kreminin bedelini ödeyecek
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), bazı hastalıklar için aylık bedeli 162 TL'yi geçmemesi kaydıyla güneşten koruyucu kremlerin; sağlık kurulu raporu, reçete ve faturaya dayanılarak Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri tarafından ödeneceğini duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), bazı hastalıklar için aylık bedeli 162 TL'yi geçmemesi kaydıyla güneşten koruyucu kremlerin; sağlık kurulu raporu, reçete ve faturaya dayanılarak Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri tarafından ödeneceğini duyurdu. Karar, 19 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

SGK’nın "Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi gazetede yayımlandı. Kurum yayınladığı tebliğde, Kseroderma Pigmentosum tedavisinde güneşten koruyucu kremlerin kullanım ilkelerini belirledi. Doğuştan ve ailevi olarak görülen bir deri hastalığı olan Kseroderma Pigmentosum’da hastalık ilk yaşlarda yüz, el ve el sırtı gibi vücudun güneş etkisinde kalan kısımların-da yanık gibi başlayarak, daha sonra kırmızı lekelerin çil le¬kesine dönüşmesi ile zamanla deri, kuru, kabuklu ve damarlı bir hal alıyor.

İLACIN BEDELİNİ 162 TL’Yİ GEÇMEMESİ KAYDIYLA SGK ÖDEYECEK
SGK, sağlık uygulama tebliğine ek bir düzenleme ilave ederek, Kseroderma Pigmentosum hastalığı için gerekli olan güneş kreminin bedelinin aylık 162 TL’yi geçmemesi kaydıyla sağlık kurulu raporu, reçete ve faturaya dayanılarak Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri tarafından şahıs bazında ödeneceğini duyurdu. Bu kremlerin, 3. basamak sağlık tesislerinde düzenlenen en az bir cilt hastalıkları uzman hekiminin bulunduğu sağlık kurulu raporuna dayanılarak, tüm sağlık tesislerinde cilt hastalıkları uzman hekimlerince en fazla üç aylık dozda reçete edileceği belirtildi.

HASTA SEVKİNDE ÖDENECEK OLAN ULAŞIM ÜCRETLERİ YENİDEN BELİRLENDİ
SGK, sağlık uygulama tebliğinin sevk ücretleri bölümünde değişikliğe gitti. Buna göre eski düzenlemede yer alan "Mutat taşıt dışı araçlar (tarifeli uçak, taksi vb.) ile nakile ilişkin yol gideri ödemelerinde fatura ibrazı şarttır. Fatura ibraz edilmemesi halinde söz konusu yol gideri mutat taşıt bedeli üzerinden ödenir. Kurumca ticari taksi için ödenecek ücret, ilgili yerleşim yerleri arası için geçerli mutat taşıt ücreti bedelinin 5 katını geçemez" ibaresi değiştirildi. Yeni düzenlemede kurum, yerleşim yeri dışındaki sağlık hizmeti sunucusuna yapılan sevklere istinaden mutat taşıt giderlerini 0-100 km arası mesafeler için fatura tutarını aşmamak üzere ödeneceğini ve 101-115 km arası mesafe için belirlenen tutarın, 0-25 km arası mesafeler için 0.4; 26-50 km arası mesafeler için 0.5; 51-75 km arası mesafeler için 0.7; 76-100 km arası mesafeler için 0.8 katsayıları ile çarpımı sonucu bulunacak miktarlar üzerinden, 101-2001 km ve üzeri mesafeleri için fatura tutarını aşmamak üzere ücret tarifesi esas alınarak ödeneceğini duyurdu. Bu karar ise 15 Aralık tarihinde yürürlüğe girecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4845 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim