• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

SGK hastanelerin sorunlarını dinledi

SGK hastanelerin sorunlarını dinledi
SGK Ankara İl Müdürlüğü, Güneydoğu’daki hastanelere eğitim vererek hastane yetkililerinin sorunlarını dinledi.

SGK Ankara İl Müdürlüğü, Güneydoğu’daki hastanelere eğitim vererek hastane yetkililerinin sorunlarını dinledi.

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara İl Müdürlüğü, Güneydoğu’daki hastanelere eğitim vererek hastane yetkililerinin sorunlarını dinledi.

Yaklaşık her ay hastane yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve hastanelerin fatura düzenleyen birimleri ile eğitim toplantıları düzenleyen SGK Ankara İl Müdürlüğü, 15. toplantısını il müdürlüğü kapsamında fatura ödemeleri yapılan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki hastanelerle yaptı. Kurumun hazırladığı yönetmelik, tebliğ ve genelge hükümlerinin başarılı bir şekilde uygulanması ve uygulamadan doğan sorunların tespiti için verilen eğitime, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman’da bulunan 68 hastane yetkilisi katıldı.

İl müdürlüğü konferans salonundaki eğitimde, hastane yetkililerinin sorunlarına da çözüm bulunmaya çalışıldı. Eğitimde konuşan SGK Ankara İl Müdürü Ali Pekten, eğitim toplantılarının fatura denetimlerinde ortaya çıkan kesintilerin en aza indirilmesi için önemli olduğunu söyledi.

Eğitimler sürecek

Sağlık alanındaki sorunlar ortadan kaldırılıncaya kadar eğitimlerin devam edeceğini belirten Pekten, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hastane yetkilileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile toplantılar düzenliyoruz. Yapılan eğitimler sorunların anlaşılması ve çözüm yolarının belirlenmesi açısından oldukça verimli geçiyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan SGK ile sözleşmeli hastanelerimizle de bir araya gelip, sorunlarını dinleyelim istedik.

SHÇEK çalışanlarının sorunları ele alındı

SAĞLIK-Sen ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu(SHÇEK) arasında Kurum İdari Kurul toplantısı yapıldı. Sağlık-Sen’in toplu görüşmelerde gündeme getirdiği konular başta olmak üzere sosyal hizmet çalışanlarının çalışma koşulları ve sorunlarının değerlendirildiği toplantı sonrası 14 maddelik tutanak imzalandı.
Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık-Sen’den yapılan açıklamaya göre, toplantıda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının her yıl yapılması, SHÇEK çalışanların çalışma koşulları dikkate alınarak fiili hizmet zammından yararlandırılması için gereken yasa değişikliği hakkında taslak çalışması yapılması, SHÇEK’te geçici olarak görev yapanların kadroya alınması için çalışma yapılması konuları yer aldı.

Hürriyet

Bu haber toplam 1603 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim