• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

SGK ile TEB arasında imzalanan protokol güncellendi

SGK ile TEB arasında imzalanan protokol güncellendi
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında mevcut “Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol” revize edildi.

SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ve Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak tarafından imzalanan ek protokolle, 2016 yılında yürürlüğe giren protokolün mali konularda enflasyon oranında artış yapılması düzenlemesi uyarınca eczanelere ödenen reçete başı hizmet bedellerinde artış yapıldı. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamındaki kişilerin ilaç aldıkları eczanelerden tıbbi malzemelerini de alabilmelerinin yolu açıldı.

Düzenlenen imza töreninde konuşan SGK Başkanı Bağlı TEB ile geçen yıl imzalanan protokolün her yıl enflasyon oranında bir güncellemeyi öngördüğünü hatırlatarak, imzalanan ek protokol ile bu güncellemenin gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Protokolle ile birlikte TEB ile SGK’nın ilk defa standartları, kapsamı, hesaplanması belirlenmiş bir sürecin içerisine girdiklerini belirten Bağlı, “Protokolün bizim için diğer bir önemli tarafı da ilk defa tıbbi malzemelerin eczacılar aracılığı ile sigortalılarımıza ulaşımının sağlanması ve bu konudaki usul esasların belirlenmesi” diye konuştu.

Söz konusu düzenleme sayesinde ülke geneline yayılmış eczaneler aracılığı ile vatandaşların tıbbi malzemeye erişiminin kolaylaştırıldığının altını çizen Başkan Bağlı, “SGK olarak vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Selim Bağlı mutlak bir mutabakatla, iyi bir uzlaşıyla bugüne kadar sürdürülen diyalog kanallarını en etkin şekilde kullanarak protokolleri imza aşamasına getirdiklerini söyleyerek, “Emeği geçen arkadaşlara ve diğer yetkililerin hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

TEB Başkanı Çolak ise bir yıl önce SGK ile imzalanan protokolü yenilediklerini söyleyerek, protokolde gündeme alınan enflasyon oranındaki artışın 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere eczacılara yansıyacağını ifade etti. Protokol gereğince medikal ürünlerin hem fiyat hem kalite açısından kontrolünün sağlanacağını belirten Çolak, “Piyasanın bu geniş yelpazesinin hem SGK’ya katkı sağlayacak hem TEB üyelerine katkı sağlayacak biçimde düzenlenmesi bizim açımızdan protokolü önemli kılan maddelerden birisiydi”  dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3257 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim