• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

SGK Merkezleri geliyor

SGK Merkezleri geliyor
Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, hizmeti vatandaşın ayağına götürecek olan Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin (SGM) faaliyete geçmesi için tüm hazırlıkları tamamladı.

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, hizmeti vatandaşın ayağına götürecek olan Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin (SGM) faaliyete geçmesi için tüm hazırlıkları tamamladı.

Ankara İl Müdürü Ali Pekten, başkent sınırları içindeki 17 ilçe ve merkezde ilk defa açılacak olan SGM'lerin hizmete geçmesi için gün sayıldığını belirtti.
Ali Pekten, "SGM'ler vatandaş odaklı hizmetlerin en önemli göstergesi olacaktır. Ankara İl Müdürlüğü olarak hizmete hazır hale getirdiğimiz bu merkezlerimizde görev yapacak olan yaklaşık 250 personelin eğitimlerini de tamamladık. Arkadaşlarımız ve sosyal güvenlik merkezlerimiz tam donanımlı olarak vatandaşlarımızın hizmetine hazır hale gelmiştir. Sosyal güvenlik merkezlerimizle hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz" dedi.


Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, hizmeti vatandaşın ayağına götürecek olan sosyal güvenlik merkezlerinin faaliyete geçmesi için tüm hazırlıkları tamamladı. Başkent sınırları içindeki 17 ilçe ve merkezde ilk defa açılacak olan SGM'lerin hizmete geçmesi için gün sayıldığını kaydeden Ankara İl Müdürü Ali Pekten, "SGM'ler vatandaş odaklı hizmetlerin en önemli göstergesi olacaktır. Ankara İl Müdürlüğü olarak hizmete hazır hale getirdiğimiz bu merkezlerimizde görev yapacak olan yaklaşık 250 personelin eğitimlerini de tamamladık. Arkadaşlarımız ve sosyal güvenlik merkezlerimiz tam donanımlı olarak vatandaşlarımızın hizmetine hazır hale gelmiştir. Sosyal güvenlik merkezlerimizle hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz." dedi.



SGK İMAJ YENİLİYOR



Devredilen SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nda halen faaliyet gösteren 10 müdürlük de sosyal güvenlik reformu ile birlikte sosyal güvenlik merkezlerine dönüştürülerek Ankara İl Müdürlüğü'ne bağlandı. Yeni açılacak olanlarla birlikte Ankara İl Müdürlüğü'ne bağlı 27 SGM'nin altyapı hazırlıkları da tamamlandı. Sosyal güvenlik merkezi binalarının fiziki altyapılarının kaliteli ve verimli hizmet sunumuna uygun hale getirildiğine vurgu yapan İl Müdürü Ali Pekten, "Modern mimarisi ve fiziki altyapılarıyla hizmete hazır hale getirdiğimiz SGM'lerimizle hem personelimiz hem de vatandaşlarımızı memnun etmeyi amaçlıyoruz. Ankara Merkez'de ihtisaslaşmış birimleri birarada toplayacağımız 'Sosyal Güvenlik Sarayı' ile hizmetlerimizi daha verimli hale getirmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.



SOSYAL GÜVENLİKTE SOSYAL HAREKETLİLİK SÜRÜYOR



Öte yandan, sosyal güvenlik sistemi uygulayıcılarına yönelik eğitim toplantıları devam ediyor. Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından müdürlük bünyesinde görev yapan yaklaşık 2 bin 400 çalışana; personel arasındaki uyumun sağlanması, işe yatkınlıkları, motivasyon ve moral eksikliğinin giderilerek performanslarının artırılması için uzman eğitimciler tarafından personele seminer verildi. Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü başarılı çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor.


Halen Türkiye genelinde 15 ilde faalyet gösteren 549 sözleşme yapmış özel/ kamu hastanesi, tıp fakültesi, tıp merkezlerinin ödemelerini yapan, 30 ilde faaliyet gösterecek olan sağlık merkez müdürlüklerinin de sağlık koordinatörlüğünü ve sigorta kapsamında 8 ilin koordinatörlüğünü yapan İl Müdürü Ali Pekten, "Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak personelin hizmet içi eğitimine çok önem veriyoruz. Biliyoruz ki ne kadar mükemmel bir teori getirirseniz getirin, bu teoriyi pratiğe geçirecek olan personelin performansı sistemi başarıya ulaştıracaktır. Kurumların birleşmesi neticesinde ortaya çıkan tablonun personel açısından olumsuz yanlarının giderilmesi için yaptığımız moral motivasyon eğitimlerinin yanı sıra mevzuat ile ilgili eğitimlerimiz de takım çalışmaları şeklinde devam etmektedir. Ayrıca şube müdürleri ve üst düzey yöneticilere yönelik interaktif eğitim sürecimiz sürmektedir" şeklinde konuştu.


Bu haber toplam 1841 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim